מאפים חלות עגולות לשנה מלאה בבשורות טובות.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
חלות עגולות כנהוג.
הבצק לדעתי הוא פשוט הבצק הרגיל שכל אחת רגילה לעשות .
אביא את שלי אבל כל בצק מתאים וטוב.
לבצק
מתפיחים בקערה נפרדת
2 וחצי כפות שמרים
כוס מים חמימים
וחצי כוס סוכר

לאחר שתופח ומתמלא בבועות
מפעילים מיקסר עם וו לישה
עם קילו קמח שלתוכו שפכנו את השמרים התפוחים (אפשר בתוך בור במרכז)
עוד כרבע כוס סוכר
עוד 2+ כוסות מים חמימים (סה''כ שלוש + כוסות מים)
ושלושת רבעי כוס שמן
לבסוף להוסיף מלח

ללוש היטב היטב בערך 7 דקות.
לכסות בניילון נצמד ומגבת
לתת לבצק לתפוח.
לקלוע בהנאה.
ולתנור- אני עושה על 200 מעלות עד שמשחים.
מוציאה מכסה את התבנית באשפתון ועליו מגבת
זה נותן לחלות אווריריות מיוחדת שאין דומה לה.

החלה עם החור באמצע קלה במיוחד ומרשימה מאד.
לקחתי תבנית ח''פ עם חור באמצע.
ופשט כדררתי כדורים מסביב.
ואופס לתנור - מתקבלת חלה מרהיבה ביופיה.

1630497992353.png



1630498020994.png
 

צדיק כתמר יפרח

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה מדהים
יש כאלו שאצלם המנהג הוא שהחלות לא יהיו קלועות (ולא רק חלות עגולות)
אצלנו לדוגמא...
הרעיון הוא שתיהיה שנה טובה בלי פתולים וקליעות....
והחלות מדהימות ד"א
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
חלות עגולות כנהוג.
הבצק לדעתי הוא פשוט הבצק הרגיל שכל אחת רגילה לעשות .
אביא את שלי אבל כל בצק מתאים וטוב.
לבצק
מתפיחים בקערה נפרדת
2 וחצי כפות שמרים
כוס מים חמימים
וחצי כוס סוכר

לאחר שתופח ומתמלא בבועות
מפעילים מיקסר עם וו לישה
עם קילו קמח שלתוכו שפכנו את השמרים התפוחים (אפשר בתוך בור במרכז)
עוד כרבע כוס סוכר
עוד 2+ כוסות מים חמימים (סה''כ שלוש + כוסות מים)
ושלושת רבעי כוס שמן
לבסוף להוסיף מלח

ללוש היטב היטב בערך 7 דקות.
לכסות בניילון נצמד ומגבת
לתת לבצק לתפוח.
לקלוע בהנאה.
ולתנור- אני עושה על 200 מעלות עד שמשחים.
מוציאה מכסה את התבנית באשפתון ועליו מגבת
זה נותן לחלות אווריריות מיוחדת שאין דומה לה.

החלה עם החור באמצע קלה במיוחד ומרשימה מאד.
לקחתי תבנית ח''פ עם חור באמצע.
ופשט כדררתי כדורים מסביב.
ואופס לתנור - מתקבלת חלה מרהיבה ביופיה.

צפה בקובץ המצורף 961496


צפה בקובץ המצורף 961497
תודה , נראה משהו משו
אם את אופה בתבנית ח.פ. והחלה נאפית לך מכל הצדדים ומקבלת צבע טוב אשמח לשמוע טיפים
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
תודה , נראה משהו משו
אם את אופה בתבנית ח.פ. והחלה נאפית לך מכל הצדדים ומקבלת צבע טוב אשמח לשמוע טיפים
שמה את התבנית ע''ג תבנית תנור .
מושחת בשמן מבפנים את התבנית הח''פ היטב.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חלות עגולות כנהוג.
הבצק לדעתי הוא פשוט הבצק הרגיל שכל אחת רגילה לעשות .
אביא את שלי אבל כל בצק מתאים וטוב.
לבצק
מתפיחים בקערה נפרדת
2 וחצי כפות שמרים
כוס מים חמימים
וחצי כוס סוכר

לאחר שתופח ומתמלא בבועות
מפעילים מיקסר עם וו לישה
עם קילו קמח שלתוכו שפכנו את השמרים התפוחים (אפשר בתוך בור במרכז)
עוד כרבע כוס סוכר
עוד 2+ כוסות מים חמימים (סה''כ שלוש + כוסות מים)
ושלושת רבעי כוס שמן
לבסוף להוסיף מלח

ללוש היטב היטב בערך 7 דקות.
לכסות בניילון נצמד ומגבת
לתת לבצק לתפוח.
לקלוע בהנאה.
ולתנור- אני עושה על 200 מעלות עד שמשחים.
מוציאה מכסה את התבנית באשפתון ועליו מגבת
זה נותן לחלות אווריריות מיוחדת שאין דומה לה.

החלה עם החור באמצע קלה במיוחד ומרשימה מאד.
לקחתי תבנית ח''פ עם חור באמצע.
ופשט כדררתי כדורים מסביב.
ואופס לתנור - מתקבלת חלה מרהיבה ביופיה.

צפה בקובץ המצורף 961496


צפה בקובץ המצורף 961497
החלה עם החור יפיפיה!
איך קולעים את החלה הראשונה העגולה? מאד מעניין אותי.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
יש לך טיפ בשבילי איך הלחם 80 אחוז כוסמין (נפלאות) לא יפלו לי ויהפכו לסוג של פיתות/ שטוח? :(
ובכלל רשימת טיפים מההתפחה עד האפיה
המתכון ומהלך העשייה של הבצק שצרפתי הוא מתכון שאני עושה אותו גם עם כוסמין והוא מעולה לגמרי.
התפחה קצרה בקערה סגורה ועטופה היטב עם ניילון נצמד ומגבת.
קליעה (אני עושה מדוייקת- אני שוקלת את הרצועות לפני הקליעה כדי שהחלה תיהיה מאוזנת בגודלה)
ולתת לזה התפחה של עוד כ 10 דקות לפני האפיה (בתוך התבנית)
אפייה קצרה על חום גבוה כך החלות לא מתייבשות .
וכמו שכתבתי אני מוציאה ומכסה בניילון ועליו מגבת וזה ממש מוסיף אווריריות למאפה!!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איך קולעים את החלה הראשונה העגולה? מאד מעניין אותי.
אאל''ט הקליעה במקור היא של קרייזמן, ומופיעה בספר שלה בדפי ההדרכה של קליעת חלות.
בכולופן אני מוכנה לפני שבת הקרובה להסריט אותי קולעת וכך תוכלי לראות במדוייק את השלבים.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תודה על הפוסט המקסים, שימושי ומקסים
שאלות: 1. את מתמשת בשמרים טריים?
2. כוסות- במתכון התכוונת למדידה או ח"פ?

מחכה להדרכה המצולמת של הקליעה.
 

ממק'ה

משתמש צעיר
המתכון ומהלך העשייה של הבצק שצרפתי הוא מתכון שאני עושה אותו גם עם כוסמין והוא מעולה לגמרי.
התפחה קצרה בקערה סגורה ועטופה היטב עם ניילון נצמד ומגבת.
קליעה (אני עושה מדוייקת- אני שוקלת את הרצועות לפני הקליעה כדי שהחלה תיהיה מאוזנת בגודלה)
ולתת לזה התפחה של עוד כ 10 דקות לפני האפיה (בתוך התבנית)
אפייה קצרה על חום גבוה כך החלות לא מתייבשות .
וכמו שכתבתי אני מוציאה ומכסה בניילון ועליו מגבת וזה ממש מוסיף אווריריות למאפה!!!
תודה רבה!!
כמה זה חום גבוה? יש לי תנור טוב
 
D

Deleted 66182

אורח
מתכון שאני עושה אותו גם עם כוסמין והוא מעולה לגמרי.
למה הכוסמין אצלי אחרי התפחה יוצא פיתה ללא צורת קליעה כלל?
יותר מידי התפחה? פחות מידי? איך שומרים על הצורה?
ניסיתי כזאת ויצא פשוט כמו עוגה עם חור באמצע...
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
למה הכוסמין אצלי אחרי התפחה יוצא פיתה ללא צורת קליעה כלל?
יותר מידי התפחה? פחות מידי? איך שומרים על הצורה?
ניסיתי כזאת ויצא פשוט כמו עוגה עם חור באמצע...
העליתי מתכון מסודר תנסי שוב ללכת על פיו מסודר שורה שורה.
ומקווה בשבילך שילך טוב.
אין לי מושג איך את מתנהלת כדי לראות למה הבצק נופל....את רוצה לעבור לאישי? אנסה ללכת איתך שלב אחרי שלב.
 
D

Deleted 66182

אורח
העליתי מתכון מסודר תנסי שוב ללכת על פיו מסודר שורה שורה.
ומקווה בשבילך שילך טוב.
אין לי מושג איך את מתנהלת כדי לראות למה הבצק נופל....את רוצה לעבור לאישי? אנסה ללכת איתך שלב אחרי שלב.
אתחיל שלב שלב בעז"ה לי המתכון שלך, תודה רבה!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש לך טיפ בשבילי איך הלחם 80 אחוז כוסמין (נפלאות) לא יפלו לי ויהפכו לסוג של פיתות/ שטוח? :(
ובכלל רשימת טיפים מההתפחה עד האפיה
למה הכוסמין אצלי אחרי התפחה יוצא פיתה ללא צורת קליעה כלל?
יותר מידי התפחה? פחות מידי? איך שומרים על הצורה?
ניסיתי כזאת ויצא פשוט כמו עוגה עם חור באמצע...
אצלי זה קרה כששמתי יותר מדי מים,
החלות פשטו רגל, יד וצורה והשתטחו בהכנעה לכלל פיתה אומללת.
יש הרבה כללים לחלות טובות, אבל אם כל הבעיה קורית בכוסמין -
יש מצב שאיזון המים הופר..
בניגוד למה שמקובל בקמח חיטה מלא להוסיף יותר מים,
בכוסמין אחוז הגלוטן נמוך יותר ולא צריך כל כך הרבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה