דרוש מתכון מה אפשר לעשות עם כבד שאסור לבשל אותו?

  • פותח הנושא 2359
  • פורסם בתאריך

2359

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
קנינו כבד לא צלוי בתוכנית לצלות אותו בבית, אבל לא ידענו שאם לא צולים אותו בתוך 72 שעות אסור לבשל אותו לאחר הצלייה...
השאלה עכשיו מה אפשר להכין עם הכבד הזה שבכל אופן נוכל לאכול אותו.
אשמח לרעיונות ומתכונים
בתודה מראש
 

דבר סתר

משתמש פעיל
קנינו כבד לא צלוי בתוכנית לצלות אותו בבית, אבל לא ידענו שאם לא צולים אותו בתוך 72 שעות אסור לבשל אותו לאחר הצלייה...
השאלה עכשיו מה אפשר להכין עם הכבד הזה שבכל אופן נוכל לאכול אותו.
אשמח לרעיונות ומתכונים
בתודה מראש
לצלות אותו "(על מנגל חד"פ) ולאכול אותו חם זה מעדן
 

2359

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
איך לתבל?
צלינו עכשיו על האש ושטפנו ו... זה לא ממש טעים לאכול אותו ככה



מתכון?
על האש- לתבל במלח - מדין הצליה. אוכלים בפיתה עם בלט וטחינה. יאמי.

מתכון - מטגנים הרבה בצל, טוחנים עם הכבד (ועם השמן ), מוסיפים ביצים (היחס הוא בערך ביצה לשני כבדים) מתבלים במלח, מעט סוכר או דבש, פלפל. אפשר גם להוסיף אגוזי מלך טחונים.
 

סוווווף !!!

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
נראה לי שההיתר לצלות אחרי 72 שעות ולאכול ללא בישול זה רק לספרדים
 

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נראה לי שההיתר לצלות אחרי 72 שעות ולאכול ללא בישול זה רק לספרדים
מותר גם לאשכנזים, רק צריך להשים לב לכמה דברים, לספרדים צריך לחתוך את הכבד לפני הצליה, לאשכנזים אי"צ.
הרשת שעליה צולים וגם מזלג שתוקעים בכבד תוך כדי הצליה נטרפים.
לפני ואחרי הצליה צריך לשטוף במים. וצריך למלוח מעט בצליה.
 

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מתכון - מטגנים הרבה בצל, טוחנים עם הכבד (ועם השמן ), מוסיפים ביצים (היחס הוא בערך ביצה לשני כבדים) מתבלים במלח, מעט סוכר או דבש, פלפל. אפשר גם להוסיף אגוזי מלך טחונים.
כבד שלא נצלה בתוך 72 שעות, אסור לכתחי' לטגן אותו אחרי הצליה (כמו שאסור לבשל אותו).
 

2359

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
חשבתי להכין רוטב טעים ולהגיש על פירה. אולי יש למישהו רעיון למתכון לרוטב שיכול להתאים?
 

נב

משתמש צעיר
אפשר לטגן בצל עם כל מה שבא לך... תפו"א וכו'...לתבל הכל בסיר להוריד מהאש ואז שזה עדיין רותח להוסיף את הכבד
 

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
איך לתבל?
צלינו עכשיו על האש ושטפנו ו... זה לא ממש טעים לאכול אותו ככה
אוח.
כבד מיד אחרי הצליה זה נראה לי הדבר הכי טעים שיש.

בכל אופן כמה רעיונות:
לפעמים כשאנחנו עושים שבתות מהירות כאלה, שאין זמן להשקיע מידי. אנחנו מכינים לסעודה בבוקר רק סלט ביצים. וחותכים את הכבד כמות שהוא קוביות. ומניחים מעל הסלט ביצים. זה מאד טעים ביחד.
או - כשהוא קר! מגרדים במגרדת ומפזרים מעל הסלט ביצים. גם מאד מוצלח.

אפשר להכין כבד קצוץ כמובן.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
קנינו כבד לא צלוי בתוכנית לצלות אותו בבית, אבל לא ידענו שאם לא צולים אותו בתוך 72 שעות אסור לבשל אותו לאחר הצלייה...
השאלה עכשיו מה אפשר להכין עם הכבד הזה שבכל אופן נוכל לאכול אותו.
אשמח לרעיונות ומתכונים
בתודה מראש
כבד קצוץ, או בלחמניה/פיתה/בגט עם ברביקיו ירקות וציפס.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
גם לי זה קרה בעבר
אז הכנתי את זה בתוך בגט, היה סוף!!
חבל שאין לי תמונה.
מה שאני שמתי: (ניסיתי לחקות שאוורמיה, יצא פי אלף טעים!!)
בתוך הבגט:
חומוס
בצל קצוץ עם שמן ופפריקה
חסה קצוצה
עגבניות חתוכות לפרוסות
צ'יפס
והכבד
ומעל הכל רוטב שום קנוי
אוחח זה היה ליגה!!!!
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
לפי המתכון זה נראה שהיא התכוונה לטגן רק את הבצל ולא את הכל.
אני שאלתי בעבר את הרב שלנו.
אשכנזי מבית הדין של הרב קרליץ ואמר לי שאסור לבשל ומותר לטגן.
זא שאם אני מטגנת בצל. פטריות יכולה לטגן בזה גם את הכבדים.
ולעשות בנפרד רוטב פטריות ולערבב אחכ.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה