ברך כלל מי שמשפץ או בונה עם היתר בניה חייב לעשות חיפוי חוץממילא יום אחרי שהקבלן מוסר את הדירות לרוכשים הם מתחילים לתכנן ולהרחיב ולבנות ולפצל ולריב ולהתדיין ולהוציא צווי מניעה ואז הבניה נתקעת באמצע לחצי שנה ואח"כ משנים את התוכניות ועוד שכנים מקבלים תיאבון וכו' וכו'
ובסוף לא רואים כלום מהציפוי שהקבלן שם, כי ממילא הרחיבו לכל הכיוונים וזה גם לא מבודד, כי בהרחבה הורידו את זה כדי להרוויח עוד 10/15 ס"מ בתוך הבית [מי צריך אבן ירושלמית במקלחת של היחידה?]
אז אולי הפתרון הוא, לעשות חוק עזר עירוני, שאת הציפוי החיצוני הקבלן צריך לבצע 5 שנים אחרי מסירת הדירות לרוכשים? וכל הבניות והחריגות והדיני תורה ובתי משפט צריכים להסתיים שם?
כמובן שזה לא יכלול תוספות של קומות חדשות לבניין, זה תהליך שנעשה בהפרש של כמה שנים בין קומה לקומה...
כנראה לוקח ליסודות זמן להתרגל לעומס החדש עד שהם יכולים לקבל עוד עומס....
יש רחוב אחד בירושלים שאני מכיר בלי חיפויאגב, אם כבר מדברים
אז יש חוק שחובה בירושלים חיפוי אבן ירושלמית-בבניין מחופה באבן-ולא בזכוכית. 60% מהחיפוי.
בניגוד לערים אחרות שאפשר שם שפריץ או בלי חיפוי...
יש רחוב אחד בירושלים שאני מכיר בלי חיפוי
רחב הזית בגאולה
אומרים שנבנה במקור כשכונה של שוטרים ולכן להם מותר..
כשמסתכלים על הרחוב ביחס לרחובות מגבילים רואים את ההבדל ביופי..
- מעניין שבהר חוצבים בירושלים במגדלים החדשים מאפשרים חיפוי של 100%- 95% זכוכית
גם בתחנת הרכבת הקלה קריית משה מאחור לכיוון כנפי נשרים (רח' צבי יהודה כמדומני)יש רחוב אחד בירושלים שאני מכיר בלי חיפוי
כל מבנה בירושלים חייב בחיפוי באבן ירושלמית חוץ ממבני זכוכית לפי ת"י.יש רחוב אחד בירושלים שאני מכיר בלי חיפוי
רחב הזית בגאולה
לא חושבת שמי שעושה חיפוי זה בשביל השכן...כמו רבים גם אני צפיתי בעשרות סרטונים מעזה
וגילית שהמון בנינים החיפוי החיצוני כלל לא קיים
הוי אומר נשאר בלוקים לא מחופה בכלל
אבל הפנים יכול להראות ארמון
ביררתי אצל מומחים למה זה ככה?
הם הסבירו לי שעזה זה מקום מאוד עני וזה חלק מהחסכון בעלות הדיור
אז רצתי לבדוק כמה אחוז מהדירה שאנו משלמים הולך על חיפוי חיצוני שזה נועד רק ליופי
עד שהגעתי שזה בין 10 ל30 אחוז מעלות הדירה הוא על חיפוי חיצוני!!!
הוי אומר שאתם משלמים שתי מיליון שקל על דירה
אז בין מאתיים אלף לשש מאות אלף זה על חיפוי חיצוני!!!!
שזה נטו יופי בשביל השכן שמסתכל על הבנין שלך!!!
אז חשבתי אולי באמת כדי להוזיל את מחירי הדיור יש להמעיט בחיפוי חיצוני
אומנם לא כמו עזה אבל למצוא משהו שכמעט לא עולה שיהיה איך שהוא מחופה
אבל בלי העלות המטורפת הזו
(אומנם יש שיטענו על בידוד שעושה חיפוי חיצוני ושאר מרעין בישין אבל לא חושב שזה שווה את העלות שלו)
מה דעתכם?
ממילא יום אחרי שהקבלן מוסר את הדירות לרוכשים הם מתחילים לתכנן ולהרחיב ולבנות ולפצל ולריב ולהתדיין ולהוציא צווי מניעה ואז הבניה נתקעת באמצע לחצי שנה ואח"כ משנים את התוכניות ועוד שכנים מקבלים תיאבון וכו' וכו'
ובסוף לא רואים כלום מהציפוי שהקבלן שם, כי ממילא הרחיבו לכל הכיוונים וזה גם לא מבודד, כי בהרחבה הורידו את זה כדי להרוויח עוד 10/15 ס"מ בתוך הבית [מי צריך אבן ירושלמית במקלחת של היחידה?]
אז אולי הפתרון הוא, לעשות חוק עזר עירוני, שאת הציפוי החיצוני הקבלן צריך לבצע 5 שנים אחרי מסירת הדירות לרוכשים? וכל הבניות והחריגות והדיני תורה ובתי משפט צריכים להסתיים שם?
כמובן שזה לא יכלול תוספות של קומות חדשות לבניין, זה תהליך שנעשה בהפרש של כמה שנים בין קומה לקומה...
כנראה לוקח ליסודות זמן להתרגל לעומס החדש עד שהם יכולים לקבל עוד עומס....
שם זה פשוט בניינים חד פעמיים, אז חבל להשקיע.כמו רבים גם אני צפיתי בעשרות סרטונים מעזה
אז רצתי לבדוק כמה אחוז מהדירה שאנו משלמים הולך על חיפוי חיצוני שזה נועד רק ליופי
(אומנם יש שיטענו על בידוד שעושה חיפוי חיצוני ושאר מרעין בישין אבל לא חושב שזה שווה את העלות שלו)
מה דעתכם?
אגב, הזית זה לדעתי יותר בתפר בין שכונות 'כרם'/מקור ברוך מאשר גאולה...יש רחוב אחד בירושלים שאני מכיר בלי חיפוי
רחב הזית בגאולה
לא בטוח בכלל שהחיסכון יתגלגל לקונים יותר מסתבר שהקבלנים יעלו על זה והמחיר ישאר אותו הדבר ואז לא רק שלא הרווחנו כלום אלא גם הפסדנו בנין יפהכמו רבים גם אני צפיתי בעשרות סרטונים מעזה
מה דעתכם?
אפשר גם לבנות 4 חדרים עם חדר שינה אחד גמור,לדעתי הדיון צריך להיות לא רק על החיפוי, אלא על כל הגימור.
למעשה, אחרי שהשלד והבלוקים גמורים, אפשר כבר איכשהו לגור בדירה. שאר הדברים אורכים פי שתיים זמן, ועולים חלק גדול מהכסף.
אני לא מביע דעה, רק חושב שיש מקום לדון גם על כל זה...
כן.לדעתי הדיון צריך להיות לא רק על החיפוי, אלא על כל הגימור.
למעשה, אחרי שהשלד והבלוקים גמורים, אפשר כבר איכשהו לגור בדירה. שאר הדברים אורכים פי שתיים זמן, ועולים חלק גדול מהכסף.
אני לא מביע דעה, רק חושב שיש מקום לדון גם על כל זה...
כי בשורה התחתונה הוא לקח יותר מ 30 אלש"ח על הדירה...אבל בשורה תחתונה כשיש לכם פינה בריצוף שלא עשו אותה מדויק רצים לתבוע את הקבלן
אבל בשורה תחתונה כשיש לכם פינה בריצוף שלא עשו אותה מדויק רצים לתבוע את הקבלן
הוא לוקח יותר כי מנסיון כולם תובעים אותוכי בשורה התחתונה הוא לקח יותר מ 30 אלש"ח על הדירה...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: