דגים מגש סלומון מרכזי לסעודה שלישית

שולי איטח

משתמש מקצוען
שלום
אשמח לעזרה
איך מכינים מגש סלומון לסעודה שלישית לשבת שמחה
נראה לי בקיטרינג יש כזה דבר
רק שאין לי מושג איך מכינים ואיזה דג קונים
זה אמור להיות קר?
 

מה יש

משתמש מקצוען
בשביל לבשל דג סלמון שלם בדרך כלל צריך סיר מתאים.. זה דבר גדול.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רצוי מאד סלמון טרי לזה, אפשר בתנור ואפילו אם זה דג גדול- באלכסון בתבנית,
אח"כ מעבירים בזהירות למגש שלא יתפרק ומקשטים בירקות, קרקרים וכו',
תמונות של דגים שעשיתי להשראה-
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1042.JPG
    5.6 MB · צפיות: 98
  • IMG_1024.JPG
    5.7 MB · צפיות: 79
  • IMG_3212.JPG
    6.5 MB · צפיות: 75
  • IMG_8048.JPG
    6.6 MB · צפיות: 67

זזזזז

משתמש צעיר
img_6051-jpg.1582168
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6051.JPG
    5.6 MB · צפיות: 167
  • IMG_6046.JPG
    5.7 MB · צפיות: 45

גלידה

משתמש מקצוען
את המתכון הזה אני מכינה כבר הרבה שנים ברצף, כל שנה שתי דגים לשתי ה"צדדים".

בשנים הראשונות שיניתי את המתכון וערכתי אותו עד שהצלחתי לאפות את הדג המושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.



המתכון:

קונים דג סלומון שלם וטרי במשקל 3 ק"ג והמהדרים קונים של 5-6 ק"ג,

מוציאים את כל תכולת בטן הדג ושוטפים היטב היטב את כל הדג מבפנים ומבחוץ עד שאין שאריות כלל.



מערבבים בקערה:

3/4 חב' שמיר טרי

ראש שום בפרוסות

חצי כוס שמן זית

כף גרגרי חרדל

מלח, פלפל

ומכניסים לתוך בטן הדג.

מחוץ לדג מפזרים:

1 כף מלח

2 כפות סוכר

מיץ מלימון שלם



ההכנה:

עוטפים את גל הדג בניר כסף היטב היטב, סוגרים הקצוות שלא ישפך מהנוזלים החוצה במהלך האפיה (לאטום טוב כיוון שיהיו הרבה נוזלים: שומן ומיץ)



מומלץ להשרות לילה.



האפיה:

מניחים את הדג העטוף בצורת מעוגלת – כמו בננה על תבנית האפיה, ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות לשעה וחצי. מומלץ אחרי 45 דקות של אפיה להפוך צד ובעדינות.

הדג יוצא רך כמו חמאה, וספוג בריחות התבלינים.



אחרי האפיה

פותחים את נייר הכסף בעדינות מלמעלה כדי שהנוזלים לא יברחו, לשפוך את הנוזלים בעדינות ואז להמשיך להוריד את ניר הכסף , הדג מאוד רק ויש לעשות הכל בעדינות שלא ישבר וגם שלא יתקלף עור הדג.



לאחר שאין נוזלים, מניחים את הדג בצורה מעוגלת על מגש מכובד, חותכים מסביב ירקות – רצועות חסה, עיגולי מלפפון, פרוסות צנון, עגבניות שרי, נבטים וכו' לפי הטעם, המראה והצבע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה