דרוש מתכון מצאתי כאן כל מיני מתכונים לתפו"א מוקרמים... אבל מה באמת מומלץ?

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
אוקי אז ככה-
לרוטב:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
ליטר חלב בטמפרטורת החדר
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט

קודם מבשלים את הרוטב-
ממיסים בסיר חמאה עד להמסה מוחלטת ומוסיפים לה קמח
מטגנים את הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב במטרפה עד שנהיה צבע טיפה שזוף וריח קלוי
מורידים מהאש ל-3 דקות וממשיכים לערבב שלא ישרף
מחזירים לאש ומתחילים להוסיף חלב לאט לאט תוך ערבוב שלא יהיו גושים
אחרי רתיחה מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה עד שמסמיך
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט

מפה המתכון די פריסטייל-
תפוחי אדמה עם בטטות מבושלים עד לריכוך קל + מלח פלפל
אני אוהבת להוסיף גם כרובית ו/או ברוקולי מאודים קלות
בצל מטוגן עם פטריות + מלח פלפל
מערבבת הכל
מוסיפה איזו גבינה שאוהבת ויש במקרר- מוצרלה, צהובה, אפילו קוטג׳
שופכת מעל את הרוטב
אופה חצי שעה מכוסה ועשר דקות להזהבה והקרמה
טעים ליגה!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
יש למישהי מתכון מעולה?
רוב התפו"א מוקרם שטעמתי, היה לתפו"א עצמם טעם קצת תפל,
כאילו הרוטב נשאר מבחוץ ולא נספג בהם.
שימי לב למתכון שכתבתי.
הדגשתי לבשל את התפו"א עם מלח. כך הם טעימים ולא תפלים גם בני עצמם.
חוץ מזה הרוטב הנ"ל נספג בהם היטב וטעמם משובח ביותר!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אוקי אז ככה-
לרוטב:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
ליטר חלב בטמפרטורת החדר
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט

קודם מבשלים את הרוטב-
ממיסים בסיר חמאה עד להמסה מוחלטת ומוסיפים לה קמח
מטגנים את הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב במטרפה עד שנהיה צבע טיפה שזוף וריח קלוי
מורידים מהאש ל-3 דקות וממשיכים לערבב שלא ישרף
מחזירים לאש ומתחילים להוסיף חלב לאט לאט תוך ערבוב שלא יהיו גושים
אחרי רתיחה מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה עד שמסמיך
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט

מפה המתכון די פריסטייל-
תפוחי אדמה עם בטטות מבושלים עד לריכוך קל + מלח פלפל
אני אוהבת להוסיף גם כרובית ו/או ברוקולי מאודים קלות
בצל מטוגן עם פטריות + מלח פלפל
מערבבת הכל
מוסיפה איזו גבינה שאוהבת ויש במקרר- מוצרלה, צהובה, אפילו קוטג׳
שופכת מעל את הרוטב
אופה חצי שעה מכוסה ועשר דקות להזהבה והקרמה
טעים ליגה!
דומה מאוד לרוטב שאני כתבתי, רק שהמלצתי על א. מרק פטריות-לשדרוג.
וכן הרבה יותר מוצלח לאפות ולא לבשל את התפודים
 
נערך לאחרונה ב:

ד.ה.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
D I G I T A L
אוקי אז ככה-
לרוטב:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
ליטר חלב בטמפרטורת החדר
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט

קודם מבשלים את הרוטב-
ממיסים בסיר חמאה עד להמסה מוחלטת ומוסיפים לה קמח
מטגנים את הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב במטרפה עד שנהיה צבע טיפה שזוף וריח קלוי
מורידים מהאש ל-3 דקות וממשיכים לערבב שלא ישרף
מחזירים לאש ומתחילים להוסיף חלב לאט לאט תוך ערבוב שלא יהיו גושים
אחרי רתיחה מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה עד שמסמיך
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט

מפה המתכון די פריסטייל-
תפוחי אדמה עם בטטות מבושלים עד לריכוך קל + מלח פלפל
אני אוהבת להוסיף גם כרובית ו/או ברוקולי מאודים קלות
בצל מטוגן עם פטריות + מלח פלפל
מערבבת הכל
מוסיפה איזו גבינה שאוהבת ויש במקרר- מוצרלה, צהובה, אפילו קוטג׳
שופכת מעל את הרוטב
אופה חצי שעה מכוסה ועשר דקות להזהבה והקרמה
טעים ליגה!
מה, ליטר חלב??
אני שמה 3/4 כוס וכשזה כמות גדולה כוס וחצי
 

ANANAS

משתמש מקצוען
יש למישהי מתכון מעולה?
רוב התפו"א מוקרם שטעמתי, היה לתפו"א עצמם טעם קצת תפל,
כאילו הרוטב נשאר מבחוץ ולא נספג בהם.

אני גם הרגש/תי ככה עד שהתחלתי לאפות אותם במקום לבשל, הם מקבלים טעם משל עצמם וכשמאחדים אותם עם הרוטב זה ממש טעים
 

מאנטרטיקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
דחוף לעכשיו!
מחפשת מתכון טעיםםםםם לתפוחי אדמה מוקרמים
לא מסובך
מוצרים זמינים
וקל
תודה מראש!
 

לליס

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
1 כוס חלב
1 אבקת מרק פטריות
1 שמנת מתוקה
קצת מלח
וכמובן תפו"א...

לחתוך את התפו"א.
במקביל להרתיח את שאר המוצרים על האש.
לשפוך 3/4 מרוטב ההקרמה על התפו"א ולאפות עד לריכוך. לשפוך את שאר הרוטב לערבב, ולפזר מעל גבינה צהובה מגורדת, ולאפות עד שהגבינה נמסה.

בתאבון :)
 

חלזונות

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
גם לי יש מתכון מנצח
מי שטעם ביקש עוד
גם כאלו שלא אוהבים מוקרמים...

מיועד לתבנית לח"פ גדולה (30 על 35)
5-6 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים מבושלים במי מלח 3/4 בישול.

בסיר קטן מחממים 50 גר' חמאה ומוסיפים 5 שיני שום כתושות, מטגנים קלות. זהירות, זה נשרף ברגע.
מוסיפים 1 כוס חלב, 1 מכל שמנת מתוקה, 1כף א. מרק בצל, 1 כף א. מרק פטריות. אפשר לשים פחות ולהוסיף מלח.
כשמבעבע מוסיפים 1 חב' פטריות טריות פרוסות (אפשר גם משימורים, אבל שה הרבה פחות משובח)
מבשלים עוד כחמש דקות

מסדרים את פרוסות התפו"א בתבנית, יוצקים מעליהם את הרוטב, מפזרים מעט פתיתי גבינה צהובה ואופים בחום בינוני-גבוה (כ-200 מעלות) רבע שעה עד עשרים דקות, עד שהגב"צ משחימה מעט.

בהצלחה
היי. כשראיתי את האשכול הזה
רציתי לתייג אותך ולבקש שתביאי את המתכון שלך.

ברוך שכיוונתי :)
 

פולה

משתמש פעיל
בלי קשר להקרמה, שידרוג מטורף להוסיף קוביות בטטה בנוסף לתפו"א.
 

ציפור יהלום

משתמש חדש
הרעיון הוא לבשל/ לאפות את התפו"א עם הרבה מלח יחסית כדי שהם יקבלו טעם בפני עצמם
וגם אני מוסיפה שבטטה מאוד משדרגת!
למי שאוהב כמובן :)
 

דבי ו

משתמש מקצוען
שאלה
אם אני לא רוצה שהתנור יהיה חלבי
איך מכינים תפוחי אדמה מוקרמים?
יש שמנת פרווה לבישול של חברת ריצ'. אין בהרבה חנויות אבל אני משתמשת בזה וזה ממש יוצא טעים.
1626370410963.png
 

פונץ' וניל

משתמש פעיל
תודה על המתכון.
אמורים להגיש את תפוחי האדמה שוחים ברוטב?
כך משתמע מהמתכון שלך, @סקריפטית
לקחת תפוחי אדמה פרוסים לערות עליהם מים רותחים.
לאחר מכן לאפות בתנור מחופה בנייר כסף בלי המים.
לאחר שנהיה רך לקחת שמנת חלבית בתוספת אבקת מרק בצל או פטריות.
ולאפות ביחד כמה דקות. ויוצא טעים
ניתן להוסיף פטריות ועדיף טריות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שאלה
אם אני לא רוצה שהתנור יהיה חלבי
איך מכינים תפוחי אדמה מוקרמים?
לי יש דווקא תנור חלבי, אבל אני תמיד מכינה ללא צורך באפיית החלבי.
אופה קוביות/פרוסות תפ"א מעורבבים בשמן מלח, כשמתרכך לגמרי, מוציאה מהתנור ושופכת את הרוטב שמנת החם, ומיד מפזרת גבינ"צ, ו..לצלחת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה