למנס / FLY MOON ושאר ירקות במטבח

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ואם נופל משהו מאחורי כל המערכת הזו? סיוט...
ובכלל. לנקות את זה אמור להיות מבצע.
ראיתי פיתרון , לדעתי לא רע- מדפים עמוקים והדלת משני הכיוונים- מתקפלת עם ציר באמצע.
 

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שיר770;1434696:
ראיתי פיתרון , לדעתי לא רע- מדפים עמוקים והדלת משני הכיוונים- מתקפלת עם ציר באמצע.

זוהי האופציה הקלאסית, יחסית נוחה, לא יקרה, דובר עליה כאן.
 

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י chayasl;1434430:
בדיוק היה אצלנו איש מחברת מטבחים ושרטט לנו במדויק את השטח של כל המתקנים האלה. והוכיח לנו שעדיף לעשות מדפים ו"להפסיד" את החלק הפינתי, מאשר המתקן הזה שרק נותן אשליה של ניצול מקום, אבל בפועל כל המערכת הזאת דורשת הרבה מקום שמתבזבז.
כך שבסופו של דבר השטח שראוי לשימוש הוא כמעט אותו דבר, והמחיר של המתקן הזה גבוה הרבה יותר.

בדיוק,
המתקנים אומנם נוחים לשימוש (עד שנשבר בהם משהו ועד שמתקנים... :confused:)
כי הם נשלפים נחוצה, אבל מבחינת אחוזי ניצול הם לא מנצלים הרבה.
המתקן שמנצל את אחוזי הארון הגבוהים ביותר הוא המג'יק קורנר שהעלתי תמונות שלו כמה הודעות קודם, גם לו יש את החסרונות שלו, אבל בנצילות- הוא הגבוה מכל הפתרונות.
 

גיטי 123

משתמש סופר מקצוען
לי יש את המג'יק קורנר, ואני מרוצה מאד.
יש לי גם סופר קורנר. מרוצה פחות.

(יש לי שתי פינות, ובגלל הגודל לא יכלתי לשים מג'יק קורנר בשתיהן אלא רק באחת)
 

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אל תשכחו במטבח גם את הפן העיצובי, לאוהבי מטבח מודרני ובקווים ישרים- המגירות הם הפתרון הטוב ביותר, מה שממשיך את הקווים לאורך כל המטבח.
 

Chagit Weksler

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י DDESIGN;1435374:
אל תשכחו במטבח גם את הפן העיצובי, לאוהבי מטבח מודרני ובקווים ישרים- המגירות הם הפתרון הטוב ביותר, מה שממשיך את הקווים לאורך כל המטבח.

אויש, זה כל כך לא בעיה לעשות חזית עם מגירות דמי, מה הרעיון לקנות מגירות פינה שעולות הון, מבזבזות את הפינה ודוקרות בקצוות?

מדפים זו האופציה הזולה ביותר, והמסודרת ביותר, אם אין גישה מ-2 הכיוונים (דלת על דלת או אקורדיון) היא לא הכי נוחה, אא"כ רוצים לאכסן שם כלי פסח.

מג'יק קורנר היא יקרה יותר, נגישה יותר, אבל הרבה מתלוננים שדברים פשוט עפים למאחורה וקשה לגשת אליהם.

קרוסלה היא דבר נחמד מאד, אבל כדי שהיא תהיה נוחה צריך לקטום את הפינה ע"מ לאפשר גישה נוחה.

סליחה אם חזרתי פה על דברי מישהו, פשוט אין לי כוח לקרוא את כל השרשור.
 

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
באמת רוב הגימיקים בשוק, הם עבודה בעניים ללא שום ספק.
המגירות הפינתיות שורפות שני משולשים בארון, כלומר
בדיוק אותו השטח אם היו הורגים את הפינה ולא מנצלים אותה.
הלה-מנס, גם הוא בגלל המסלול שהוא צריך לעשות, הוא למעשה
מנצל בערך חצי, וקרוסלה נשאיר לגן שעשועים...

סתם מדפים עמוקים זה עדיף, אמנם לא נח, אבל כמו שאמרו
לפני, זה יכול להיות מחסן לפסח.

ולכל המעצבים/ות, אני מציע לשקול בעת תכנון הפנים,
לשייך את כל הפינה הזו במטבח לטובת ארון מעבר לקיר,
כלומר לחדר/הול שצמוד למטבח, וכך לא תאכלו את הלב על פינה
שהלכה לאיבוד....
 

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני עשיתי מדפים מדורגים
עם דלת כפולה כזו עם צירים כפולים (לא יודעת איך זה נקרא)
בפנים אני מאכסנת דברים שפחות בשימוש.
ובמדפים החיצוניים: מיקסר, מגימיקס, טוסטר, פלטה וכו'
נח מאד! ממש מומלץ!!
 

קבצים מצורפים

  • ארון פינתי.png
    KB 593.5 · צפיות: 26

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בקשר לשאלתך הראשונה, אני חושבת שמיקסר יהיה כבד מידי על מערכת של ה"למנס", בפרט לשימוש קבוע.
המג'יק קורנר מעולה אבל גם לא מתאים לצרכים שלך.
לאחסון מיקסר ומעבד מזון באמת הייתי הולכת על מדפים כי כך תוכלי להכניס שם את המכשירים בצורה הטובה ביותר.
אם כבר תכננת להוציא סכום כסף על "פיתרון לפינה" ונראה לך שיהיה לך קשה כל פעם להרים את המיקסר לשיש, את יכולה (אם יש מקום), לעשות מדף מתרומם למיקסר.
את יכולה לראות כאן:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=89572

דרך אגב, לי יש שני ארונות פינתיים אחד עם קרוסלה כפולה והשני עם מדפים רגילים.
הקרוסלה משמשת לאחסון קופסאות שימורים, מלח, סוכר וכו' (סגורים כמובן).
המדפים משמשים לאחסון שתייה, שמן, יין וכדו' וכן לאחסון מוצרי חשמל שאינם בשימוש תדיר.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י eden7115;1436740:
בקשר לשאלתך הראשונה, אני חושבת שמיקסר יהיה כבד מידי על מערכת של ה"למנס", בפרט לשימוש קבוע.
המג'יק קורנר מעולה אבל גם לא מתאים לצרכים שלך.
לאחסון מיקסר ומעבד מזון באמת הייתי הולכת על מדפים כי כך תוכלי להכניס שם את המכשירים בצורה הטובה ביותר.
אם כבר תכננת להוציא סכום כסף על "פיתרון לפינה" ונראה לך שיהיה לך קשה כל פעם להרים את המיקסר לשיש, את יכולה (אם יש מקום), לעשות מדף מתרומם למיקסר.
את יכולה לראות כאן:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=89572

דרך אגב, לי יש שני ארונות פינתיים אחד עם קרוסלה כפולה והשני עם מדפים רגילים.
הקרוסלה משמשת לאחסון קופסאות שימורים, מלח, סוכר וכו' (סגורים כמובן).
המדפים משמשים לאחסון שתייה, שמן, יין וכדו' וכן לאחסון מוצרי חשמל שאינם בשימוש תדיר.

תודה על תשובתך המפורטת.

מדפים וקרוסלה - לא רלוונטי אצלי מכיון שהפינה הינה בעלת דלת חד צידית.
אני ממש לא צריכה דיאטה, ובכ"ז לא חושבת שיהיה לי נוח להכנס לעומקו של ארון פינתי שדלתו ברוחב 45 ס"מ, ודברי פסח בארון תחתון - בבית עם ילדים די מלחיץ
אלו אילוצי המטבח...
כעת אנו שוקלים הזזת מגירות האוורור למקום אחר (מזווה עומד), וכך יתפנו לי 2 מגירות עמוקות למיקסר ולמעבד מזון
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מצ"ב התכנית

שטח המטבח 395*225
קיר האורך המצורף הוא הקיר השמאלי
הכניסה למטבח בדלת ברוחב 80 ס"מ מהקיר המקביל לקיר הרוחב
דלת הכניסה למטבח מרוחקת מהקיר הימני שלצידה בסה"כ ב-18 ס"מ, מה שלא מאפשר להעמיד בקיר האורך הימני (מול המקרר) מזווה עומד
נותרה האופציה של ארון מרחף מעל השולחן, ואני ממש לא אוהבת את האופציה הזו...

אשמח לשמוע חוו"ד ורעיונות
 

קבצים מצורפים

  • מטבח - קיר אורך.pdf
    KB 23.8 · צפיות: 12
  • מטבח - קיר רוחב.pdf
    KB 24.2 · צפיות: 14

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה שצריך פה להתחנן כדי לתת עצות... :p

הנה פתוח כדי לקבל יותר חוו"ד, אנחנו עצלנים, מה לעשות?
צפה בקובץ המצורף 215737
צפה בקובץ המצורף 215738

ולעניננו, קצת קשה להתרשם ולהבין את המבנה ואת התכולה, אבל על פניו זה נראה שיש פה כמה 'באגים':
הכיורים- אחד צמוד למקרר, מה שעושה את השימוש בו לפחות נוח,
השני לא פה ולא שם, חצי מתחת הכיור חצי מתחת ארון עליון,
נראה לי שכדאי להזיז אותם, אבל את זה רק בתכנית על אפשר לראות.
כמו"כ, לא מצאתי את המזווה, אבל גם במידה ויש- את יכולה לנצל את חלקו התחתון למשהו אחר, לא חייבים את כל הגובה למזווה, במיוחד אם את צפופה מאד בארונות, ואם כך, גם לא חייבים מזווה, כשיש דברים חשובים אחרים שאין להם מקום- עדיף לסדר להם מקום טוב ולהרוויח גם עוד חתיכת שיש בד"כ, ע"פ מזווה מרוכז.
זה להתחלה...

לטובתך, תעלי גם תכנית, כדאי ב-PNG לתועלתך ולתועלת הכלל, ואז תוכלי לקבל דעה אמיתית מתמונה כוללנית ונכונה,


בהצלחה!
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ראשית - זה מדהים שאתם מתחננים כאן בפורום לתת עצות, לי פשוט לא נעים לנצל...
מצרפת קובץ נוסף- במבט מלמעלה, אולם ללא גבולות הקירות
הגבולות הם 225*395, דלת הכניסה למטבח מהקיר שמול החלון (קיר ברוחב 225) מרחק הדלת מהקיר הימני 18 ס"מ
מעבר לזה, אין לי תכנית טובה יותר, לצערי הרב !

לגבי מזווה- אכן אין מזווה, ובמגבלות המקום - מחפשים היכן, אם בכלל ריאלי להכניס אותו...
 

קבצים מצורפים

  • מטבח - מבט מלמעלה.pdf
    KB 27.9 · צפיות: 12

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לשאול מה יש ליד הכיור הימני?
 

sh12

משתמש מקצוען
עצה יעילה- חברי פנס קטן (אפילו מהכל בשקל) בארון הפינתי, ויהיה לך הרבה יותר קל להתעסק עם הדברים בפנים.
(לי יש ארון פינתי עם דלת אחת מהצד, ועם מדפים שלמים, כי ממש חבל על כל שטח אכסון...)
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י DDESIGN;1439777:
אפשר לשאול מה יש ליד הכיור הימני?

הכיור בקיר הרוחב - משום מה זה לא משורטט כראוי - אולם יש שם משטח עבודה של שיש 60 ס"מ ומתחתיו תנור דו תאי BI
(בתכנון המקורי היה שם ארון BI אולם ויתרתי עליו כדי להשאר עם משטח עבודה כלשהו)
 

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש כאן כמה חסרונות בולטים:
יש איזשהו חוסר סדר עם החלוקה של המשטחים ושל הארונות העליונים, מתקבל כאן משהו לא אחיד ולא נעים בעין,
הכיור שעל הקיר הארוך צמוד למקרר ולא נוח בכלל לעבודה עקב זאת. (אם לא תקבלי את ההצעה שלהלן- לפחות תזיזי אותו מהמקרר במינימום 30 ס"מ)
הכיור שחציו מתחת לחלון חציו לא- גם לא יפה וגם לא נוח עם האלמגוב שבארון העליון שרחוק מהכיור.

אני הייתי מציעה לך תכנית אחרת- לעשות 2 כיורים צמודים על הקיר הארוך, במרחק 5-10 ס"מ מהפינה, ואת הכיריים מסוף החלון שמאלה על הקיר הרחב, התנור יכול להיות מתחת הכיריים, ואם לא אז לידם.
את מרוויחה מטבח מאורגן בצורה נהדרת, ארונות עליונים מוגדרים לאורך כל הקיר הארוך, הקיר מול הכניסה פנוי ונותן מראה רחב וגדול בתוספת החלון,
יש את החיסרון של כיורים צמודים מבחינת המראה וכו', אבל לדעתי היתרונות כאן גדולים בהרבה, את גם מקבלת משטחי שיש נוחים בהרבה,
לגבי מזווה, מלכתחילה לא הייתי שמה כאן מזווה בגלל העדיפות לתוספת משטחים, אם מאד דחוף לך- את יכולה לעשות מזווה צר מיד אחרי המקרר, ברוחב 30 ס"מ (כאשר חלקו התחתון לא חייב להיות 30, אלא יכול להשתלב עם המשך הארונות התחתונים, במגירות רחבות וכדו')

בהצלחה בהחלטות...
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י revrut;1440442:
יש כאן כמה חסרונות בולטים:
יש איזשהו חוסר סדר עם החלוקה של המשטחים ושל הארונות העליונים, מתקבל כאן משהו לא אחיד ולא נעים בעין,
הכיור שעל הקיר הארוך צמוד למקרר ולא נוח בכלל לעבודה עקב זאת. (אם לא תקבלי את ההצעה שלהלן- לפחות תזיזי אותו מהמקרר במינימום 30 ס"מ)
הכיור שחציו מתחת לחלון חציו לא- גם לא יפה וגם לא נוח עם האלמגוב שבארון העליון שרחוק מהכיור.

אני הייתי מציעה לך תכנית אחרת- לעשות 2 כיורים צמודים על הקיר הארוך, במרחק 5-10 ס"מ מהפינה, ואת הכיריים מסוף החלון שמאלה על הקיר הרחב, התנור יכול להיות מתחת הכיריים, ואם לא אז לידם.
את מרוויחה מטבח מאורגן בצורה נהדרת, ארונות עליונים מוגדרים לאורך כל הקיר הארוך, הקיר מול הכניסה פנוי ונותן מראה רחב וגדול בתוספת החלון,
יש את החיסרון של כיורים צמודים מבחינת המראה וכו', אבל לדעתי היתרונות כאן גדולים בהרבה, את גם מקבלת משטחי שיש נוחים בהרבה,
לגבי מזווה, מלכתחילה לא הייתי שמה כאן מזווה בגלל העדיפות לתוספת משטחים, אם מאד דחוף לך- את יכולה לעשות מזווה צר מיד אחרי המקרר, ברוחב 30 ס"מ (כאשר חלקו התחתון לא חייב להיות 30, אלא יכול להשתלב עם המשך הארונות התחתונים, במגירות רחבות וכדו')

בהצלחה בהחלטות...

ראשית, תודה רבה על התגובה המפורטת ומלאת המחשבה

שנית, כיורים צמודים לא רציתי בשום פנים ואופן, רציתי שהכיריים יהיו אלו שיפרידו בין השיישים, וזאת ע"מ למנוע הנחת כלים חלביים על שיש בשרי בזמן של בישולים / טיגונים חלביים.
נקודות המים כבר קבועות.
הכיור בקיר הרוחב, נקבע במיקומו הנוכחי, מכיון שמלכתחילה היה אמור להיות בפינה הימנית ארון BI כמו שכתבתי בהודעה הקודמת

כרגע - ללא הזזת הכיורים, יש למישהו רעיון למזווה?

די מתסכל לחשוב שגם עם המטבח החדש אמשיך לערוך קניות של מצרכים באופן יומיומי ולא אוכל למלא מזווה בקניה שבועית...

תודה!
 

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סתם, לא נוגע לכאן כי את אומרת שנק' המים כבר קיימות, אבל אם יש לך כ-30 ס"מ מצד הכיריים- זה פותר לך את הבעיה הכשרותית עליה דיברת שמניחים כלים חלביים על שיש בשרי.

זו טעות לחשוב שרק מזווה הוא זה שפותר את בעית האחסון, יש לך כאן ארונות עליונים רבים, וגם עם התחתונים ניתן להסתדר בהנחה שבכל המקומות האפשריים יהיו מגירות, את יכולה לעשות גם מתחת לכיורים (או לכל הפחות מתחת כיור אחד) גם מגירות בצורת ח, זה אומנם מעט מיקר, אבל מרוויחים את המגירה התחתונה שמנותקת כמעט לגמרי מעסקי הכיור, וניתן לאחסן בה מצרכים סגורים- שימורים וכדו'.
אבל אם עניין המזווה זה כ"כ קריטי לך כפי שנשמע- את יכולה להזיז את הכיור ב-30 ס"מ מהמקרר ולעשות שם מזווה צר ועמוק. (נק' המים יכולה להימשך מעט ולא אמורה להיות בעיה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה