פסח מאגוזים מסוכרים לממרח נוגט. הפינוק של פסח

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
את המתכון הבא כתבתי מספר פעמים וגם לינקקתי אליו.
אני חושבת שזה שווה אשכול נפרד.
מדובר בשיטה מעולה לשקדים או אגוזים מסוכרים כך שיצאו מבריקים ולא גושיים,
וכן פריכים וקלויים במידה הרצויה.
ויש גם בונוס.
אם מכינים את המתכון עם אגוזי לוז - אפשר להמשיך את התהליך ולקבל ממרח נוגט קראנצ׳י מהמם.
המתכון מכיל חומרי גלם בסיסיים ומעולה גם לאנשים שלא משתמשים בהרבה מוצרים מעובדים.

למסוכרים:
כוס פקאנים או שקדים או אגוזי מלך (פחות מוצלח) או לוזים
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים

שמים את כל החומרים יחד במחבת או בסיר שטוח על אש בינונית-נמוכה.
מבשלים תוכ"ד ערבוב מדי פעם ושמירה שלא ישרף.
בתחילה המים והסוכר מעורבים
אח"כ הסוכר נמס בתוך המים ונוצרת כמין תמיסה
בהמשך המים מתאדים והסוכר מתגבש לציפוי לבן על האגוזים.
בשלב זה יש להיות צמודים לאש ולערבב כל הזמן כדי שלא ישרף.
הציפוי הלבן נמס לאט לאט לקרמל.
מורידים את האגוזים מהאש ושופכים על נייר אפיה משומן.
מפרידים בינהם בכף (זהירות! קרמל רותח זה אחד הדברים הכואבים כי הטמפרטורה שלו מאוד גבוהה.)
מחכים לקרור מלא ומאכסנים בקופסא אטומה.
מחזיק מעמד מספר ימים. אח"כ סופח לחות ונהרס.

ועכשיו לחגיגה.
אם רוצים להכין מחית נוגט:
מכינים את המתכון לעיל מאגוזי לוז.
שמים את האגוזים המסוכרים במעבד מזון ומפעילים אותו.
הלוזים הופכים לאבקה, ממשיכים לטחון.
לאט לאט הלוזים יוציאו את השמן שלהם והאבקה תהפוך ללחה.
ממשיכים לטחון עד שזה הופך למחית.
(אם מצטבר חומר בדפנות המעבד מזון, מומלץ לעצור את ההפעלה, להחזיר אותו עם כף למסה ולהמשיך לטחון )
המחית היא קראנצית כי מעבד מזון סטנדרטי לא יכול להביא לתוצאה חלקה דייה.

במחית ניתן למלא פטיפורים,
לערבב עם שוקולד לשכבה אמצעית של מרציפן-שוקולד-מרציפן,
למרוח על עוגת גבינה,
או להשתמש לכל מטרה שתרצו.
וכמובן,
זה טעים מאוד גם ככה, בכפית.

דיסקליימר:
יש שטוענים שטחינת מוצרים קשים מדי עלולה לשרוף את מעבד המזון
אישית אני מכינה את זה כעשור במעבדי מזון שונים וב״ה לא נרשם נזק.
 

אילה ג

משתמש פעיל
את המתכון הבא כתבתי מספר פעמים וגם לינקקתי אליו.
אני חושבת שזה שווה אשכול נפרד.
מדובר בשיטה מעולה לשקדים או אגוזים מסוכרים כך שיצאו מבריקים ולא גושיים,
וכן פריכים וקלויים במידה הרצויה.
ויש גם בונוס.
אם מכינים את המתכון עם אגוזי לוז - אפשר להמשיך את התהליך ולקבל ממרח נוגט קראנצ׳י מהמם.
המתכון מכיל חומרי גלם בסיסיים ומעולה גם לאנשים שלא משתמשים בהרבה מוצרים מעובדים.

למסוכרים:
כוס פקאנים או שקדים או אגוזי מלך (פחות מוצלח) או לוזים
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים

שמים את כל החומרים יחד במחבת או בסיר שטוח על אש בינונית-נמוכה.
מבשלים תוכ"ד ערבוב מדי פעם ושמירה שלא ישרף.
בתחילה המים והסוכר מעורבים
אח"כ הסוכר נמס בתוך המים ונוצרת כמין תמיסה
בהמשך המים מתאדים והסוכר מתגבש לציפוי לבן על האגוזים.
בשלב זה יש להיות צמודים לאש ולערבב כל הזמן כדי שלא ישרף.
הציפוי הלבן נמס לאט לאט לקרמל.
מורידים את האגוזים מהאש ושופכים על נייר אפיה משומן.
מפרידים בינהם בכף (זהירות! קרמל רותח זה אחד הדברים הכואבים כי הטמפרטורה שלו מאוד גבוהה.)
מחכים לקרור מלא ומאכסנים בקופסא אטומה.
מחזיק מעמד מספר ימים. אח"כ סופח לחות ונהרס.

ועכשיו לחגיגה.
אם רוצים להכין מחית נוגט:
מכינים את המתכון לעיל מאגוזי לוז.
שמים את האגוזים המסוכרים במעבד מזון ומפעילים אותו.
הלוזים הופכים לאבקה, ממשיכים לטחון.
לאט לאט הלוזים יוציאו את השמן שלהם והאבקה תהפוך ללחה.
ממשיכים לטחון עד שזה הופך למחית.
(אם מצטבר חומר בדפנות המעבד מזון, מומלץ לעצור את ההפעלה, להחזיר אותו עם כף למסה ולהמשיך לטחון )
המחית היא קראנצית כי מעבד מזון סטנדרטי לא יכול להביא לתוצאה חלקה דייה.

במחית ניתן למלא פטיפורים,
לערבב עם שוקולד לשכבה אמצעית של מרציפן-שוקולד-מרציפן,
למרוח על עוגת גבינה,
או להשתמש לכל מטרה שתרצו.
וכמובן,
זה טעים מאוד גם ככה, בכפית.

דיסקליימר:
יש שטוענים שטחינת מוצרים קשים מדי עלולה לשרוף את מעבד המזון
אישית אני מכינה את זה כעשור במעבדי מזון שונים וב״ה לא נרשם נזק.
הכנתי ממתכון דומה לשקדים, בטעות שמתי יותר מידי סוכר, יצא מידי מתוק, מה אפשר לעשות?
חוצמזה,
יש לי איזו עוגת שקדים שלא נאפתה כ"כ טוב, מה אפשר לעשות איתה, משתמשים רק במוצרים בסיסיים.
יש לך רעיון? אולי עם הקרם הזה?
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
את המתכון הבא כתבתי מספר פעמים וגם לינקקתי אליו.
אני חושבת שזה שווה אשכול נפרד.
מדובר בשיטה מעולה לשקדים או אגוזים מסוכרים כך שיצאו מבריקים ולא גושיים,
וכן פריכים וקלויים במידה הרצויה.
ויש גם בונוס.
אם מכינים את המתכון עם אגוזי לוז - אפשר להמשיך את התהליך ולקבל ממרח נוגט קראנצ׳י מהמם.
המתכון מכיל חומרי גלם בסיסיים ומעולה גם לאנשים שלא משתמשים בהרבה מוצרים מעובדים.

למסוכרים:
כוס פקאנים או שקדים או אגוזי מלך (פחות מוצלח) או לוזים
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים

שמים את כל החומרים יחד במחבת או בסיר שטוח על אש בינונית-נמוכה.
מבשלים תוכ"ד ערבוב מדי פעם ושמירה שלא ישרף.
בתחילה המים והסוכר מעורבים
אח"כ הסוכר נמס בתוך המים ונוצרת כמין תמיסה
בהמשך המים מתאדים והסוכר מתגבש לציפוי לבן על האגוזים.
בשלב זה יש להיות צמודים לאש ולערבב כל הזמן כדי שלא ישרף.
הציפוי הלבן נמס לאט לאט לקרמל.
מורידים את האגוזים מהאש ושופכים על נייר אפיה משומן.
מפרידים בינהם בכף (זהירות! קרמל רותח זה אחד הדברים הכואבים כי הטמפרטורה שלו מאוד גבוהה.)
מחכים לקרור מלא ומאכסנים בקופסא אטומה.
מחזיק מעמד מספר ימים. אח"כ סופח לחות ונהרס.

ועכשיו לחגיגה.
אם רוצים להכין מחית נוגט:
מכינים את המתכון לעיל מאגוזי לוז.
שמים את האגוזים המסוכרים במעבד מזון ומפעילים אותו.
הלוזים הופכים לאבקה, ממשיכים לטחון.
לאט לאט הלוזים יוציאו את השמן שלהם והאבקה תהפוך ללחה.
ממשיכים לטחון עד שזה הופך למחית.
(אם מצטבר חומר בדפנות המעבד מזון, מומלץ לעצור את ההפעלה, להחזיר אותו עם כף למסה ולהמשיך לטחון )
המחית היא קראנצית כי מעבד מזון סטנדרטי לא יכול להביא לתוצאה חלקה דייה.

במחית ניתן למלא פטיפורים,
לערבב עם שוקולד לשכבה אמצעית של מרציפן-שוקולד-מרציפן,
למרוח על עוגת גבינה,
או להשתמש לכל מטרה שתרצו.
וכמובן,
זה טעים מאוד גם ככה, בכפית.

דיסקליימר:
יש שטוענים שטחינת מוצרים קשים מדי עלולה לשרוף את מעבד המזון
אישית אני מכינה את זה כעשור במעבדי מזון שונים וב״ה לא נרשם נזק.
גדול הנוגט.
האם יש דרך להכין ללא סוכר או עם תחליפים? יהיה סופר מגניב להצליח להכין נוגט ללא סוכר.
 

היוש

משתמש מקצוען
מפרידים בינהם בכף
הצעת ייעול
שגם הכף תהיה משומנת
אני מפרידה עם שתי כפיות מושמנות.
ועוד משו, לא כדאי לעשות יותר הכמות של כוס, כי עד שמפרידים את הכל, כבר חלק גושים מתקשים, אאכ יש יותר מבנא שמפריד את הגושים.


אם עושים על אש גבוהה אז חוסכים את שלב ההתגבשות של הסוכר, והוא מיד נהיה קרמל, רק צריך לשמור היטב שלא ישרף, זה עניין של שניות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הכנתי ממתכון דומה לשקדים, בטעות שמתי יותר מידי סוכר, יצא מידי מתוק, מה אפשר לעשות?
אפשר להכין חמאת שקדים (אותה צורת טחינה רק עם שקדים קלויים קלות ולא מסוכרים) ולערבב את התוצרים.
יש לי איזו עוגת שקדים שלא נאפתה כ"כ טוב, מה אפשר לעשות איתה, משתמשים רק במוצרים בסיסיים.
יש לך רעיון? אולי עם הקרם הזה?
לפורר, לערבב עם הקרם עד לקבלת עיסה (אין לי כמויות :( )
אפשר להוסיף מעט שוקולד מומס אם משתמשים.
לגלגל לכדור סביב אגוז לוז קלוי כך שהלוז יהיה באמצע.
אפשר לצפות בשוקולד ואפשר להשאיר ככה.
יוצא סוג של פררו רושה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
האם יש דרך להכין ללא סוכר או עם תחליפים? יהיה סופר מגניב להצליח להכין נוגט ללא סוכר.
אפשר להכין חמאת לוזים לא מתוקה כמו שעניתי לניקית הקודמת.
משם אפשר אולי לנסות לערבב בתחליפים. לא מכירה את העולם הזה כדי לענות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אם עושים על אש גבוהה אז חוסכים את שלב ההתגבשות של הסוכר, והוא מיד נהיה קרמל, רק צריך לשמור היטב שלא ישרף, זה עניין של שניות.
אני אוהבת את האיטיות כי היא מביאה את האגוז לרמת קליה אופטימלית.
אבל זה בהחלט רעיון!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איפה אפשר להשיג אגוזי לוז קלופים??
מהקליפה הבלתי אכילה או מהקליפה הדקה?
אם זה מהראשון - יש בכל חנות פיצוחים.
מהשני - לא נתקלתי.
אפשר להכין עם הקליפה ואז זה יוצא חום כהה.
זה מה שאני בד״כ עושה.
(הטכניקה הרווחת לקיפוף היא קליה בתנור ואז גרוד הקליפה במגבת, אבל למתכון הזה היא לא מתאימה)
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני הכנתי לפני כמה שנים במעבד מזון פשוט
טחנתי המוןןןן זמן
ויצאה מחית חלקה ממש, בכלל לא קראנצ'ית
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

בלונדי

משתמש פעיל
יצא חבל על הזמן ממש ממרח נוגט, ואפשר שוב קינוחים טובים כמו בשאר ימות השנה
תודה תודה רבה
 

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
את המתכון הבא כתבתי מספר פעמים וגם לינקקתי אליו.
אני חושבת שזה שווה אשכול נפרד.
מדובר בשיטה מעולה לשקדים או אגוזים מסוכרים כך שיצאו מבריקים ולא גושיים,
וכן פריכים וקלויים במידה הרצויה.
ויש גם בונוס.
אם מכינים את המתכון עם אגוזי לוז - אפשר להמשיך את התהליך ולקבל ממרח נוגט קראנצ׳י מהמם.
המתכון מכיל חומרי גלם בסיסיים ומעולה גם לאנשים שלא משתמשים בהרבה מוצרים מעובדים.

למסוכרים:
כוס פקאנים או שקדים או אגוזי מלך (פחות מוצלח) או לוזים
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים

שמים את כל החומרים יחד במחבת או בסיר שטוח על אש בינונית-נמוכה.
מבשלים תוכ"ד ערבוב מדי פעם ושמירה שלא ישרף.
בתחילה המים והסוכר מעורבים
אח"כ הסוכר נמס בתוך המים ונוצרת כמין תמיסה
בהמשך המים מתאדים והסוכר מתגבש לציפוי לבן על האגוזים.
בשלב זה יש להיות צמודים לאש ולערבב כל הזמן כדי שלא ישרף.
הציפוי הלבן נמס לאט לאט לקרמל.
מורידים את האגוזים מהאש ושופכים על נייר אפיה משומן.
מפרידים בינהם בכף (זהירות! קרמל רותח זה אחד הדברים הכואבים כי הטמפרטורה שלו מאוד גבוהה.)
מחכים לקרור מלא ומאכסנים בקופסא אטומה.
מחזיק מעמד מספר ימים. אח"כ סופח לחות ונהרס.

ועכשיו לחגיגה.
אם רוצים להכין מחית נוגט:
מכינים את המתכון לעיל מאגוזי לוז.
שמים את האגוזים המסוכרים במעבד מזון ומפעילים אותו.
הלוזים הופכים לאבקה, ממשיכים לטחון.
לאט לאט הלוזים יוציאו את השמן שלהם והאבקה תהפוך ללחה.
ממשיכים לטחון עד שזה הופך למחית.
(אם מצטבר חומר בדפנות המעבד מזון, מומלץ לעצור את ההפעלה, להחזיר אותו עם כף למסה ולהמשיך לטחון )
המחית היא קראנצית כי מעבד מזון סטנדרטי לא יכול להביא לתוצאה חלקה דייה.

במחית ניתן למלא פטיפורים,
לערבב עם שוקולד לשכבה אמצעית של מרציפן-שוקולד-מרציפן,
למרוח על עוגת גבינה,
או להשתמש לכל מטרה שתרצו.
וכמובן,
זה טעים מאוד גם ככה, בכפית.

דיסקליימר:
יש שטוענים שטחינת מוצרים קשים מדי עלולה לשרוף את מעבד המזון
אישית אני מכינה את זה כעשור במעבדי מזון שונים וב״ה לא נרשם נזק.
תודה רבה
המתכון הזה רשום לנו בספר מתכונים של פסח בצירוף תמונות של תהליך ההכנה מעיתון ילדים של המשפחה ישן נושן..
רק לייבוש כתוב לפרוס בתבנית על נייר לאפייה וייבוש בתנור לכ10 דקות ויוצא ממש קריספי.

תודה על השיתוף..
 

כובע שמש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רק לייבוש כתוב לפרוס בתבנית על נייר לאפייה וייבוש בתנור לכ10 דקות ויוצא ממש קריספי.
גם לי היה חסר השלב הזה
מעניין איך יוצא בלי
יוצא קראנצ'י כזה
וגם הכמות- שתי כוסות שקדים ולא אחד (על אותה כמות של מים וסוכר)
ואני עושה על אש גדולה אבל אולי האיטיות פה משנה את המשחק?
אידונואו
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה