בשרי מבשר עצמות העוף מהמרק - למנה מכובדת

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
על העצמות יש הרבה בשר. תנסו לפרק, תראו כמה.
מה עושים איתם?

קבלו את התפריט שלי, שיכול להוות מנה בפני עצמה, ויכול גם להיות מילוי בפיתות או בלאפה של @רוחי בלבוחי.

בשר מפורק מ6-8 עצמות (לפחות), כולל בשר מגרונות עוף
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
תבלינים מכל הסוגים והמינים, כולל מעט מלח וסוכר והמון פפריקה (שהם חובה!)

מטגנים את הבצל. כשמזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. אם צריך שמן - מוסיפים.
כשהפטריות משחימות בקצוות, מוסיפים את הבשר המפורק. יתכן שיהיו נוזלים מהמרק - וזה בסדר לגמרי.
מוסיפים את התבלינים (אצלי: פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, פלפל שחור, שום גבישי, כורכום, כמון, תבלין לשווארמה, גריל, בזיליקום יבש, כוסברה, אורגנו, סוכר ומלח, לא זוכרת מה עוד...) וממשיכים לאדות ולערבב היטב. הבשר מתפרק לפירורים ממש תוך כדי הערבוב המאסיבי וסופג את התבלינים היטב.
לפעמים אני מוסיפה קוביות כבד, מעשיר מאד את הטעם.

טעים מאד למילוי לחמים, פיתות, לחמניות.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
על העצמות יש הרבה בשר. תנסו לפרק, תראו כמה.
מה עושים איתם?

קבלו את התפריט שלי, שיכול להוות מנה בפני עצמה, ויכול גם להיות מילוי בפיתות או בלאפה של @רוחי בלבוחי.

בשר מפורק מ6-8 עצמות (לפחות), כולל בשר מגרונות עוף
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
תבלינים מכל הסוגים והמינים, כולל מעט מלח וסוכר והמון פפריקה (שהם חובה!)

מטגנים את הבצל. כשמזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. אם צריך שמן - מוסיפים.
כשהפטריות משחימות בקצוות, מוסיפים את הבשר המפורק. יתכן שיהיו נוזלים מהמרק - וזה בסדר לגמרי.
מוסיפים את התבלינים (אצלי: פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, פלפל שחור, שום גבישי, כורכום, כמון, תבלין לשווארמה, גריל, בזיליקום יבש, כוסברה, אורגנו, סוכר ומלח, לא זוכרת מה עוד...) וממשיכים לאדות ולערבב היטב. הבשר מתפרק לפירורים ממש תוך כדי הערבוב המאסיבי וסופג את התבלינים היטב.
לפעמים אני מוסיפה קוביות כבד, מעשיר מאד את הטעם.

טעים מאד למילוי לחמים, פיתות, לחמניות.
רעיון מקסים,!!!!!
ואישית אני חושבת שאפשר להוסיף לזה מה שבא ליד, גם נקנקיות בשריות חתוכות לפרוסות, וגם פלפלים חתוכים לקוביות וכדו'
רק יש לשים לב לזמן בישול של כל חומר ששמים שם ולהוסיף לפי הסדר מהכבד לקל.
 

הולי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
נשמע מעולה.

כמובן שאפשר להכין מהעוף קציצות
מפרקים את העוף מהעצמות
מוסיפים את הירקות מהמרק
קישוא/גזר/דלורית/בטטה/קולורבי ועוד
מרסקים במזלג
מוסיפים ביצה, פירורי לחם ושומשום,
מתבלים לפי הטעם
(אצלי: פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, פלפל שחור, שום גבישי, כורכום, כמון, תבלין לשווארמה, גריל, בזיליקום יבש, כוסברה, אורגנו, סוכר ומלח, לא זוכרת מה עוד...)


מטגנים קציצות עוף וירק נימוחות ומשובחות

בתיאבון!
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
כמובן שאפשר להכין מהעוף קציצות
מפרקים את העוף מהעצמות
מוסיפים את הירקות מהמרק
קישוא/גזר/דלורית/בטטה/קולורבי ועוד
מרסקים במזלג
מוסיפים ביצה, פירורי לחם ושומשום,
מתבלים לפי הטעם
זה לא מקבל טעם מכובס?
כי גם הירקות מהמרק
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

ציפית

משתמש פעיל
לטגן בצל להוסיף רצועות של כרוב
לאדות את הכרוב
להוסיף קצת רסק עגבניות. תבלינים
להכניס את שאריות העוף ולבשל כמה דקות
המנה של יום ראשון
לפעמים אני שמה חזה במרק בשביל זה
 

משבצת 2

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
על העצמות יש הרבה בשר. תנסו לפרק, תראו כמה.
מה עושים איתם?

קבלו את התפריט שלי, שיכול להוות מנה בפני עצמה, ויכול גם להיות מילוי בפיתות או בלאפה של @רוחי בלבוחי.

בשר מפורק מ6-8 עצמות (לפחות), כולל בשר מגרונות עוף
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
תבלינים מכל הסוגים והמינים, כולל מעט מלח וסוכר והמון פפריקה (שהם חובה!)

מטגנים את הבצל. כשמזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. אם צריך שמן - מוסיפים.
כשהפטריות משחימות בקצוות, מוסיפים את הבשר המפורק. יתכן שיהיו נוזלים מהמרק - וזה בסדר לגמרי.
מוסיפים את התבלינים (אצלי: פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, פלפל שחור, שום גבישי, כורכום, כמון, תבלין לשווארמה, גריל, בזיליקום יבש, כוסברה, אורגנו, סוכר ומלח, לא זוכרת מה עוד...) וממשיכים לאדות ולערבב היטב. הבשר מתפרק לפירורים ממש תוך כדי הערבוב המאסיבי וסופג את התבלינים היטב.
לפעמים אני מוסיפה קוביות כבד, מעשיר מאד את הטעם.

טעים מאד למילוי לחמים, פיתות, לחמניות.
רק אצלינו קוראים לזה גלינגלי?
וזה מתכון שעובר בירושה מהסבתות...
בהחלט טעים ומומלץ
גם מכנפיים או מעוף אחר...
 

ניו פייס

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו היינו לוקחים את העוף ומרסקים בבלנדר יד עם המון בצל מטוגן וממלאים חצי מלאווח שמקפלים לרבע לאחר הכנסת המילוי ומטגנים במחבת , עם רוטב פטריות ---אש!!!!
גם עשינו מוקפצים עם נודלס וירקות ובמקום חזה עוף הוספנו את השאריות של העוף.... יצא ממש טעים ועסיסי.
 

ניו פייס

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אופס ושכחתי משהו מאוד חשוב - אמי שתחי' עושה מרקים ענקיים והיא מכניסה 3/4 סיר עצמות עוף ולכן נשאר לה המון עוף, היא מכינה רוטב פטריות בשרי עם חתיכות עוף שמתקבל מהמם על כל דבר - בלינצ'ע, בורקס וכו' לפעמים היא גם הייתה עושה מזה סוג של תבשיל עם קורקבנים שגם שימש כרוטב על מצע כלשהו- מדהים!!!!
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אני גם שומרת את העצמות.

לטגן בצל קצוץ + גזר מגורד, להוסיף את חתיכות העוף, תבלינים סוג מלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף, סויה.
ולהוסיף חומוס מבושל.
מערבבים עד שמצטמצם.

אופציה נוספת לטגן עם שעושית ירוקה קפואה, סויה, סילאן וכו'. טעים בטירוף!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@א-ירושלמית סיפרתי לאמא שלי על ההצעה שלך לגבי העוף מהמרק, וסיפרתי לה את זה בנוסטלגיה.....
איך התרפקנו על הטעם מהעבר...... היינו אוכלים את זה ביום ראשון - כי חבל על העוף שלא אכלו מהמרק.....
הריח שזה עושה בבית ממממ תענוג!
וטעיםםם!!
ביום ראשון יהיה פה בבית שלנו את הריח הזה - - בזכותך!!
 

ניו פייס

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר גם להקפיא אותם, הם לא נשארים כ"כ טעימים אבל לרטבים שרשמתי למעלה הם מצוינים!!!!!!!!
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
איך מפרקים גרונות עוף?
זה המון עבודה... יש בזה מלא חתיכות סחוס...
מורידים את הבשר שעל העצמות, כמה שאפשר.
וזהו.
נכנס מעט סחוס? לא נורא, אף אחד לא ירגיש את זה. העצמות קטנות ועדינות, ואם העוף מתבשל שעתיים לפחות במרק - זה גם לא קריטי מאד אם נכנסת חתיכה. בסופו של דבר תהיה איזו חתיכונת קשה בבשר...
בכל אופן, אני מפרקת כמה שאפשר, ומה שלא - לפח. אגב, בשר הגרונות טעים במיוחד!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה