לחמניות כתומות ומקסימות. הזדמנות לדחוף לתפריט, גם של המפונקים ירק בריא בתחפושת של לחמניה צבעונית.
את ההשראה קבלתי מענבל לביא אבל המתכון שונה וגם קיבל השראה מהלחמניות המפורסמות של @hbecker
מצרכים:
1 ק"ג קמח מלא 70% / לבן/ כוסמין/ מיקס
2 כפות שמרים
כף סילאן
1/2 כוס סוכר דמררה/לבן. אפשר להפחית במעט
3/4 כוס שמן זית
500-600 מ"ל מים או חלב שקדים ללא סוכר
4 -3 גזרים מבושלים ומעוכים למחית חלקה.
1-2 כפות מלח.
לציפוי:
גרעיני פשתן
גרעיני חמניה
ביצה טרופה בקורט מלח.
אופן ההכנה:
מניחים בקערה קמח, סוכר, שמרים ומערבבים
מוסיפים את הסילאן ומחית הגזר.
מתחילים ללוש לבצק ומוסיפים 2/3 מהמים
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים ואם צריך מוסיפים מים ואז את המלח.
סה"כ לשים 5-7 דקות.
מעבירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
יוצרים לחמניות בצורה שאוהבים ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות.
מושחים בביצה טרופה מהולה בקורט מלח וזורים את הגרעינים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות (אני אופה ב180).
אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר.