האמת היא שאת המתכון הזה אני מכינה לפי העין.
אבל-
אנסה כאן בכל זאת לתת כמויות. אפשר לשנות לפי הטעם האישי. זו לא עוגה שאם משנים בה משהו במתכון היא עלולה להתפקשש.
8 תפו"א בקליפתם
1/2 כוס שמן [אפשר פחות....]
מלח לזריה, בעדיפות למלח הימאליה במטחנה
1 כף כורכום
2 כפות פפריקה
ראש שום מפורק ופרוס לפרוסות
מעט פלפל שחור
שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים.
זורקים לקערה גדולה.
זורים מלח בנדיבות ואת יתר התבלינים כולל השום
מערבבים היטב עם תפוחי האדמה באופן שתפוחי האדמה יכוסו בתערובת השמן והתבלינים.
מרפדים תבנית ענקית בניר אפיה
מניחים חצאי תפוח אדמה בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מטה.
יוצקים את שארית השמן והתבלינים מעל לתפוחי האדמה. זורים עוד מעט מלח.
מכסים.
אופים ב 200 מעלות כחצי שעה.
פותחים את הכיסוי והופכים את חצאי תפוח האדמה כדי שהצד החתוך יהיה עכשיו כלפי מעלה.
צולים ב 200 מעלות לעוד כרבע שעה- עשרים דקות להשחמה נאה.