עזרה מחפשת מתכון מתוק לבר של בר מצוה

טל טלי

משתמש חדש
אשמח לקבל רעיונות של מתכונים לעוגת שכבות יפה וחתוכה או קינוח מתוק או פטיפור שכבות / עוגיות יפות וכו' להכין לבר של בר מצוה.
אם אפשר בצרוף תמונה יעזור מאד!!!!
תודה רבה!
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
שכבות שוקולד בטעם מריר מעודן.
נחתכת יפה וטעימה מאד
עדכני אם מענין אותך SAM_3410.JPG
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אין לי תמונה,אבל זו עוגה בהחלט מתאימה.

350 גרם שוקולד לאפיה
חבילת חמאת בוטנים
חצי צנצנת דבש
את כל החומרים האלו ממיסים בסיר על אש נמוכה
אחרי שזה מומס מוסיפים לזה 10 כוסות של פצפוצי אורז מערבבים ומשטחים בתבנית
מכניסים למקפיא לחצי שעה

אחכ ממיסים על אש נמוכה או אפילו סיר בתוך סיר
ממיסים 450 גרם שוקולד לבן
וחבילה של חמאת בוטנים
ושופכים למעלה
אם רוצים שיהיה יפה
יפה לזלף מעל שוקולד מריר בקשקושים
cleardot.gif
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יש עוגה מצוינת מהאשכול של עוגות לסוכות שהניקית chavi9@ העלתה:
ההערות הם שלה..אני רק שמתי אגוזים במקום קוקוס

עוגה טעימה ומענינת והכי חשוב - לא מורכבת להכנה.
מומלץ להכפיל כמויות ולהכין בתבתנית תנור
לא יודעת למי הקרדיט למתכון. קבלתי מאמא שלי שקבלה מדודה שלי..

בצק:

1/2 1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום (שמתי פחות)
75 גר'מחמאה רכה
5 כפות גדושות חמאת בוטנים

לשטוח בתבנית A4
לאפות 15דקות בדיוק בתנור שחומם מראש ל180מעלות.

שכבה ב':

1/2 1 כוס סוכר חום (שמתי פחות)
1 כוס קוקוס
3 בצים
150 גר' שוקולד צ'יפס - מומלץ הקטנטנים.
3/4 כפית מלח (אם מפחיתים סוכר עדיף 1/2 כפית)
לערבב בקערה, לשפוך על הבצק, לאפות 25 דקות בדיוק.

שכבה ג':

100גר' שוקולד מריר
1/2 מיכל ריץ'
להמיס ולשפוך על העוגה.

לחתוך קפוא.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
שכבות שוקולד בטעם מריר מעודן:

שכבה א'- החומרים לטורט:
7 ביצים
7 כפות קמח
7 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 סוכר וניל
2 כפות שמן

מכינים את הטורט פעמיים, לקבלת 2 רולדות טורט גדולות (כל טורט מורכב מ7 ביצים):
להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר.
לערבב קקאו וקמח. להוסיף למיקסר במהירות איטית את החלמונים, תערובת הקמח, השמן וסוכר הוניל. לאחד היטב.
להעביר לתבנית גדולה, לשטח יפה ולאפות 13-15 דק'.
טורט אחד נשאר שלם וישמש כבסיס העוגה, והטורט השני משמש לשכבה השניה- עיסת הטורט.

שכבה ב'- החומרים לעיסת הטורט:
3/4 כוס מים
3/4 כוס יין
3/4 חב' מרגרינה
4 וחצי כפות קקאו
3 כפות א. קפה
1 וחצי כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפיות רום

מכינים את עיסת הטורט:
לבשל בסיר את כל חומרי עיסת הטורט על אש נמוכה,
להוסיף לסיר את הטורט השני כשהוא מפורר דק במעבד מזון.
לשטוח את עיסת הטורט על הטורט השלם ולהכניס להקפאה.

שכבה ג'- החומרים לקרם:
150 גר' מרגרינה רכה
2 ביצים
2 כפות שטוחות קקאו
1 כף קפה
2 סוכר וניל
2 כפות רום

מכינים את הקרם:
לטחון את כל חומרי הקרם בבלנדר לקבלת קרם חלק.
למרוח את הקרם על העוגה הקפואה ולהקפיא מס' דק' נוספות להתייצבות.

שכבה ד'- החומרים לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים
75 גר' מרגרינה

מכינים את הציפוי:
לבשל את כל חומרי הציפוי בסיר על אש נמוכה עד להמסה מלאה.
לשפוך על העוגה ולהחליק במהירות לפני שמתקשה.

העוגה נחתכת במיטבה כשהיא קפואה.

בהצלחה ובשמחות!
 

אסתי וועג

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון לקרמון שוקולד (סוג של כדור שוקולד)
מרשים וטעים!!!
המתכון:
לכדורים-
200 גרם אגוזים או שקדים טחונים
חצי ק"ג ביסקויטים טחונים
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 כף אבקת קפה נמס
4 כפות אבקת קקאו
2-3 כפות ליקר שקדים או שוקולד
כוס מים
לערבב את כל החומרים לבצק אחיד ויוצרים ממנו כדורים בקוטר 2 ס"מ.

חומרים לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות חמאת בוטנים
ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד וחמאת הבוטנים עד שמתקבל קרם אחיד.
טובלים כל כדור בקרם השוקולד ושמים בקרור.

לעיטור:
30 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה ( אפשר גם שוקולד ציפס לבן)
1-2 כפות חמאת בוטנים
ממיסים את החומרים בשקית זילוף בתוךך קערת מים רותחים ומקשטים.

בהצלחה!!!!!!!!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0142[1].JPG
    IMG_0142[1].JPG
    2.3 MB · צפיות: 364
  • IMG_0144[1].JPG
    IMG_0144[1].JPG
    2.5 MB · צפיות: 344

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פצפוצים על חמאת בוטנים ושוקולד. כלום עבודה ומעולה
IMG_3912.jpg

בראוניס
IMG_5093.jpg


אצבעות שוקולד במילוי גליליות
IMG_2305.jpg

פטיפור בטעם רוזמרי
IMG_2294.jpg

פטיפור שוקולד וחמאת בוטנים עם הדפס
IMG_2252-.jpg


פטיפור שוקולד וקפוצ'ינו
IMG_2361.jpg


פטיפור שוקולד וגליליות
IMG_2548.jpg

פטיפור שוקולד וקשיו
IMG_2634.jpg

פרחי בצק במילוי פיצוחים
IMG_2757.jpg


כדורי רוזמרי
IMG_2681.jpg



סתם זרקתי רעיונות
אם תרצי מתכון כלשהו, תבקשי
 

אסתי וועג

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פצפוצים על חמאת בוטנים ושוקולד. כלום עבודה ומעולה
צפה בקובץ המצורף 395111
בראוניס
צפה בקובץ המצורף 395110

אצבעות שוקולד במילוי גליליות
צפה בקובץ המצורף 395112
פטיפור בטעם רוזמרי
צפה בקובץ המצורף 395113
פטיפור שוקולד וחמאת בוטנים עם הדפס
צפה בקובץ המצורף 395114

פטיפור שוקולד וקפוצ'ינו
צפה בקובץ המצורף 395115

פטיפור שוקולד וגליליות
צפה בקובץ המצורף 395116
פטיפור שוקולד וקשיו
צפה בקובץ המצורף 395117
פרחי בצק במילוי פיצוחים
צפה בקובץ המצורף 395118

כדורי רוזמרי
צפה בקובץ המצורף 395119

וואהו נראה מהמם וטעים!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוד כמה רעיונות

עוגיות עם רויאל אייסינג- אפשר עם המספר 13, אשמח להסביר איך
IMG_0776.JPG

קייקבייטס
IMG_2602.jpg


IMG_7235.jpg

קייקפאפס
IMG_1959.jpg


IMG_2158.jpg


IMG_5253.jpg


IMG_5137.jpg


פטיפור שוקולד ודובדבנים
IMG_2038.jpg


פרלינים
IMG_2467.JPG

וכמובן טארטלטים בכל מיני מילויים
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0776.JPG
    IMG_0776.JPG
    KB 175.4 · צפיות: 143

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר מתכון של אצבעות שוקולד במילוי גלילית?

וגם זה.
תודה מראש...
בבקשה


300 גרם שוקולד לבן או חום
5 כפות אבקת נוגט
3 כפות שמן
גליליות ממולאות בקרם אגוזים
10 גליליות טחונות + גליליות למילוי
מעט שוקולד בצבע נוגד לקישוט
הכנה:
ממיסים בסיר שוקולד לבן או חום עם שמן ואבקת נוגט. מוסיפים גליליות טחונות.

ממלאים בשקעי האצבעות לגובה 1/2 בלבד.

דוחפים פנימה גלילית [או 1/2 גלילית באצבעות קצרות]. מכסים בעוד שוקולד. דוחפים שוב את הגלילית עמוק יותר, בזהירות בעזרת קיסם כדי שלא יציץ מלמעלה.

מקפיאים להתקשות לפחות 1/2 שעה.

מחלצים מהשקעים.

מזלפים פסים בשוקולד לבן על הכהה וכהה על הבהיר אם הכנת משוקולד לבן.

התמונה שהעליתי היא עם שוקולד לבן
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שכבות פצפוצים, שוקולד וחמאת בוטנים

במתכון זה שכבה אחת יותר מבתמונה שהעליתי.
אפשר לוותר על אחת השכבות הראשונה או האמצעית
המתכון לתבנית חד פעמית ענקית כך שלמרות העלויות, מתקבלים כ 100 קוביות.

2 חבילות שוקולד צ'יפס לבן
1 חבילה שוקולד צ'יפס חום + עוד כוס
1 חמאת בוטנים של קילו
12 כוסות פצפוצי אורז

הכנה:
בסיר קטן ממסים חבילה אחת של שוקולד צ'יפס לבן + 400 גרם חמאת בוטנים. אחרי שנמס, מסירים מהאש ומערבבים עם 6 כוסות פצפוצי אורז. כוסות חד פעמיות.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניר אפיה ודוחסים היטב את התערבות לתבנית. לוחצים חזק למניעת התפוררות בחיתוך
מקפיאים כמה דקות

חוזרים על הפעולה, הפעם עם השוקולד צ'יפס החום. ודוחסים היטב מעל לשכבה הראשונה.
מקפיאים להתקשות. כמה דקות

ממיסים את החבילה הנותרת של השוקולד צ'יפס הלבן עם 200 גרם חמאת בוטנים.
יוצקים מעל לשכבה השניה. מורחים לכיסוי משולם. מטלטלים קצת את התבנית להתיישרות

בעוד השכבה העליונה רטובה מזלפים פסים באלכסון מכוס שוקולד צ'יפס חום מומס. מושכים בקיסם בכיוונים מנוגדים לקבלת דוגמא של נוצות/שיבולים

מקפיאים להתקשות מוחלטת

מוציאים להפשרה קלה עלה שיש לפני החיתוך.
מחלצים מהתבנית עם הניר אפיה וחותכים בסכין חדשה ולא משוננת טבולה במים רותחים.

נשמר היטב בהקפאה
אפשר להמיר שוקולד צ'יפס לשוקולד רגיל. כל חבילה של שוקולד צ'יפס שווה ל 300 גרם שוקולד.
 
נערך לאחרונה ב:

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שכבות פצפוצים, שוקולד וחמאת בוטנים

במתכון זה שכבה אחת יותר מבתמונה שהעליתי.
אפשר לוותר על אחת השכבות הראשונה או האמצעית
המתכון לתבנית חד פעמית ענקית כך שלמרות העלויות, מתקבלים כ 100 קוביות.

2 חבילות שוקולד צ'יפס לבן
1 חבילה שוקולד צ'יפס חום + עוד כוס
1 חמאת בוטנים של קילו
12 כוסות פצפוצי אורז

הכנה:
בסיר קטן ממסים חבילה אחת של שוקולד צ'יפס לבן + 400 גרם חמאת בוטנים. אחרי שנמס, מסירים מהאש ומערבבים עם 6 כוסות פצפוצי אורז. כוסות חד פעמיות.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניר אפיה ודוחסים היטב את התערבות לתבנית. לוחצים חזק למניעת התפוררות בחיתוך
מקפיאים כמה דקות

חוזרים על הפעולה, הפעם עם השוקולד צ'יפס החום. ודוחסים היטב מעל לשכבה הראשונה.
מקפיאים להתקשות. כמה דקות

ממיסים את החבילה הנותרת של השוקולד צ'יפס הלבן עם 200 גרם חמאת בוטנים.
יוצקים מעל לשכבה השניה. מורחים לכיסוי משולם. מטלטלים קצת את התבנית להתיישרות

בעוד השכבה העליונה רטובה מזלפים פסים באלכסון מכוס שוקולד צ'יפס חום מומס. מושכים בקיסם בכיוונים מנוגדים לקבלת דוגמא של נוצות/שיבולים

מקפיאים להתקשות מוחלטת

מוציאים להפשרה קלה עלה שיש לפני החיתוך.
מחלצים מהתבנית עם הניר אפיה וחותכים בסכין חדשה ולא משוננת טבולה במים רותחים.

נשמר היטב בהקפאה
אפשר להמיר שוקולד צ'יפס לשוקולד רגיל.
סתם בשביל הידע-
יש משהו יותר טוב בשוקולד ציפס, מצימקאו או שוקולד מריר?
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה