בשרי כבד כמו במסעדה

מירי סלומון

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כבר כמה חודשים שאני חולמת על כבד כמו במסעדה...
כרגע נראה שאצטרף להכין בבית
אשמח למתכון הכי הכי מוצלח של כבד
מתוק כזה... עם המון בצל...
אולי על פיתה?


תודה!
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני מכינה כך:
בצל מטוגן היטב בטבעות עם פטריות
מעליו חתיכות כבד (כמובן טרי)
מוסיפה:
מים
שקית רוטב פטריות של אסם
2 כפות סוכר חום
קצת יין
מבשלת עד שמתאדים המים ונשאר מעט רוטב.
מגישה על מצע פירה.
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הסוד הראשון:
לצלות לבד בבית ולא לשרוף אותם..
זה.

אולי יש מחמירים, אבל הלכות צליית כבד שרוב העולם נוהג בהן,
הן ממש לא הפחמים שמוכרים.
תצלי את הכבר ממש רק מה שצריך (תשאלי רב או את בעלך כמה זה כי אני לא רוצה להכנס לזה פה), ותראי ישועות.
למרבה הפרדוקס, אני מחריגה מזה פטה כבד.

כשהכנתי מכבד שצליתי אף פעם לא יצא לי פטה מוצק כמו שרציתי,
גם כשהוספתי עוד אגוזים, ועוד בצל.
וגם לא הבנתי למה של אמא שלי יוצא רך ושל חמותי מוצק.
עד שקלטתי שזו הסיבה.
כדי להגיע למרקם מוצק (מי שרוצה, כמובן;)) אי אפשר להסתפק בכבד העסיסי של צליה ביתית.
 

בנברקית

משתמש מקצוען
לטגן 2 בצל טבעות עם סוכר ומלח עד שמקבל צבע זהוב-שקוף
להוסיף יין יבש, פלפל שחור גרוס, סילאן/דבש, מלח
להוסיף את הכבד בחתיכות בינוניות
לערבב היטב
וזהו!

אני אוהבת להוסיף ערמונים, מעשיר מאוד
מגישה עם חומוס ולחמניה טריה
או בשבת בבוקר על מצע פירה
 

I) AM)

משתמש מקצוען
אני לפעמים עושה לשבת בבוקר 2 סוגי כבד בהכנה אחת, ממש קל וטעיםםםםם
4 בצלים קצוצים
250 גרם כבד
מטגנים את הבצל, וכשזהוב מוסיפים את הכבד ל2-3 דקות תוך ערבוב.
מוציאה חצי מהכמות לצלחת. מה שנשאר במחבת -מוסיפה דבש וקורט מלח
ואת מה שבצלחת-טוחנת עם מעט סילאן
 

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה

מצרכים למתכון​

לכבדים​

500 גר' כבדי עוף צלויים

1 בצל גדול

שמן לטיגון

כפית וחצי סילאן

תבלינים:​

כפית וחצי מלח

עפית א.מרק עוף

כפית וחצי פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

חצי כפית כמון

הוראות הכנה​

את הבצל נפרוס לרצועות ונטגן במחבת עם שמן עד שרצועות הבצל הופכות שקופות.

נוסיף למחבת הבצלים את הכבדים הצלויים וננמיך ללהבה נמוכה.

כעת נוסיף את התבלינים ונערבב בעדינות. נטגן יחדיו כ-2 דקות.

לסיום, נוסיף למחבת את הסילאן ונערבב בעדינות ומבלי לשבור את הכבדים.

נטגן עוד כ-2 דקות, נסיר מהאש ונגיש.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  42  פעמים

לוח מודעות

למעלה