למה נפלה לי העוגה???

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
כבר פעם שניה שזה קורה לי....
הכנתי עוגת גבינה אפויה, היתה בערך שעה ורבע בתנור, כיביתי את התנור ואחרי רבע שעה פתחתי טיפה את הדלת והשארתי ככה.
אחרי 5 דקות אני מגלה שהעוגה צ-נ-ח-ה.....
יש לכם מושג למה זה קרה??
 

מלכי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
האם שמת תבנית עם מים מתחת לעוגה? בזמן האפיה
זה מועיל שלא יצנח...
ומאיפה הרעיון להשאיר את העוגה בתנור??? לא שמעתי
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
ככה אמרו לי שצריך להשאיר את העוגה בתנור רבע שעה כדי שהעוגה לא תצנח...
ולא, לא שמתי תבנית עם מים...
יכול להיות שלא שמתי מספיק קמח?
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
עוגת גבינה אני אופה בתבנית מים בחום נמוך
160 מעלות ואחרי שהעא מוכנה לא פותחת בשום אופן במשך שעה! עד שמתקררת!
יוצאת מעולה!
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תיקתוק;2094486:
עוגת גבינה אני אופה בתבנית מים בחום נמוך
160 מעלות ואחרי שהעא מוכנה לא פותחת בשום אופן במשך שעה! עד שמתקררת!
יוצאת מעולה!
ממש בתוך התבנית כמו בן מארי? או במדף התחתון של התנור את שמה תבנית עם מים?
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
כן. בתוך תבנית כרבע מגובהה מים.

נכתב ע"י ירושלמית0;2094491:
ממש בתוך התבנית כמו בן מארי? או במדף התחתון של התנור את שמה תבנית עם מים?

ואם תרצי מתכון מעולה מעולה! בכיף.
 

tttsarattt

משתמש רשום
אני מכינה את המתכון של קרין גורן. אכתוב לך כמה טיפים:
לשים תבנית עם הרבה מים רותחים בתחתית התנור (אני מתעצלת ולא תמיד שמה ולא רואה הבדל)
למרוח את התבנית \ נייר אפיה עם חמאה, גם בדפנות של התבנית
זה מתכון ללא קמח בכלל (רק קצת קורנפלור)
אחפש אם יש את המתכון גם באינטרנט, אם כן אעלה לך אותו
 

tttsarattt

משתמש רשום
אני לא רואה את המתכון שלה באינטרנט.
כשאהיה בבית בערב ארשום לך אותו מספר המתכונים
 

tttsarattt

משתמש רשום
נכתב ע"י ירושלמית0;2094517:
אפויה בלי קמח??!!!

כן - גם כשרה לפסח מעולה מעולה
צריך להפריד ביצים, ולהקציף את חלבונים בנפרד - זה נותן את הנפח.
אגב אני מכינה אותו כל שבוע, כולל פסח כמובן
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
אין לי תמונה. עוגת גבינה מעולה. בבקשה:

נכתב ע"י ירושלמית0;2094504:
אני ישמח לקבל מתכון טוב...
ואם יש תמונה- זה יהיה מעולה...

6 ביצים להפריד
להקציף חלבונים + כוס סוכר

בקערה אחרת לערבב חלמונים + חצי כוס סוכר
להוסיף לפי הסדר ולערבב:
1 סוכר וניל
5 כפות קורנפלור או 4 כפות קמח תפו"א
2 כפות שטוחות קמח
מעט מיץ לימון
3 גבינה 5%
1 שמנת חמוצה
אפיה בחום 160 מעלות בתנור שחומם מראש
בתוך תבנית עם מעט מים (כרבע מגובהה)
כשהעוגה נראית מוכנה- לא לפתוח בשום אופן את התנור!
לכבות
ולאחר שעה אפשר להוציא מהתנור
אפשר לצפות בשמנת מתוקה שוקולד מגורר
ומה שאוהבים.
בהצלחה.
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
העוגה שנפלה הייתה עם חלבונים מוקצפים?
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תיקתוק;2094551:
6 ביצים להפריד
להקציף חלבונים + כוס סוכר

בקערה אחרת לערבב חלמונים + חצי כוס סוכר
להוסיף לפי הסדר ולערבב:
1 סוכר וניל
5 כפות קורנפלור או 4 כפות קמח תפו"א
2 כפות שטוחות קמח
מעט מיץ לימון
3 גבינה 5%
1 שמנת חמוצה
אפיה בחום 160 מעלות בתנור שחומם מראש
בתוך תבנית עם מעט מים (כרבע מגובהה)
כשהעוגה נראית מוכנה- לא לפתוח בשום אופן את התנור!
לכבות
ולאחר שעה אפשר להוציא מהתנור
אפשר לצפות בשמנת מתוקה שוקולד מגורר
ומה שאוהבים.
בהצלחה.
תודה, אני אנסה אותה בע"ה...
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י blueberry;2094556:
העוגה שנפלה הייתה עם חלבונים מוקצפים?
כן, 6 ביצים מופרדות, החלבונים מוקצפים עם סוכר והחלמונים עם הבלילה של הגבינה
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ממליצה לך לנסות מתכון בלי הקצפת חלבונים, + תבנית מים רותחים בתחתית התנור.
אני כבר שנים מכינה עוגה כזאת, והיא אף פעם לא נפלה לי.
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י blueberry;2094584:
ממליצה לך לנסות מתכון בלי הקצפת חלבונים, + תבנית מים רותחים בתחתית התנור.
אני כבר שנים מכינה עוגה כזאת, והיא אף פעם לא נפלה לי.
אני ישמח לקבל מתכון
 

חמג

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ירושלמית0;2094588:
אני ישמח לקבל מתכון

עוגת גבינה קלה להכנה (תבנית בינונית)
מחממים מראש תנור לחום 180 מעלות
לבסיס:
1 ו1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 שקית א. אפיה
1/2 כוס שמן
מערבבים הכל בלי סדר לכדי בצק פריך.
לשמן תבנית ולשים את הבצק.
למילוי:
750 גרם גבינה
3 ביצים
3 כפות קמח
3 סוכר וניל
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
אני הוספתי להנ"ל ח' פודינג וניל, אך במתכון המקורי לא שמים. (לי זה הרגיש חסר)
מערבבים ושופכים על הבצק
להכניס לתנור למשך 30 - 40 דק'
לא לחכות שהעוגה תהיה חומה אלא יציבה (רוטטת).
להכין מראש:
2 שמנת חמוצה מעורבבים עם
4 כפות סוכר
2 סוכר וניל
לערבב ולמרוח על העוגה ברגע שמוכנה ולהחזיר מיד לתנור כשהוא מכובה למשך שעה (אפשר אפילו יותר).
אפשר להקפיא אך לפני ההגשה להפשיר.
בתאבון!!!!!!!!!!
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תיקתוק;2094551:
6 ביצים להפריד
להקציף חלבונים + כוס סוכר

בקערה אחרת לערבב חלמונים + חצי כוס סוכר
להוסיף לפי הסדר ולערבב:
1 סוכר וניל
5 כפות קורנפלור או 4 כפות קמח תפו"א
2 כפות שטוחות קמח
מעט מיץ לימון
3 גבינה 5%
1 שמנת חמוצה
אפיה בחום 160 מעלות בתנור שחומם מראש
בתוך תבנית עם מעט מים (כרבע מגובהה)
כשהעוגה נראית מוכנה- לא לפתוח בשום אופן את התנור!
לכבות
ולאחר שעה אפשר להוציא מהתנור
אפשר לצפות בשמנת מתוקה שוקולד מגורר
ומה שאוהבים.
בהצלחה.
עוד שאלה, את לא עושה תחתית פריכה של ביסקוויטים עם חמאה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה