עוגות/עוגיות למה זה לא הולך לי?

סימבה.

משתמש פעיל
יש למתכון של עוגה בחושה מאוד טעימה,
שמשום מה לפעמים אחרי האפיה היא יורדת עד שלא ניתן לאכול [דומה לבצק]

ולפעמים יוצא ממש אוורירי וגבוה
מה יכולה להיות הסיבה למרות שהכל אותו דבר הכמות העשיה והתנור
זה ממש מתסכל
יש לכם רעיון מה אפשר לעשות ?:(:(:(
תודה רבה
 

דו משמעי

משתמש פעיל
גם לי זה קרה ושמתי לב שכשאני מקציפה הרבה זמן את הביצים עם הסוכר(8דק) ואחר כך שמה הכל מהר ומכבה את המיקסר ברגע שזה מעורבב, העוגה לא נופלת.
 

יחדיו

משתמש פעיל
סליחה שמתלבשת על שירשור ישן
לאחרונה גם לי יש עוגות שנופלות
בחושות או הקצפנ
מתכונים שבעבר הצליחו

זה קשור לחורף אולי ?
או עוד רעיון ?

אם מוציאים עוגה מהתנור כשהיא אפויה
קיסם ואפילו סכין דק באלכסון יוצא נקי
למה היא צונחת ?
ואו שהיא דחוסה או אפילו נראת לא אפויה?

ממש אשמח ללמוד למה
ואיך למנוע מצב כזה ?
גם בעוגות בחושות
וגם בעוקות עץטורט עם הקצפה

או אם יש כבר שירשור אחר בנושא ?
תודה !
 

יחדיו

משתמש פעיל
סליחה שמתלבשת על שירשור ישן
לאחרונה גם לי יש עוגות שנופלות
בחושות או הקצפנ
מתכונים שבעבר הצליחו

זה קשור לחורף אולי ?
או עוד רעיון ?

אם מוציאים עוגה מהתנור כשהיא אפויה
קיסם ואפילו סכין דק באלכסון יוצא נקי
למה היא צונחת ?
ואו שהיא דחוסה או אפילו נראת לא אפויה?

ממש אשמח ללמוד למה
ואיך למנוע מצב כזה ?
גם בעוגות בחושות
וגם בעוקות עץטורט עם הקצפה

או אם יש כבר שירשור אחר בנושא ?
תודה !

סליחה שמתלבשת על שירשור ישן
לאחרונה גם לי יש עוגות שנופלות
בחושות או הקצפנ
מתכונים שבעבר הצליחו

זה קשור לחורף אולי ?
או עוד רעיון ?

אם מוציאים עוגה מהתנור כשהיא אפויה
קיסם ואפילו סכין דק באלכסון יוצא נקי
למה היא צונחת ?
ואו שהיא דחוסה או אפילו נראת לא אפויה?

ממש אשמח ללמוד למה
ואיך למנוע מצב כזה ?
גם בעוגות בחושות
וגם בעוקות עץטורט עם הקצפה

או אם יש כבר שירשור אחר בנושא ?
תודה !
אולי בכל זאת מישהי תדע לענות לי?
או לכוון אותי לאשכולות עם מידע על העניין. תודה !

@ה. בקר ?
 

בן כפר

משתמש צעיר
א. אצלנו, בחורף תמיד נותנים דקה יותר ממה שצריך.
ב. ביציאה מהתנור - לא להוציא מיד!!! לכבות את התנור ולהשאיר כדקה עם דלת פתוחה.
בהצלחה
 

Yitty Kahana

משתמש פעיל
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הנה פטנט מצחיק שממש עובד עם עוגות בחושות
אחרי שמוציאים מהתנור זורקים (בעדינות!) על הרצפה, שהעוגה תקבל מכה קטנה
והעוגה נשארת כמו שהיא!
מנסיון!
 

rity

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני מוסיפה רבע כפית של סודה לשתיה
שומר ממש על עוגה גבוהה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה