פרווה להתענג בתענוגים...

שילת ועקנין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לאחרונה יש אצלנו מחסור בחידוש עוגות פרווה בשבת.
למשפחה שרגילה ב- לפחות שלוש סוגי עוגות פרווה (!) בשבת. :p
זה בהחלט אהההמ...
כאילו בסדר יש מבחר אבל עדיין צריכים גיוון...

בקיצור,
אשמח מאד מאד למתכון של עוגה פרווה לענג את השבת, יאאממי :D
אם יש לכם עוגה מוצלחת מנסיון, נשמח לבצע.

תודהה
ושוב תודההה..
 

אילת א.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אוקי אז רושמת?

אחת העוגות המוצלחות והכי קלות אי פעם

חומרים ל-2 תבניות בינוניות (מה לעשות? זה נגמר בשניות :p )

שכבה א'
3 וחצי כוסות קמת
כוס סוכר
כוס שמן
ביצה אחת

שכבה ב'
כוס סוכר
כוס שמן
7 כפות קקאו
7 כפות קמח
6 כפות דבש
סוכר וניל
4 ביצים

שכבה ג'
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן


אופן ההכנה:

שכבה א' שמים את כל החומרים בקערה ולשים (אפשר לעשות את זה עם מיקסר),
עד שהבצק נהיה נעים ורך.
מחלקים את הבצק לשתי התבניות ומשטיחים.

שכבה ב' את כל החומרים בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר גם עם מיקסר),
מחלקים את התערובת לשתי התבניות.

מכניסים לתנור ל 20 דקות ב-170 מעלות (עד שתוקעים קיסם והוא יבש)
(אם הקיסם לח אז כדאי להוציא כבר, עד 25 דקות אפיה)

ממיסים בסיר את השוקולד עם השמן ומורחים מעל העוגה


עוגה טעימה וקלה ממש
חבל שאין לי תמונה, אולי בהמשך אני אצרף....

בתאבון!
 
ר

רק ילדה;)

אורח
עוגת שוקולד ופירורים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כוס שמן.
לערבב היטב במזלג, אין לעשות במיקסר!
הבצק יוצא פירורי מעט.
2/3 מהכמות לשטח בתחתית התבנית.

בסיר על אש קטנה:
1/4 כוס מים
100 גר' שוקולד מריר
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
לערבב היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.
להוריד מהאש ולהוסיף 4 ביצים ולערבב היטב.
לשפוך על הבצק.

לפורר מעל את ה1/3 הנוסף, לאפות בחום בינוני.

הכמות מתאימה לתבנית בגודל A4
 

קבצים מצורפים

  • עוגת שוקולד פירורים 1.jpeg
    עוגת שוקולד פירורים 1.jpeg
    KB 277.9 · צפיות: 79
  • עוגת שוקולד פירורים.jpeg
    עוגת שוקולד פירורים.jpeg
    KB 431.4 · צפיות: 132
ר

רק ילדה;)

אורח
עוגת שכבות קלה להכנה

לחמם תנור 180 מעלות:

שכבה ראשונה-
2.5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
ביצה
סוכר וניל

לערבל, יוצא פירורים.
לשטוח בתבנית תנור רגילה
אפייה ל-12 דקות. (שמעתי מאחרים שיוצא להם קשה אז אולי לעשות קצת פחות זמן)

בנתיים, באותה קערה אין צורך לשטוף:)
שכבה שניה (מתכון מוכפל! אישית מכפילה למראה גבוה יותר):
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כוס קמח
4 ביצים
קצת מלח*2
2 כפיות תמצית וניל
שלוש כפות קפה (מגורען עם מעט מים חמים להמיס)

מערבבת לבלילה אחידה לשים על השכבה הראשונה (עדיין חמה) להכניס חזרה לתנור לעוד 10-15 דקות.
להקפיא

שכבת שוקולד :
להמיס מאה עשרים גרם שוקולד עם רבע כוס שמן.
לשפוך על העוגה הקפואה ולנענע ע''מ שהשוקולד יכסה הכל.
להקפיא ולחתוך.
להגיש חצי קפוא.

בתאבון.
 

קבצים מצורפים

  • עוגה 8.jpeg
    עוגה 8.jpeg
    KB 81.3 · צפיות: 163
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ר

רק ילדה;)

אורח
עוגת בראוניז מעולה:

300 גרם שוקולד
200 גרם מרגרינה (ממירה בשמן)
2 כוסות סוכר

ממיסה בסיר על להבה נמוכה.
מכבה את האש ומוסיפה:

4 ביצים,
טורפת אחד אחד כדי להמנע מחביתה:)

כוס וחצי קמח
כף קפה
אגוזים קצוצים

תבנית תנור רגילה

175* לכחצי שעה (קיסם נקי)
 

קבצים מצורפים

  • עוגת בראוניז.jpeg
    עוגת בראוניז.jpeg
    KB 358.7 · צפיות: 146

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
יש כאן עוגה ששירה המליצה, והכנתי המון פעמים בהצלחה מסחררת, והעברתי לאחרות שהכינו והתלהבו. בקצור, שווה להכין!
 

שם עט

משתמש פעיל
ש
עוגת שוקולד ופירורים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כוס שמן.
לערבב היטב במזלג, אין לעשות במיקסר!
הבצק יוצא פירורי מעט.
2/3 מהכמות לשטח בתחתית התבנית.

בסיר על אש קטנה:
1/4 כוס מים
100 גר' שוקולד מריר
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
לערבב היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.
להוריד מהאש ולהוסיף 4 ביצים ולערבב היטב.
לשפוך על הבצק.

לפורר מעל את ה1/3 הנוסף, לאפות בחום בינוני.

הכמות מתאימה לתבנית בגודל A4

שביב זהב, אשמח ליצירת קשר במייל SEFER012 שטרודל ג'ימייל וכו' בקשר למיקס השירים על התורה (פשוט אין לי מנוי)
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
עוגת בראוניז מעולה:

300 גרם שוקולד
200 גרם מרגרינה (ממירה בשמן)
2 כוסות סוכר

ממיסה בסיר על להבה נמוכה.
מכבה את האש ומוסיפה:

4 ביצים,
טורפת אחד אחד כדי להמנע מחביתה:)

כוס וחצי קמח
כף קפה
אגוזים קצוצים

תבנית תנור רגילה

175* לכחצי שעה (קיסם נקי)
בזכותך היתה לנו עוגה השבת.
אחרי בין הזמנים העמוס עד בלתי אפשרי הזה...
הכנתי שעה לפני שבת.

--- הכנתי בתבנית נייר בגודל ח"פ רגילה (A4)
--- הורדתי לכוס סוכר אחת במקום שתיים
ועדיין היה מתוק מאוד (ואני אוהבת מתוק)
פעם הבאה אנסה בלי סוכר בכלל.
נראה לי שהמרירות של השוקולד תלך כאן טוב...)
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש כאן עוגה ששירה המליצה, והכנתי המון פעמים בהצלחה מסחררת, והעברתי לאחרות שהכינו והתלהבו. בקצור, שווה להכין!
אפשר לערבב בכף בחישה במקום במטרפה ידנית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה