מרקים מרק עגבניות עם אורז---נוסטלגיה מבית סבתא---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הבטחתי כבר מזזזזזזזזזמן.
סוף סוף הכנתי.

מבחינת הטעם אני חושבת שהגעתי קרוב מאוד למקור שטעמו עוד עומד על קצה לשוני מלפני המון שנים
מרק משביע. מרקם קטיפתי וכייפי. ארומה------!!!
IMG_4341_682x1024.jpg


סיר 4 ליטר

2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 עגבניות גדולות בשרניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום פרוסות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות סוכר
1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות [היה לי בבית רק בטעם פיצה ובו השתמשתי. יצא מעולה]
2.5-3 ליטר מים

3/4-1 כוס אורז לבן [פרסי או בסמטי]
מי מלח לבישול חלקי של האורז

בסיר בגודל מתאים מאדים בצל בשמן לשקיפות. מוסיפים סלרי ומאדים עוד קצת. מוסיפים עגבניות וגזר ומאדים בסיר מכוסה כ-6-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את יתר הרכיבים [לא כולל האורז] ומבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם ואם המרק נעשה סמיך מדי [כי התאדו נוזלים], מוסיפים עוד מעט מים. המרק צריך להיות סמיך מעט אבל לא במרקם סמיך ממש.

בינתיים,
מרתיחים מים עם מלח בסיר.
שוטפים את האורז ומסננים במסננת. מעבירים לבישול במי המלח. מבשלים כ-8-10 דקות ומערבבים מדי פעם.
מסירים מהאש. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.

כשהמרק עבר בישול של חצי שעה, טוחנים אותו במוט ומוסיפים את האורז. מערבבים ומבשלים עוד כ-6 דקות רק עד שהאורז מוכן לאכילה.
מגישים חם
IMG_4342_1024x682.jpg



ושיהיו הברכות שתברכו על המרק הזה לע"נ סבתי היקרה שהיתה מכינה לנו את המרק הזה בכל שבוע.

הערה: אפשר לבשל את האורז [שטוף היטב] ישירות במרק. לאחר הטחינה מוסיפים אורז שטוף היטב ומבשלים כ-18-29 דקות.
אני מעדיפה בישול חלקי לא במרק. אבל זה ממש לא חובה
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
הבטחתי כבר מזזזזזזזזזמן.
סוף סוף הכנתי.

מבחינת הטעם אני חושבת שהגעתי קרוב מאוד למקור שטעמו עוד עומד על קצה לשוני מלפני המון שנים
מרק משביע. מרקם קטיפתי וכייפי. ארומה------!!!
צפה בקובץ המצורף 1568977

סיר 4 ליטר

2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 עגבניות גדולות בשרניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום פרוסות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות סוכר
1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות [היה לי בבית רק בטעם פיצה ובו השתמשתי. יצא מעולה]
2.5-3 ליטר מים

3/4-1 כוס אורז לבן [פרסי או בסמטי]
מי מלח לבישול חלקי של האורז

בסיר בגודל מתאים מאדים בצל בשמן לשקיפות. מוסיפים סלרי ומאדים עוד קצת. מוסיפים עגבניות וגזר ומאדים בסיר מכוסה כ-6-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את יתר הרכיבים [לא כולל האורז] ומבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם ואם המרק נעשה סמיך מדי [כי התאדו נוזלים], מוסיפים עוד מעט מים. המרק צריך להיות סמיך מעט אבל לא במרקם סמיך ממש.

בינתיים,
מרתיחים מים עם מלח בסיר.
שוטפים את האורז ומסננים במסננת. מעבירים לבישול במי המלח. מבשלים כ-8-10 דקות ומערבבים מדי פעם.
מסירים מהאש. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.

כשהמרק עבר בישול של חצי שעה, טוחנים אותו במוט ומוסיפים את האורז. מערבבים ומבשלים עוד כ-6 דקות רק עד שהאורז מוכן לאכילה.
מגישים חם
צפה בקובץ המצורף 1568988


ושיהיו הברכות שתברכו על המרק הזה לע"נ סבתי היקרה שהיתה מכינה לנו את המרק הזה בכל שבוע.
וואו, באמת מרק נוסטלגיה!!!
תודה הני על המתכון,
נראה טוב!!!!!
 

צרצרית

משתמש מקצוען
תודה הני!
לא כתוב פה אם צריך לקלף את העגבניות... או שפספסתי?
וכן יש אפשרות לחסוך את 2 הסירים הנפרדים לאורז ולמרק, ולהכניס את האורז ישר למרק?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה הני!
לא כתוב פה אם צריך לקלף את העגבניות... או שפספסתי?
וכן יש אפשרות לחסוך את 2 הסירים הנפרדים לאורז ולמרק, ולהכניס את האורז ישר למרק?
אני לא מקלפת את העגבניות

אפשר לבשל את האורז התוך המרק.
אני מעדיפה להפריד את תחילת הבישול שלו מהמרק עצמו. אבל לא חובה בכלל.
כמובן שאם מבשלים את האורז במרק מבשלים יותר זמן. מוסיפים אחרי הטחינה של המרק עצמו
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה הני!
לא כתוב פה אם צריך לקלף את העגבניות... או שפספסתי?
וכן יש אפשרות לחסוך את 2 הסירים הנפרדים לאורז ולמרק, ולהכניס את האורז ישר למרק?
אני לאחר הטחינה של העגבניות, מוסיפה אורז לא מבושל. (כמובן שטוף היטב)
סוגרת חלקית את הסיר ומנמיכה את האש ל 20 דקות בערך.
יוצא מעולה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני לאחר הטחינה של העגבניות, מוסיפה אורז לא מבושל. (כמובן שטוף היטב)
סוגרת חלקית את הסיר ומנמיכה את האש ל 20 דקות בערך.
יוצא מעולה.
אני יודעת שיוצא מעולה.
כתבתי שאני אישית מעדיפה בישול חלקי לא בתוך המרק.
זה מה שאני אישית מעדיפה.
וכמובן שיש אפשרות לבשל ישירות במרק
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
חשבתי שכתבת מתכון למרק עגבניות של סבתא שלי...

זה היה מרק הונגרי
על בסיס רביכה
עם רסק עגבניות ואורז
מרק מתקתק
חם וטעיםםםםם............
 

שקדי

משתמש מקצוען
וואו העני.
נראה מושלם.
אני כמעט מריחה את הריח העשיר עד אלי...
חייבת לפרגן לך על התמונה המהממת שצילמת!
מקצועית ומגרה.
כל הכבוד על שניהם!
 

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לפני שנים הכנתי מרק עגבניות ממתכון שהיה בעיתון. הכותרת היתה (אם אני זוכרת נכון) : "מרק עגבניות עם בצקניות"
הטעם היה גן עדן!!!!!!!!!! אבל המתכון נעלם לי לאחר הפעם הראשונה שהכנתי את המרק. :( ניסיתי לשחזר במהלך השנים ולא ממש הצלחתי. אולי מישהי מכירה את המתכון המדובר?
 

שוקולד וחצי

משתמש פעיל
וואו זה נראה טוב!!
אולי ננסה היום.
רק שאלה קטנה:
בשביל מה צריך את הסוכר?
ועוד דבר - אם אין לי סלרי, פטרולזיה או כוסברה ילך במקום?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו זה נראה טוב!!
אולי ננסה היום.
רק שאלה קטנה:
בשביל מה צריך את הסוכר?
ועוד דבר - אם אין לי סלרי, פטרולזיה או כוסברה ילך במקום?
הסוכר לאיזון טעמים.
אפשר בלי סלרי
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה