מרקים מרק שיוצא טוב אחרי הקפאה

יחשבאף

משתמש מקצוען
אחותי הקטנה שברה את הרגל...
מאחר והיא גרה קצת רחוק ממני, יש לי עכשיו אפשרות לשלוח לה אוכל לכמה ימים.
חוץ מבשרי רוצה להכין מרקים קצת.
איזה מרק יוצא טוב אחרי הקפאה?
תמיד מרק ירקות או אפונה יוצא קצת ספוגי כזה, לא?
מה עוד אפשר לשלוח לה???
תודה!!!
 

שרה ל 123

משתמש פעיל
מרק כתום
מרק ירקות בלי תפו"א
מרק פטריות וגריסים (פטריות טריות, שימורים נראה לי לא כ"כ טעים אחרי הקפאה)
 

חילזון קטן

משתמש פעיל
כמעט כל מרק טוב בהקפאה
רק תשימי לב להקפיא בהרבה קופסאות קטנות (לפי הכמות שהיא תצטרך כל פעם)
כי אחרי שמפשירים זה לא יוצא טוב להקפיא עוד פעם
 

בדיחה

יצירות שוקולד
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כל מרק - רק בלי תפוחי אדמה
 

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מרק בהקפאה זה מצוין...
עיקר הסוד נמצא בהפשרה...
הפשרה איטית וארוכה... וחימום על אש נמוכה... לאט לאט... עם המון ערבוב יחזירו את המרק למרקם הראשוני שלו.
 

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
שתהיה לה רפואה שלימה וכל הכבוד לאחות המסורה.
לגעתי כדאי לשלוח מאכלים כמו קציצות ושניצלים מכל הסוגים שיהיו בסיס מרכזי לארוחה וכן עוגה או עוגיות ביתיות לחמם את הלב.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
שתהיה לה רפואה שלימה וכל הכבוד לאחות המסורה.
לגעתי כדאי לשלוח מאכלים כמו קציצות ושניצלים מכל הסוגים שיהיו בסיס מרכזי לארוחה וכן עוגה או עוגיות ביתיות לחמם את הלב.
תודה.
על השישי מתקררות עכשיו קופסאות עם:
שיפודי שניצלים
חזה עוף ברוטב פלפלים
שתי קופסאות גדולות עם כרעיים
ומרק כתום.
לבד מזה אני רוצה להכין לה עוגת גבינה מפנקת.
תודה לכולן על העזרה!!!
הם משפחה קצת יותר קטנה משלי כך שהאוכל הזה אמור להספיק להם לשבוע וחצי פלוס מינוס, ובעז"ה עד אז היא אמורה בעז"ה להיות מסוגלת לעמוד על שני רגליים קצת יותר בקלות...
 

שרה ל 123

משתמש פעיל
תודה.
על השישי מתקררות עכשיו קופסאות עם:
שיפודי שניצלים
חזה עוף ברוטב פלפלים
שתי קופסאות גדולות עם כרעיים
ומרק כתום.
לבד מזה אני רוצה להכין לה עוגת גבינה מפנקת.
תודה לכולן על העזרה!!!
הם משפחה קצת יותר קטנה משלי כך שהאוכל הזה אמור להספיק להם לשבוע וחצי פלוס מינוס, ובעז"ה עד אז היא אמורה בעז"ה להיות מסוגלת לעמוד על שני רגליים קצת יותר בקלות...
ואו! איזה אחות מפנקת!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אפשר מתכון?
לא יודעת מה המתכון של @יחשבאף
אבל אני מכינה עוף ברוטב פלפלים של ניקי ב.
טעים במיוחד!
המתכון פה: https://nikib.co.il/lunch/50878/
יש שם גם סרטון.

מעתיקה לטובת החסומות:

מרכיבים:​

700 ג' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות / בינוניות
משרה:
כפית גדושה פפריקה
חצי כפית סודה לשתייה
כפית שום כתוש
4 כפות שמן זית
כף א. מרק


כוס וחצי קמח
3 פלפלים אדומים
בצל
2 שיני שום
2 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף פפריקה
חצי כפית סוכר
שלושת רבעי כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:
1. לערבב את קוביות החזה עם הפפריקה, סודה לשתייה, שמן זית, שום כתוש וא. מרק, לערבב ולהשרות 30 דקות.

2. לחתוך את הירקות לקוביות, לטגן את הפלפלים כ 5 דקות, להוסיף אך הבצל להמשיך לטגן עוד כשתי דקות ולהוסיף את השום לטגן עוד כדקה ולהוסיף את רסק, מים, צ'ילי, פפריקה וא. מרק, לבשל 10 דקות על אש נמוכה – בינונית.

3. לערבב מחצית מחצית מכמות החזה עם הקמח, לנער שאריות ולטגן את החזה על אש על אש גבוהה – בינונית כ 3 דקות מידי פעם לערבב. ולהוציא החוצה, לנקות את המחבת ולחזור על הפעולה עם החצי השני של החזה לקמח ולטגן.

4. להכניס את החזה לרוטב + חצי כוס מים לבשל 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוריד מהאש.


הערה: אני מורידה הרבה מהכמות של האבקת מרק.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה