בשרי ירקות במרק עוף - מה דינם?

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שלום לכולן,
מה אפשר לעשות עם הירקות של המרק
כל שבוע כואב לי מחדש..
מכניסה ירקות (גזר, קולורבי, סלק, בצל) למרק עוף
המרק יוצא טעים מאוד!
אבל דין הירקות (בדר"כ לפח :()
כרגע אין לי תינוק תורן, שיכול להנות מזה...
מה טעם המרק בלי ירקות?
מה אפשר לעשות איתם?

תודה
שבת שלום
תחליפי את הירקות הנ"ל בירקות אחרים.
מנסיון...קולורבי זה משהו שלא כולם אוהבים, כנ"ל בצל וסלק- זה לא משהו שהתישבו עליו.
הירקות הכי טעימים במרק עוף זה זה- תפוחי אדמה, קישואים, גזר
את הסלק והקולורבי תשמרי לסלטים חיים בשבת, זה באמת טעים אז, פחות במרק עוף.
כמובן המלצה שלי, אבל כדאי לך לנסות:)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אצלנו אוכלים את כל הירקות, והעוף בדרך כלל נזנח...
אנחנו מקפידים גם לא להרוג אותם בבישול ארוך, אלא משאירים אותם רעננים וצבעוניים, כמעט אל-דנטה, וזה ממש טעים ומרענן.
והמתכון הוא די פשוט:
סביבות הקילו עוף (כנפיים עצמות, וכל מה שנותן טעם)
מרתיחים, מקפים בקפדנות ככל שניתן.
מוסיפים: (רוב הירקות בשלמותם או חצויים לשניים)
3 בצלים בינוניים
5 גזרים יפים ולא גסים
2 בטטות קטנות חתוכות לשניים או שלוש חלקים למניעת סיבים ארוכים
חתיכת דלעת
חצי דלורית
דלעת יפנית בעונה (מדהים)
1 קישוא טרי ורענן (טועמים לפני הבישול שהוא לא מר)
1 זוקיני לא עבה מדי
1 סלק רענן ויפה
1 קולורבי (חשוב שיהיה לא סיבי)
1 לפת לא גדולה
חתיכת שורש סלרי בינונית
חתיכת שורש פטרוזיליה
כמה גבעולי סלרי
4 כפיות מלח ים
כפית פלפל ארבע עונות טחון טרי
מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית עד שעה.
וזהו, מניחים על הפלטה בכניסת שבת אחרי הרתחה קצרה.
 
נערך לאחרונה ב:

rk 1234

משתמש פעיל
שלום לכולן,
מה אפשר לעשות עם הירקות של המרק
כל שבוע כואב לי מחדש..
מכניסה ירקות (גזר, קולורבי, סלק, בצל) למרק עוף
המרק יוצא טעים מאוד!
אבל דין הירקות (בדר"כ לפח :()
כרגע אין לי תינוק תורן, שיכול להנות מזה...
מה טעם המרק בלי ירקות?
מה אפשר לעשות איתם?

תודה
שבת שלום
גם אני הייתי באותה בעיה...
מצאתי סוג של פתרון, זה הרעיון אין לי מתכון מדויק.
טוחנת עוף + הירקות.
מוסיפה ביצה+קמח מצה/פרורי לחם.
לוקחת תבנית אינגליש קייק שמה נייר אפיה ושופכת את התערובת.
תופסת בצדדים ומגלגלת כמו סוכריה-יוצרת מעיין "קלופס".
מכניסה לתנור, ואופה עד שמתקשה.
שופכת מעל רוטב מתובל, (אפשר גם: טריאקי/צ'ילי מתוק/ אבקת מרק בצל/תבלינים/בקיצור כיד הדמיון)
ואופה עוד כ-10 ד'.
מתקבל "קלופס", פורסים לפרוסות.
בתאבון.
 

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אצלנו אוכלים את כל הירקות, והעוף בדרך כלל נזנח...
אנחנו מקפידים גם לא להרוג אותם בבישול ארוך, אלא משאירים אותם רעננים וצבעוניים, כמעט אל-דנטה, וזה ממש טעים ומרענן.
והמתכון הוא די פשוט:
סביבות הקילו עוף (כנפיים עצמות, וכל מה שנותן טעם)
מרתיחים, מקפים בקפדנות ככל שניתן.
מוסיפים: (רוב הירקות בשלמותם או חצויים לשניים)
3 בצלים בינוניים
5 גזרים יפים ולא גסים
2 בטטות קטנות חתוכות לשניים או שלוש חלקים למניעת סיבים ארוכים
חתיכת דלעת
חצי דלורית
דלעת יפנית בעונה (מדהים)
1 קישוא טרי ורענן (טועמים לפני הבישול שהוא לא מר)
1 זוקיני לא עבה מדי
1 סלק רענן ויפה
1 קולורבי (חשוב שיהיה לא סיבי)
1 לפת לא גדולה
חתיכת שורש סלרי בינונית
חתיכת שורש פטרוזיליה
כמה גבעולי סלרי
4 כפיות מלח ים
כפית פלפל ארבע עונות טחון טרי
מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית עד שעה.
וזהו, מניחים על הפלטה בכניסת שבת אחרי הרתחה קצרה.
איך אוכל לזהות בעת קניית הירקות שהקולרבי אינו סיבי? הסיביים הם קשי בישול וקשי אכילה....

ולענין גיוון הירקות במרק זה עניין של טעם. כי יש אנשים, כמוני למשל, שלא אוהבים מתיקות במרק עוף, אז הדלעות והבטטות נשארות בחוץ, מרק עוף אמיתי אמיתי כזה של סלרי, בצלים גזר וקישוא וזהו... וכמובן כמה שיותר עצמות וגרונות וכנפיים. (פעם היו עושים עם רגליים... )
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איך אוכל לזהות בעת קניית הירקות שהקולרבי אינו סיבי? הסיביים הם קשי בישול וקשי אכילה....

ולענין גיוון הירקות במרק זה עניין של טעם. כי יש אנשים, כמוני למשל, שלא אוהבים מתיקות במרק עוף, אז הדלעות והבטטות נשארות בחוץ, מרק עוף אמיתי אמיתי כזה של סלרי, בצלים גזר וקישוא וזהו... וכמובן כמה שיותר עצמות וגרונות וכנפיים. (פעם היו עושים עם רגליים... )
קולורבי טרי ויפה בדרך כלל הוא לא סיבי
ואיך יודעים? חוצים לשניים ומסתכלים
לגבי ירקות במרק, כמובן שלא חייבים לשים דברים שלא אוהבים.
מתיקות אגב באה גם מהבצלים וגם מהגזר.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
סביבות הקילו עוף (כנפיים עצמות, וכל מה שנותן טעם)
מרתיחים, מקפים בקפדנות ככל שניתן.
מוסיפים: (רוב הירקות בשלמותם או חצויים לשניים)
3 בצלים בינוניים
5 גזרים יפים ולא גסים
2 בטטות קטנות חתוכות לשניים או שלוש חלקים למניעת סיבים ארוכים
חתיכת דלעת
חצי דלורית
דלעת יפנית בעונה (מדהים)
1 קישוא טרי ורענן (טועמים לפני הבישול שהוא לא מר)
1 זוקיני לא עבה מדי
1 סלק רענן ויפה
1 קולורבי (חשוב שיהיה לא סיבי)
1 לפת לא גדולה
חתיכת שורש סלרי בינונית
חתיכת שורש פטרוזיליה
כמה גבעולי סלרי
4 כפיות מלח ים
כפית פלפל ארבע עונות טחון טרי
מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית עד שעה.
וזהו, מניחים על הפלטה בכניסת שבת אחרי הרתחה קצרה.
נשמע מדהים לציר עוף/ירקות
באיזה גודל סיר אתם משתמשים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה