הכנו היום בבוקר ולא נשאר פירור
תבנית אלומיניום חד פעמית A4
מצרכים
לעלים:
6 מצות מכונה
חצי קופסת רסק עגבניות
4-5 עגבניות בינוניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
1-2 שיני שום קטנות וקצוצות.
מלח ופלפל
כף שטוחה סוכר
רבע כוס מים
אופציונלי: 5-6 עלי בזיליקום בדוקים ושטופים.
כ-12 פרוסות גבינ"צ חתוכות לקוביות או קרועות ביד.
גביע וחצי קוטג'
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מרטיבים את המצות במי ברז, מנערים ומכסים במגבת.
מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב פרט לשמן והתבלינים.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר לא מכוסה כעשר דקות עד שהנוזל מצטמצם בחציו.
מוסיפים את השמן והתבלינים ומבשלים כשלש דקות נוספות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מרכיבים את הלזניה:
משמנים את התבנית
מניחים שכבת מצות , יש לשבור חלק מהן כך שתכסנה את התבנית.
לכל שכבה מספיקות שתי מצות.
מחלקים את הרוטב ל-4 חלקים.
מורחים מעל מצות רבע מכמות הרוטב, מניחים מעל קוטג (מפזרים אותו קלות עם מזלג) ומפזרים כרבע מכמות הגבינה.
ממשיכים כך עם עוד שתי שכבות מצות ומעל השכבה העליונה מפזרים גם רוטב וגבינה.
אופים כ15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מצננים מעט, פורסים, מגישים לצד ירקות טריים חתוכים או סלט חסה ונהנים.
הערות:
1. לגבי הקוטג'- אפשר למתוח כמויות על ידי הוספת ביצה אחת שטורפים לתוכו היטב.
2. לגבי הרוטב- אפשר למתוח כמויות על ידי הוספת עוד כמה כפות רסק.
3. תוספות- לפי טעם ואפשרות: זיתים ,פטריות, גבינה מלוחה ועוד.
אנחנו הכנו בלי תוספות ועדיין יצא מצוין.
תבנית אלומיניום חד פעמית A4
מצרכים
לעלים:
6 מצות מכונה
חצי קופסת רסק עגבניות
4-5 עגבניות בינוניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
1-2 שיני שום קטנות וקצוצות.
מלח ופלפל
כף שטוחה סוכר
רבע כוס מים
אופציונלי: 5-6 עלי בזיליקום בדוקים ושטופים.
כ-12 פרוסות גבינ"צ חתוכות לקוביות או קרועות ביד.
גביע וחצי קוטג'
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מרטיבים את המצות במי ברז, מנערים ומכסים במגבת.
מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב פרט לשמן והתבלינים.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר לא מכוסה כעשר דקות עד שהנוזל מצטמצם בחציו.
מוסיפים את השמן והתבלינים ומבשלים כשלש דקות נוספות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מרכיבים את הלזניה:
משמנים את התבנית
מניחים שכבת מצות , יש לשבור חלק מהן כך שתכסנה את התבנית.
לכל שכבה מספיקות שתי מצות.
מחלקים את הרוטב ל-4 חלקים.
מורחים מעל מצות רבע מכמות הרוטב, מניחים מעל קוטג (מפזרים אותו קלות עם מזלג) ומפזרים כרבע מכמות הגבינה.
ממשיכים כך עם עוד שתי שכבות מצות ומעל השכבה העליונה מפזרים גם רוטב וגבינה.
אופים כ15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מצננים מעט, פורסים, מגישים לצד ירקות טריים חתוכים או סלט חסה ונהנים.
הערות:
1. לגבי הקוטג'- אפשר למתוח כמויות על ידי הוספת ביצה אחת שטורפים לתוכו היטב.
2. לגבי הרוטב- אפשר למתוח כמויות על ידי הוספת עוד כמה כפות רסק.
3. תוספות- לפי טעם ואפשרות: זיתים ,פטריות, גבינה מלוחה ועוד.
אנחנו הכנו בלי תוספות ועדיין יצא מצוין.