• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

דרוש מידע יורד לי אוטמטי איזשהוא קובץ למחשב בכל רענון של דף או דף חדש בפרוג - ?!

gazoz

ברור שזה משפיע!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כן. גם לי.

ארמון חול

משתמש מקצוען
כל דקה יורד לי משהו כזה
1718910390574.png

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
בעמוד ספציפי?

רחלי ליזרוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל פתיחת אשכול או רענון

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
מוזר

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

שלום לכל אנשי ההשקעות בפורום קדוש זה,

לפני כשבוע התפללתי שחרית במנין האחרון בבית הכנסת שבמגדל נמרודי במתחם בסר. כשיצאתי, נתקלו עיני בגניזה שבצד בחדר, ומצאתי יומן מרתק, את יומנם של שלושה ממשקיעי חברת קינדרלה [חברה מדהימה של חניונים דיגיטלים]. ואמרתי, אזכה את הרבים בהקלדתו ופרסומו, למען תראו את המגוון המדהים של משקיעי אנשי שלומינו.

חיים ברכרהויז - נפלתי בקטן, החיים ממשיכים הלאה

הכל היה בסדר פעם. הכל זרם לי. אני עובד במרכז מוסדות קילצה הרבה שנים, איש מסודר על השקל, חוסך בכל חודש כמה שקלים. הכסף היה חלקו בפק"מ וחלקו בגמ"ח של הקהילה שלנו. צברתי במשך 15 שנה 324 אלף ש"ח.

כשהסתובבתי מאחורי הפרנצ'ס בחתונה של הבן של אד"ש, אחרי שעות של ריקודים, ניגשתי לאכול מעט מהקיגל ולשתות מעט פטל לימון עם קרח; ניגש אלי ר' חיים קליינמן, חבר טוב מהישיבה. שוחחנו מעט, ואז הוא סיפר לי בעיניים נוצצות על ההשקעה והעבודה שלו בקינדרלה.

"אתה לא יודע למה נכנסתי, בסייעתא דשמיא עצומה ועם אורות וחיוכים מהאייבישטער; נכנסתי להשקעה /עבודה שבה אני רוכש חניון דיגיטלי, אני לא ממש מבין בזה, אבל מדובר במוצר מאד טכנולוגי ומורכב, הנדל"ן החדש של העולם. יש בעולם שרתים אדירים, ואין מספיק, ואמזון היא הגדולה שבהם והיא קורסת, ואנחנו מקימים את החניון הדיגיטלי החדש, שבו כל אחד יכול לרכוש חניון בענן ולתת מקום במחשב הנייד שלו לאחרים, ולהרוויח על כל מי שישכור אותו". "ההשקעה היא רק של 50-70 אלף ש"ח, ואז אתה מרוויח על כל משאב שעובר בחניון הדיגיטלי"

האמת היא שלא ממש הבנתי במה מדובר, אבל הרגשתי שלראשונה בהיסטוריה מציעים לי להתחבר למדורים שאני פחות מכיר במוסף הכלכלי של המבשר. מאז ומתמיד הרגשתי ששם מתרחשים הביזנס הגדולים, איפה שרשום הרבה את המילה "קפיטל" "קרנות צמיחה" "IRR".

כמו חסיד אמיתי, נכנסתי לכ"ק האדמו"ר שליט"א. הוא אמר לי להתייעץ עם אנשים שמבינים בזה, ולכן התייעצתי עם חיים בעצמו שהמליץ לי בכל הכוח להשקיע "אני הייתי מוכר את הבית של הילדים שלי כדי להשקיע" סיכם חיים.

אני שמרן, רכשתי חניון אחד. השתדלות. הוא אמנם הפציר בי לרכוש יותר, ולהתחייב גם להביא משתמשים לחניונים, אבל זה לא היה בשבילי.

עברו כמה שנים, חיים אמנם סיפר לי שהמחיר לחניון עולה ועולה, אבל במקביל שמעתי שחברים אחרים שלי רוכשים ממנו חניונים באותו מחיר שלי. "שגיא, מנכ"ל החברה יודע מה הוא עושה". הרגיע אותי חיים. בכלל, בכל פעם שחיים לא ידע לענות תשובות הוא הרגיע אותי ש"שגיא יודע ומבין".

עברו כמה שנים, הפריצה של המערכת עדיין לא הגיעה. התחלתי לשמוע מכל מיני אנשים שבעצם מדובר בנוכלות או בסיפורי בדים. גם קו המידע של ר' איצ'ה דזילובסקי הזהיר מפני החברה. מהר מאד הבנתי את העניין, התייאשתי מהכסף, ואני מאמין שהכל באשערט. שפך חמתו על עצים ואבנים. יש לי חיים. נקסט. אם תהיה מחר תביעה נגד קינדרלה, אני אצטרף.

חיים דוד כץ. נפלתי, אבל אולי עוד יש סיכוי, אז בשום אופן לא אקריס את הפירמידה

שמי חיים דוד כץ. חסיד וורקא בית-שמש, ומלמד תינוקות בחיידר הליטאי של חניכי הישיבות בפוריה בטבריה. כשסיפרו לי על קינדרלה בהחלט הצטרפתי ובגדול. רכשתי כמה חניונים דיגיטליים בענן במחיר של 240 אלף ש"ח. למעשה, מי שצירף אותי היה יונתן חן, בחור ספרדי במראה ישיבתי עם כריזמה מדהימה ודיבור סוחף. זוכר כמו הרגע את דבריו "אני אמנם רק בן 21, אבל כבר הספקתי לעשות עסקים בנדל"ן, ובעיקר בשנים האחרונות אני מבכירי קינדרלה. מקפיד לקבוע עתים לתורה, אבל לא שוכח את ההשתדלות והקמח".

יונתן פתח לי מצגת וואו. לא סתם מצגת - "פרזנטציה"! בשקף השני מיד הראו את הפריסה של סניפי קינדרלה- כ15 סניפים, ירושלים, בני ברק, ברכפלד, ואפילו דיר אל אסד. כולם כמובן סניפי משווקים ומשקיעים ("בתל אביב אין סניף, כי בחזון של שגיא המשקיעים של תל אביב לא יודעים להעריך הייטק בסגנון של קינדרלה. קינדרלה היא לא סטאראטאפ, היא משהו הרבה יותר גדול"). בשקפים שאחרי הוא הראה לי את הזרימה המדהימה של המודל העיסקי של החניונים הדיגיטליים, כל חניית ענן מכניסה לי כסף, כל משווק נוסף שהכנסתי שרוכש חניית ענן אני מקבל עבורו עמלה. גרפים ותחזיות מטורפות של צמיחה ורווחים עד אין סוף. למעשה מדובר היה במצגת הכי מקצועית שראיתי בחיי.

אז מה השתבש? בעקרון, יונתן הבטיח לי שתוך חודשים ספורים תהיה ההשקה ויתחיל לזרום כסף; יש 35 מתכנתים בנמיביה שעובדים חזק, ויש יותר מ1000 אברכים שמשווקים את החניונים. כרגע אנחנו בקיץ (זה היה בקיץ 2015), וקיץ זה לא זמן טוב להשקה של מוצר ענן, ולכן מיד אחרי סוכות יוצאים בבום.

אלא שזה לא קרה. אחרי פסח התחיל משבר קואליציוני ["לא זמן בריא להשקת מוצר עם כל הטררם של בנק ישראל והאוצר"], וההשקה נדחתה לעוד שנה. ואז הגיע הטרום קורונה. ואז הקורונה. ואז הבחירות בארה"ב שלא עושות חשק לשווקים בענן ["כולם מבינים שלא חכם להשיק אז], ואז 3 מערכות בחירות, ואז הרפורמה המשפטית, ואז המלחמה, ואז הבחירות בארה"ב. וכעת ההפיכה בסוריה. ככה זה כנראה, שחניונים בענן צריכים טיימינג. גם זה משפט שאמר לי חיים TTM.

באישזהו שלב באמת שהתחלתי לחשוד שמשהו לא עובד.

אז תשאל אותי למה אני לא צועק בקול גדול תחזירו לי את הכסף? כי אני איש שמחשב טרייד-אוף'ים. אני לא בטוח שיעזור לעשות משהו. אולי הכל בסדר ואני סתם מחסל את ההשקעה שלי? ומחסל פה השקעות של 1000 משפחות? אולי באמת היו עיכובים בלתי צפויים? תן לי בבקשה את השקט, אני מתפלל ומייחל שנצא מזה. (ובכלל שגיא הבטיח שהוא מנפיק מטבע דיגיטלי חדש, והוא עומד לתת לכולנו ""בחינם"" את המטבע!!!).

חיים קלייינמן.
איזה נפלתי ואיזה בטיח?

אני חיים קליינמן, כבר שיווקתי את קינדרלה ליותר מ200 איש מתחתי במצטבר. ואני אפילו משלם מכיסי את השכרת המשרדים המפוארים במגדלי נמרודי עבור אברכי קינדרלה. למעשה, מאז שפגשתי את היהודי הזה! את שגיא! החיים שלי השתנו מאד. שגיא אמנם אדם לא דתי, אבל איזה חזון רחוק יש לו! שגיא עזב את כל החברות הקודמות שלו, על שלל המלחמות שהיו לו, ועל שלל התביעות, עזב את נמיביה והקים את החברה פה בישראל! כדי לעזור לאנשים להרוויח!

תבין, כשאנחנו שואלים את השאלות המטופשות של "למה כל הזמן ההשקה נדחית" שגיא מעל כל זה גבוה גבוה. הוא באמת משנה את העולם, ומה זה משנה באמת אם ההשקה היא בינואר 2017 או בדצמבר 2025? תגיד, במבט אחורה משנה לך אם יוהן גוטנברג היה מדפיס את התנך הראשון בשנת ר"ע או רע""ט? אז מה אם בית משפט כתב שמותר לקרוא לשגיא נוכל, אתה יודע שגם הכור הגרעיני בדימונה נמצא ברשימה השחורה של ארה"ב? תקלוט טוב: פקידים וממשלות הם אבק!

אני עם היהודי שגיא בכל הכוח! ברוך השם רק מהעמלות שקיבלתי מה200 אברכים אני יכול לעשות בר מצווה ל2 ילדיי, ובעזרת השם עם כל החניונים שרכשתי מכיסי אני אוכל להסתדר ברווח, ממש לחנות חופשי כמו בתגי נכה - כסא גלגלים!

אתה שואל אותי על הבוטים בפרוג? זה לא בוטים, זה אני! אני כותב ומגיב ולא מפחד. אנשים שאין להם הבנה בכלום, פשוט משמיצים את שגיא, במילתא דעבידא לאיגלויי, מה הם חושבים שהם יקריסו את קינדרלה ולא יתנו את הדין?

אז שגיא עבר לגור בקטאר. נו מי ישמע. זה לא שהוא ברח מהארץ, הוא כולה עבר לגור בקטאר כמו גדול. השאיר את כל החברה פה בעיניים פקוחות, אתה יודע מה המשמעות של זה? אתה יודע שהסניף המקומי של סוכנות הדיגיטל הכי גדולה בבוקרשט הוציאה הערכת שווי של 900 מיליון דולר לקינדרלה? אתה יודע מה זה בכלל אומר, זה חתום עם גומי בצבע בורדו על המסמך!! בואו, אתם משחקים באש!!!

זהו, עד כאן המגילות. אם מישהו יודע מה המקור, אשמח בתגובות. שכויעח.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה