אוקי אז ככה-
לרוטב:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
ליטר חלב בטמפרטורת החדר
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
קודם מבשלים את הרוטב-
ממיסים בסיר חמאה עד להמסה מוחלטת ומוסיפים לה קמח
מטגנים את הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב במטרפה עד שנהיה צבע טיפה שזוף וריח קלוי
מורידים מהאש ל-3 דקות וממשיכים לערבב שלא ישרף
מחזירים לאש ומתחילים להוסיף חלב לאט לאט תוך ערבוב שלא יהיו גושים
אחרי רתיחה מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה עד שמסמיך
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
מפה המתכון די פריסטייל-
תפוחי אדמה עם בטטות מבושלים עד לריכוך קל + מלח פלפל
אני אוהבת להוסיף גם כרובית ו/או ברוקולי מאודים קלות
בצל מטוגן עם פטריות + מלח פלפל
מערבבת הכל
מוסיפה איזו גבינה שאוהבת ויש במקרר- מוצרלה, צהובה, אפילו קוטג׳
שופכת מעל את הרוטב
אופה חצי שעה מכוסה ועשר דקות להזהבה והקרמה
טעים ליגה!
לרוטב:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
ליטר חלב בטמפרטורת החדר
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
קודם מבשלים את הרוטב-
ממיסים בסיר חמאה עד להמסה מוחלטת ומוסיפים לה קמח
מטגנים את הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב במטרפה עד שנהיה צבע טיפה שזוף וריח קלוי
מורידים מהאש ל-3 דקות וממשיכים לערבב שלא ישרף
מחזירים לאש ומתחילים להוסיף חלב לאט לאט תוך ערבוב שלא יהיו גושים
אחרי רתיחה מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה עד שמסמיך
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
מפה המתכון די פריסטייל-
תפוחי אדמה עם בטטות מבושלים עד לריכוך קל + מלח פלפל
אני אוהבת להוסיף גם כרובית ו/או ברוקולי מאודים קלות
בצל מטוגן עם פטריות + מלח פלפל
מערבבת הכל
מוסיפה איזו גבינה שאוהבת ויש במקרר- מוצרלה, צהובה, אפילו קוטג׳
שופכת מעל את הרוטב
אופה חצי שעה מכוסה ועשר דקות להזהבה והקרמה
טעים ליגה!