דרוש מתכון מילוי פרווה טעים לרולדה, מה ואיך?

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שלום,
מעוניינת להכין רולדה (פעם ראשונה!) ומחפשת מילוי טעים!
אשמח לכל מתכון שיכול להתאים.
*פרווה *טוב בהקפאה
וכן, איך למרוח את המילוי באופן שלא ישפך מהצדדים? יש טיפים?
תודה גדולה!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
1. קרם פטיסייר פרווה - על בסיס חלב סויה/ שקדים. (לא מתאים להקפאה).

2. גנאש מוקצף. מכינים גנאש מקצפת צמחית/קרם קוקוס + שוקולד מריר, מקררים ומקציפים למרקם מוס.

3. שתי שכבות קרם:
מורחים על הרולדה שכבה דקה של ריבה, גנאש, חמאת בטנים, ממרח לוטוס או כל ממרח אחר ומעל מורחים קצפת צמחית.
כדאי לבחור בממרח בטעם מנוגד או משלים שיאזן את מתיקות הקצפת.

4. מורחים קצפת, מפזרים קוביות פרי טרי בכמה צבעים ומגלגלים. (לא מתאים להקפאה).
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
1. קרם פטיסייר פרווה - על בסיס חלב סויה/ שקדים
ניתן להקפיא?
2. גנאש מוקצף. מכינים גנאש מקצפת צמחית/קרם קוקוס + שוקולד מריר, מקררים ומקציפים למרקם מוס.
באיזה יחס? כמה שוקולד ביחס לריץ'? גנאש מריץ' אחד יספיק למילוי גליל רולדה?

תודה גדולה על הפירוט והמהירות!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה ממש!!
רק שאלה (של חוסר ניסיון), כמה זמן לוקח לקרר את הגנאש?
3. שתי שכבות קרם:
מורחים על הרולדה שכבה דקה של ריבה, גנאש, חמאת בטנים, ממרח לוטוס או כל ממרח אחר ומעל מורחים קצפת צמחית.
כדאי לבחור בממרח בטעם מנוגד או משלים שיאזן את מתיקות הקצפת.
איזה שילוב מומלץ למי שלא אוהב ריבה? לא משהו מידי מתוק, יש?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גנאש מצננים שעתיים - שלש לפחות במקרר
ואפשר גם שעה במקפיא.
יש לאטום היטב.
לגבי מי שלא אוהב ריבה/מתוק- יש ריבות חמצמצות ואפשר לשים חמאת בטנים ללא סוכר.
או להגיש לצד רוטב פירות יער חמצמץ (מקפיאים אותו בכלי נפרד).
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה שירה, עזרת לי המון!!
מומלץ לצפות רולדה?
אם כן, במה? (בהתאם לגנאש שוקולד מוקצף ו/או חמאת בוטנים + קצפת צמחית)
כבר נמאס לי לכתוב, אבל באמת תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין מומלץ או לא.
עניין של טעם.
אפשר לצפות בגנאש (לא מוקצף) או בקצפת ואפשר גם לא לצפות בכלל ורק לקשט בשושני קצפת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם לא תניחי מעל משהו כבד לא רואה סיבה שלא יסתדר :)
 

HOBBY

משתמש פעיל
מילוי לרולדה בטעם בון בון:
1. ממיסים בסיר חמאת בוטנים מתוקה עם שוקולד.
2. מקציפים ריצ' לקצף יציב.
3. מקפלים את השוקולד המומס לתוך הקצף.
4. מקררים מעט עד שמתייצב, וממלאים את הרולדה.
5. מכינים גנאש משוקולד וריצ' ומורחים על הרולדה.
6. אפשר לפזר קרוקנט לוז על הגנאש.

יחס החומרים במלית:
100 גרם שוקולד + 200 גרם חמאת בוטנים + 250 ריצ'.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
רעיונות נהדרים!
קבלתי חשק אנוש לרולדה.
לשאלת פותחת האשכול על ציפוי:
המיסי שוקולד ומעט שמן, זלפי מעל הרולדה ותני לו לנזול לצדדים..
יוצא נהדר למראה וטעים למאכל.
 

ורד בגליל

משתמש מקצוען
אני עשיתי רולדה מהאתר של קרין גורן ,מהמם כולל המילוי , המילוי הוא מוקה
במקור עם חלבי אני עשיתי כמובן פרווה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לי יש מתכון לרולדת דבש פקאן מהממת, במילוי גנאש מוקצף.
לא יודעת אם היא טובה בהקפאה.
מתכון שמישהי שלחה לי מאחד האתרים, לא יודעת מה המקור
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי

דג

משתמש פעיל
היה בקטיפה מתכון לרולדה במילוי נוגט, המילוי יוצא פצצה, קל מאד למריחה ולא נוזלי שנשפך לצדדים
זה המתכון
1599034853629.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה