דרוש מתכון מחפשת מתכון לאקלרים במילוי מלוח (פרווה)

אידינע

משתמש מקצוען
יש לי כיוון למילוי (אפונה בטעם כבד), אבל אין לי ניסיון בהכנת אקלרים ולכן אני לא יודעת איזה מתכון לבחור.
מתכון שיהיה קל להכנה, עם מה פחות סיכון לפישולים, ומה יותר הצלחה בע"ה. ושיתאים בהקפאה. כי אני צריכה כמות גדולה לשמחה בע"ה.
@hbecker , או אחרות, יש מתכון כזה בנמצא?
תודה!
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מילוי פטריות .
מטגנים בצל וטוחנים עם פטריות.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
טעים גם בתור ממרח על הלחמניה... ;)
אפשר גם אגוזים בטעם כבד (בד"כ זה המילוי של פסח...)
אני מילאתי בבלינצ'ס ולדעתי יכול ללכת מצוין גם עם אקלרים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון לאקלרים:

מתחילים בהכנת בצק רבוך, כמו של פחזניה:

1 ו 1/4 כוסות מים
50 גרם מרגרינה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4 ביצים

שמים בסיר קטן מים, מרגרינה ומלח. מבשלים לרתיחה עד שמתקבל סירופ חלק והמרגרינה נמסה לגמרי.
מנמיכים את האש ומוסיפים קמח. מתחילים לערבב בעזרת כף עד שנוצר מין כדור קצת דביק שנפרד מדפנות הסיר.
IMG_1291.jpg


מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
IMG_1292.jpg


מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול ומזלפים תלוליות על תבנית מרופדת בניר אפיה.
IMG_1293.jpg


אופים ב 220 מעלות כ-30 דקות עד שהאקלרים אפויים היטב וצבען שחום.
מצננים.
IMG_1296.jpg


בשלב זה ניתן להקפיא או להמשיך הלאה ולמלא
 

אום

משתמש מקצוען
לי יש בלי מרגרינה,
מתכון מעולה!

1/2 ליטר מים

1 כוס שמן

כפית מלח

כפית וחצי סוכר


להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף

300 גר' קמח

לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה

להעביר לקערת מיקסר, להוסיף

7 ביצים M ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.

להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ)

לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
כדי לדעת מתי הבצק במרקם הנכון, שמים בין האגודל לאצבע פיסת בצק (דביקה, נכון) ומרחיקים את האצבעות זו מזו, כדי שהבצק ימתח. אם הוא "נשבר"- סימן שצריך להוסיף עוד ביצה. אם הוא אלסטי ולא נשבר- זה המרקם הנכון.
מומלץ לא לשים את הביצה ה"אחרונה" לפני שבודקים את הבצק- כי לפעמים היא מיותרת ועושה את כל העיסה נוזלית מידי.
 

אום

משתמש מקצוען
לי יש בלי מרגרינה,
מתכון מעולה!
1/2 ליטר מים
1 כוס שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר

להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף
300 גר' קמח
לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה
להעביר לקערת מיקסר, להוסיף
7 ביצים M ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.
להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ)
לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)

כאן השתמשתי בצנטר כוכב גדול. גם יצא מעולה
אקלרים ריקים.JPGאקלרים לפני אפיה.JPG
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד לא קלטתי, איך ממלאים את האקלרים/פחזניות??
חותכים באמצע?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  23  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה