מחפשת מתכון מענין לגלידה

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
לא סוג מוס וכאלה, כי בעלי לא אוהב.
אני רוצה משהו שקל יחסית להכנה, אבל שייראה כאילו עבדתי על זה הרבה :)

בשבתות האחרונות הכנתי גלידה עם שברי עוגת בראוניז [שחותכים לקוביות קטנטנות ומערבבים בגלידה], אבל אני רוצה לגוון מזה קצת
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
שדרוגים?

* הכנת ג'לי בתוך תבניות סיליקון מיניאטוריות, או תבניות שוקולד (לשליפה - להזרים על הג'לי אחר ההתקשות זרם מים, והוא פשוט צף...) - קישוט נהדר ומרשים. לא מידי הרבה הכנה ושובר גם את הטעם השומני מעט של הגלידה. ניסינו והוחמאנו לרוב.

* לפורר בסקויטים לחתיכות קטנות (לא פרורים ממש.) להמיס שוקולד מריר (מנסיון, במקום מריר אפשר גם שוקולד בישול יחד עם כף או יותר של חמאת בוטנים שמעשירה את הטעם. יוצא מצוין.) ולערבב יחד, לשטוח על נייר אפיה. לייבש. לפורר שוב ולערבב יחד עם הגלידה.
הטעם והמראה כאילו יש "קליק" בגלידה. מכובד ומוצלח.
 

sari

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
להוסיף לתערובת הגלידה אבקת נוגט ושברי פקאנים מסוכרים
לקשט עם סירופ שוקלד
מתאים להגיש עם סופלה חם
 

gilag1

משתמש צעיר
גלידת דמוי תות
יוצאת מעולה ולא יאמינו לך שאין בה תות
חומרים:
גל תות
ריצ'
מכינים את הגלי כרגיל לאחר מכן מקציפים את הריץ וכשהריץ מוקצף לערבב עם הגלי
להכניס לתבנית להקפיא ותקווי שעד שבת ישאר משהו...
יותר משודרג
חומרים גלי תות (לא חייב)
ריצ'
תותים
טוחנים את התותים כמעט עד הסוף מקציפים ריץ ומערבבים עם התותים אני אוהבת להוסיף גל תות לא להכין את הגל רק את האבקה לשפוך לתערובת ולהקפיא
לשדרוג טחני עוד תותים המיסי בסיר מים עם סוכר הכניסי את התותים הטחונים לעוד מספר דקות וכבי כשאת מגישה את הגלידה שפכי על כל חתיכה מהסירופ ומעל שימי חצי תות
מדהים בטעם וביופי
בהצלחה
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
גלידת וניל פשוטה (אני מאמינה שיש לך מתכון לזה אם לא אז אלך לחפש אותו בשמחה)
ועל זה רוטב או איך שתקראו לזה של פרות יבשים
1 חבילה של צימוקים בהירים
1 חבילה של משמשים מיובשים (אני חותכת לריבועים קטנים)
1 חבילה של שזיפים מיובשים (כנ"ל)

שמים הכל בסיר ומכסים במים
מרתיחים, ומסננים קצת מהמים (אני כן משאירה את רוב המים )
מעבירים לתבנית אפיה שוטחים הכל ומעל זה שופכים
קצת קינמון
קצת מיץ לימון
ודבש (כראות עינך, בערך 3-4 כפות)
אופים בערך כ20-30 דק' בעיקרון צריכים להשגיח שישאר נוזלים ולא רק פרות וכך זה ממש רוטב סמיך

מעדן עולמי
לבריאות
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הגלידה - רולדה הבאה מוצלחת במיוחד,
גם בגלל שילוב הטעמים - חמצמץ מתוק,
וגם כי המרקם של הגלידה הזו, והטעם שלה -
מזכירים גלידה חלבית אמיתית יותר מכל גלידה אחרת שהכנתי.
משהו בצורת ההכנה וקצת בחומרים..
לא יודעת, אבל אין מי שניסה ולא התלהב!!


רולדה – גלידה
חומרים:
1 ריצ' קפה פרווה
1 ג'לי אינסטנט בטעם תותי פרוטי
4 ביצים
1 ריצ' פרווה
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל

אופן ההכנה:
ערבבי בקערה את הריצ' קפה והג'לי,
צקי את הבלילה ע"ג דף האפיה והכניסי למקפיא עד שיקפא,
הקציפי –
בקערה אחת חלבונים + רבע כוס סוכר,
בקערה שניה חלמונים + רבע כוס סוכר,
בקערה שלישית קצפת + סוכר וניל.
ערבבי את שלושת הקערות, (את מה שיש בהן, כנראה,)
כשתערובת התות קפואה – שטחי עליה את הקציפה,
שלחי למקפיא ל-30 דקות.
גלגלי הכל לרולדה, תוך הסרת דף האפיה בעת הגלגול,
שמרי במקפיא עטוף היטב.
 

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
המתכון ששירי העלתה מצוין אני מוסיפה קצת רום בשכבה הלבנה ולא מגלגלת לרולדה רק שמה בתבנית קטנה יותר שיצא גבוה חותכת עם חותכן עיגול שמה מלמעלה דובדבן, קצר מחמאות בכמה אירועים, שווה לנסות
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לגלידה הבסיסית להוסיף אחד מהאפשרויות הבאות:
*1/2 פריגת קפוא מנגו/לימון.
*שוקולד מגורר
*פקאן מסוכר טחון גס+כף קפה נמס
*גליליות מפוררות
*רסק של תותים (קפואים או טריים)
*שערות חלבה
 

nchmeya

משתמש צעיר
אפשר לקנות גלידה פשוטה ב10 ש"ח -כמעט במחיר הריצ' ובלי ביצים חיות.
לקחת תבנית צרה וארוכה לפזר בתחתית התבנית שברי אגוזים וכו' מסוכרים. [במחבת עם מעט שמן וסוכר] מעל שוטחים שכבת גלידה [שהתרככה קצת] ומעליה שוב אגוזים שוב גלידה ומעל אגוזים. מקפיאים וכשחותכים לפרוסות יוצא יפה מאד וגם טעים- למעלה באמצע ומעל.
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י sari;518769:
להוסיף לתערובת הגלידה אבקת נוגט ושברי פקאנים מסוכרים
לקשט עם סירופ שוקלד
מתאים להגיש עם סופלה חם

נשמע מענין, מאיפה משיגים אבקת נוגט?
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י tzivi;518795:
גלידת וניל פשוטה (אני מאמינה שיש לך מתכון לזה אם לא אז אלך לחפש אותו בשמחה)
ועל זה רוטב או איך שתקראו לזה של פרות יבשים
1 חבילה של צימוקים בהירים
1 חבילה של משמשים מיובשים (אני חותכת לריבועים קטנים)
1 חבילה של שזיפים מיובשים (כנ"ל)

שמים הכל בסיר ומכסים במים
מרתיחים, ומסננים קצת מהמים (אני כן משאירה את רוב המים )
מעבירים לתבנית אפיה שוטחים הכל ומעל זה שופכים
קצת קינמון
קצת מיץ לימון
ודבש (כראות עינך, בערך 3-4 כפות)
אופים בערך כ20-30 דק' בעיקרון צריכים להשגיח שישאר נוזלים ולא רק פרות וכך זה ממש רוטב סמיך

מעדן עולמי
לבריאות

נשמע אחלא.
במקרה נשארו פירות מיובשים מט"ו בשבט.
אפשר לנצל.
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י nchmeya;518841:
אפשר לקנות גלידה פשוטה ב10 ש"ח -כמעט במחיר הריצ' ובלי ביצים חיות.
לקחת תבנית צרה וארוכה לפזר בתחתית התבנית שברי אגוזים וכו' מסוכרים. [במחבת עם מעט שמן וסוכר] מעל שוטחים שכבת גלידה [שהתרככה קצת] ומעליה שוב אגוזים שוב גלידה ומעל אגוזים. מקפיאים וכשחותכים לפרוסות יוצא יפה מאד וגם טעים- למעלה באמצע ומעל.

אני קונה ריץ' מרוכז שעולה לי 60 שקל ל- 4 ליטר, ואת ה- 4 ליטר האלה מערבבים במים, אז יוצא 6 ליטר.
כלומר, ריץ' עולה לי בסופו של יום 4-5 שקל לכוס וחצי שזה ריץ' גדול. לכן גלידות תוצרת בית יוצאות הרבה יותר זול מגלידות קנויות פשוטות.

כשיש לי זמן להתקשקש, אני מכינה תחתית מפצפוצי אורז מלא שאני מטוחנת ומערבבת עם מרגרינה וסוכר קנים כמו שמכינים תחתית מפתי בר. אני פשוט אלרגית לקמח לבן. הפצפוצי אורז מלא הם תחליף נפלא לפתי בר.
 

ליבי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גלידת וניל עם רוטב קרמל חם
גלידה שכולם מתלהבים ממנה, שופכים רוטב קרמל רותח על כדור גלידה, הוא מתקשה קצת זה גם יפה וגם טעים מאד.
לא מתאים לשבת בבוקר
גלידה:
1 ריצ'
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
4 חלבונים (אפשר להוסיף אח"כ את החלמונים אבל זה יוצא יותר כבד)

רוטב קרמל
1/4 כוס תחליף חלב פרוה
2 כפות מרגרינה
2 כפות דבש
סוכר חום
לערבב כל הזמן
שמים על הפלטה סיר קטן עם הקרמל שישאר חם אבל שלא יקפוץ.
 

רחליku

משתמש רשום
תמנתי - לגבי היכן משיגים אבקת נוגט
בכל חנות ממוצעת למוצרי אפיה
בבבני ברק ב"צימוקים ושקדים" בר' עקיבא
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוסיפים לגלידה בסיסית:

*100 גר' פקאן מסוכר ו2 כפות סירופ מייפל.

*100 גר' שוקולד מומס עם 5 כפות חמאת בוטנים.

* כוס קיווי מרוסק.
 

nchmeya

משתמש צעיר
עוגה מעולה בשביל רולדה
משטיחים דק, אופים, שמים מעל ניר אפיה כדי שלא ידבק ברגע שיצא מהתנור ומגלגלים את העוגה.
מקפיאים ואחר כך כשהעוגה קיבלה את הצורה פותחים ומכניסים את הגלידה ומגלגלים בחזרה
5 ביצים
6 כפות שמן
כוס סוכר
1כוס קמח
כפית א"א
כפית וניל
החלבונים עם הסוכר בהתחלה ואחרי ההקצפה מוסיפים השאר.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י gilag1;518789:
גלידת דמוי תות
יוצאת מעולה ולא יאמינו לך שאין בה תות
חומרים:
גל תות
ריצ'
מכינים את הגלי כרגיל לאחר מכן מקציפים את הריץ וכשהריץ מוקצף לערבב עם הגלי
להכניס לתבנית להקפיא ותקווי שעד שבת ישאר משהו...
יותר משודרג
חומרים גלי תות (לא חייב)
ריצ'
תותים
טוחנים את התותים כמעט עד הסוף מקציפים ריץ ומערבבים עם התותים אני אוהבת להוסיף גל תות לא להכין את הגל רק את האבקה לשפוך לתערובת ולהקפיא

אני תמיד עשיתי איתי את זה עם קוביות תותים וקיוי שהוספתי בסוף ההקצפה, מצוין,
והיום כשהתותים עשיתי רק עם קיוי וגם יוצא מצוין.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אגב,
מי מכין גלידה לזמנים קרים כאלו?...
אזלו כבר הרעיונות למנות אחרונות חמימות ומחממות?
(:
 

sari

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גינגית;518865:
נשמע מענין, מאיפה משיגים אבקת נוגט?

יש בכל עיר מכירות ביתיות למוצרי אפיה, נראה לי שרק שם ניתן להשיג
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ליבי;518883:
גלידת וניל עם רוטב קרמל חם
גלידה שכולם מתלהבים ממנה, שופכים רוטב קרמל רותח על כדור גלידה, הוא מתקשה קצת זה גם יפה וגם טעים מאד.
לא מתאים לשבת בבוקר
גלידה:
1 ריצ'
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
4 חלבונים (אפשר להוסיף אח"כ את החלמונים אבל זה יוצא יותר כבד)

רוטב קרמל
1/4 כוס תחליף חלב פרוה
2 כפות מרגרינה
2 כפות דבש
סוכר חום
לערבב כל הזמן
שמים על הפלטה סיר קטן עם הקרמל שישאר חם אבל שלא יקפוץ.


כמה סוכר חום ברוטב????
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה