חגים מאכלי חלב לחנוכה- והפעם קצת אחרת

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כנאפה.
למי שלא מכיר, זהו מאכל מהמטבח הסורי / לבנוני שנפוץ גם במחוזותינו.
שכבות קדאיף פריך וחמאתי , גבינת ריקוטה במרכזן ומעל סירופ סוכר מתוק ומנחם ופיסטוקים זרחניים.
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20191228-WA0006.jpg
    IMG-20191228-WA0006.jpg
    KB 110 · צפיות: 326
  • 20191228_210328.jpg
    20191228_210328.jpg
    2.8 MB · צפיות: 350
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון?
למרבה הפלא לא השתמשתי במתכון מדויק כי הכנתי לפי דרישה.
בכל זאת מצורף מתכון מדויק ל- 3 עיגולים בקוטר של 18 ס"מ בערך.

רכיבים:
120 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת.

למלית גבינה:
100-200 גרם גבינת ריקוטה

לסירופ:
180 גרם סוכר
180 מ"ל מים
½ כפית (או לפי הטעם) מי פריחת הדרים (מי זאהר) או מי ורדים. (לא חובה)

לסיום המנה:
30-40 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים גס.

אופן ההכנה:
  1. בקערה גדולה שמים את אטריות הקדאיף ומפרידים גושים אם ישנם.
  2. שופכים מעל את החמאה המומסת ומערבבים עד שכל האטריות מצופות היטב
  3. מחלקים את האטריות לשלשה חלקים עבור שלש מנות.
  4. לוקחים חלק אחד ומחלקים לשניים. מניחים בשכבה צפופה על המחבת. משתדלים שלא יהיו "חורים".
  5. מפזרים מעל גושי גבינת ריקוטה ומורחים ככל האפשר. מקפידים להשאיר שוליים ריקים של כ-1 ס"מ.
  6. מסדרים מעל הגבינה שכבה נוספת וצפופה של אטריות.
  7. בעזרת מרית עץ /נירוסטה שטוחה מישרים את הקצוות כלפי פנים כך שיכסו את הגבינה גם מהצדדים.
  8. מניחים את המחבת על כיריים עם להבה בינונית-נמוכה, מטגנים עד שהחלק התחתון של האטריות זהוב עמוק.
  9. מניחים צלחת (לא פלסטיק) מעל המחבת והופכים את המחבת כך שהכנאפה תצנח לצלחת כשצידה העשוי כלפי מעלה.
  10. מחליקים את הכנאפה בחזרה למחבת בזהירות כדי לבשל את הצד השני.
  11. כשהצד השני עשוי מחליקים בזהירות לצלחת..
  12. סירופ: בסיר שמים סוכר ומים ומחממים לרתיחה. מבשלים במשך 4-5 דקות לאחר הרתיחה עד שהסירופ מעט מסמיך. מוסיפים מי פריחת הדרים ומערבבים.
  13. מזלפים על הכנאפה סירופ בנדיבות, מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד.
  14. ממשיכים כך עם האטריות הנותרות.
הערות:
1. אם אין ריקוטה , ניתן להחליף בטוב טעם או בגבינת קוטג' שניקזתם ממנה נוזלים.
2. מיטיבי לכת מוזמנים להשתמש בגבינת צאן חצי קשה או חמד שהושרתה במים כ-4 שעות להפגת חלק מן המליחות.
3. במקור צובעים את הסירופ במעט צבע מאכל כתום. לטעמי זה מיותר ולא בריא.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה שירה על המתכון!
יש תחליף לגבינת ריקוטה?
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
@shira bira תודה על המתכון!!!
2. מיטיבי לכת מוזמנים להשתמש בגבינת צאן חצי קשה או חמד שהושרתה במים כ-4 שעות להפגת חלק מן המליחות.
אם כבר מיטיבי לכת אז אפשר לעשות עם ג'יבנה מקורי ואנזימים...
אה, ומה עם בקלאווה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה