מאפים חלות גבוהות

נחמה וובר

נחמה וובר סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
כשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
או להקטין את הרווח בין החלות עצמן
הן אמנם תדבקנה באפיה אחת לשניה, בקצוות, אבל זה ימנע מהם להתפשט לרוחב

אגב, מכירה את שיטת ההתפחה שהציעה פה @רוחי בלבוחי האלופה???
אמור לעזור גם
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
הדרך הכי יעילה לחלות גבוהות-
כשמכינה רצועות-במקום להכין אותם אחידות וארוכות-
תכיני קצרות (בגודל הרצוי) כשבצדדים הם דקיקות ממש,(כדי שכשאת מחברת 4/5/6 ביחד לא יהיה עבה)
ומתרחב בהדרגה. כשבאמצע הרצועה עבה.
את יכולה גם אחרי הקליעה-לעגל מהצדדים ללמטה, שיקבלו צורה יותר אחידה. (מקווה שהובנתי:))
בהצלחה
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
כשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
גם לי היה קורה לא מעט שהחלות תפחו בעיקר לרוחב. שיניתי כמה דברים והחלות לאחרונה גבוהות באופן מדהים ממש, בלי שום תבנית חלה.
לאחרונה התחלתי להשתמש במתכון אחר שיש בו שלושה שינויים מהדרך הקודמת שהייתי מכינה:
1. יש בבצק ביצים, וגם התססה מראש של השמרים -ערבוב של שמרים, סוכר ומים ולחכות כמה דקות.
2. לעשות רצועות מרידוד ולא מגלגול- לרדד למלבן ולגלגל לגליל.
הרעיון במתכון היה כזה- לתת לבצק לתפוח משהו כמו חצי שעה, להכין כדורי בצק, להניח לתפיחה של 10 דקות, ואז לרדד לגלילים ולהניח לעוד עשר דקות, ואז לקלוע ולהתפיח לשעה בערך.
3. לקלוע על ארבע (אני הייתי קולעת עד אז על שש, יותר אהבתי את הקליעה של הארבע).

לא יודעת מה מהנ"ל היה הכי משמעותי, הבנתי שביצים עוזרות לייצוב של הבצק. הרידוד בוודאות מוסיף המון המון לתפיחה לגובה, בדקתי את זה על אותו בצק- חלק חלות עשיתי כך וחלק כך ואלו המרודדות יצאו גבוהות יותר.

אני גם אוהבת לקלוע את החלות קצרות יחסית, ואז הם יוצאות יותר "שמנות", מאשר לקלוע יותר ארוך ואז הם יותר צרות.
יש לי פה תמונה מפעם כשהייתי קולעת יחסית ארוך, ואז החלות יוצאות יחסית צרות, אבל עדיין גבוהות. לא יודעת אם אפשר לראות בתמונה כמה גבוה, אבל לדעתי הן ממש גבוהות.
אם תרצי את המתכון- בשמחה.
1716443536010.png
 

חן5

משתמש פעיל
גם לי היה קורה לא מעט שהחלות תפחו בעיקר לרוחב. שיניתי כמה דברים והחלות לאחרונה גבוהות באופן מדהים ממש, בלי שום תבנית חלה.
לאחרונה התחלתי להשתמש במתכון אחר שיש בו שלושה שינויים מהדרך הקודמת שהייתי מכינה:
1. יש בבצק ביצים, וגם התססה מראש של השמרים -ערבוב של שמרים, סוכר ומים ולחכות כמה דקות.
2. לעשות רצועות מרידוד ולא מגלגול- לרדד למלבן ולגלגל לגליל.
הרעיון במתכון היה כזה- לתת לבצק לתפוח משהו כמו חצי שעה, להכין כדורי בצק, להניח לתפיחה של 10 דקות, ואז לרדד לגלילים ולהניח לעוד עשר דקות, ואז לקלוע ולהתפיח לשעה בערך.
3. לקלוע על ארבע (אני הייתי קולעת עד אז על שש, יותר אהבתי את הקליעה של הארבע).

לא יודעת מה מהנ"ל היה הכי משמעותי, הבנתי שביצים עוזרות לייצוב של הבצק. הרידוד בוודאות מוסיף המון המון לתפיחה לגובה, בדקתי את זה על אותו בצק- חלק חלות עשיתי כך וחלק כך ואלו המרודדות יצאו גבוהות יותר.

אני גם אוהבת לקלוע את החלות קצרות יחסית, ואז הם יוצאות יותר "שמנות", מאשר לקלוע יותר ארוך ואז הם יותר צרות.
יש לי פה תמונה מפעם כשהייתי קולעת יחסית ארוך, ואז החלות יוצאות יחסית צרות, אבל עדיין גבוהות. לא יודעת אם אפשר לראות בתמונה כמה גבוה, אבל לדעתי הן ממש גבוהות.
אם תרצי את המתכון- בשמחה.
צפה בקובץ המצורף 1660612
יש לך תמונה מלפני האפיה? ממש מעניין אותי לראות..
אם אני שמה 3 בתבנית הם נדבקות לי..
 

ילילי

משתמש מקצוען
אצלי ראיתי שצריך להיזהר מתפיחת יתר.
בהתחלה החלות תופחות יפה לגובה ואם זה כבר תפיחת יתר החלות מאבדות גובה ותופחות לצדדים.

וצריך להסתכל על השינוי בגודל ולא לפי הזמן. לא לחכות שהחלות יכפילו גודל אלא רק 70% יותר ממה שהן היו ולהכניס לתנור.
מאז שאני מקפידה על זה יוצא לי מצויין.
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
נשמח מאוד למתכון!
בשמחה.
זה המתכון - https://batchen.cooking/recipe/חלה-לשבת-מארבע-רצועות/

אני מכינה עם כף וחצי שמרים ולא כף כמו שהיא כותבת.

יש לך תמונה מלפני האפיה? ממש מעניין אותי לראות..
אם אני שמה 3 בתבנית הם נדבקות לי..
יש לי תמונה מפעם אחרת - מעלה תמונות לפני/אחרי
לדעתי הם לא נדבקות לי בגלל שהן תופחות יותר לגובה מאשר לרוחב. לפעמים קצת נדבקות אבל לא משהו רציני. התבנית שלי גם יחסית גדולה אז אולי זה גם משפיע.
אגב, בתמונה לפני האפייה אני רואה שהם ממש קרובות, ובכל אופן הם לא נדבקו. אני בטוחה שלא הזזתי אותם לפני האפייה כי זה היה הורס את הצורה, ובתמונה שאחרי האפייה רואים שהם לא נדבקו באפייה.

1716444532750.jpeg

1716444550519.jpeg


אצלי ראיתי שצריך להיזהר מתפיחת יתר.
בהתחלה החלות תופחות יפה לגובה ואם זה כבר תפיחת יתר החלות מאבדות גובה ותופחות לצדדים.

וצריך להסתכל על השינוי בגודל ולא לפי הזמן. לא לחכות שהחלות יכפילו גודל אלא רק 70% יותר ממה שהן היו ולהכניס לתנור.
מאז שאני מקפידה על זה יוצא לי מצויין.
מסכימה. קרה לי גם, אבל חושבת שזה קרה לי יותר עם הבצק שלא הכיל ביצים. בבצק שהכיל ביצים- אני חושבת שגם כשתפח קצת יותר מדי לא תפחו לצדדים.
 

פרידא

משתמש מקצוען
בשמחה.
זה המתכון - https://batchen.cooking/recipe/חלה-לשבת-מארבע-רצועות/

אני מכינה עם כף וחצי שמרים ולא כף כמו שהיא כותבת.


יש לי תמונה מפעם אחרת - מעלה תמונות לפני/אחרי
לדעתי הם לא נדבקות לי בגלל שהן תופחות יותר לגובה מאשר לרוחב. לפעמים קצת נדבקות אבל לא משהו רציני. התבנית שלי גם יחסית גדולה אז אולי זה גם משפיע.
אגב, בתמונה לפני האפייה אני רואה שהם ממש קרובות, ובכל אופן הם לא נדבקו. אני בטוחה שלא הזזתי אותם לפני האפייה כי זה היה הורס את הצורה, ובתמונה שאחרי האפייה רואים שהם לא נדבקו באפייה.

צפה בקובץ המצורף 1660621
צפה בקובץ המצורף 1660622


מסכימה. קרה לי גם, אבל חושבת שזה קרה לי יותר עם הבצק שלא הכיל ביצים. בבצק שהכיל ביצים- אני חושבת שגם כשתפח קצת יותר מדי לא תפחו לצדדים.
איך את עושה עגול את הסיומת של החלה? לי הקצוות יוצאות לא כ"כ יפה..
 

ילילי

משתמש מקצוען
איך את עושה עגול את הסיומת של החלה? לי הקצוות יוצאות לא כ"כ יפה..
גם לי הייתה בעיה עם הקצוות עד שראיתי את הסרטון הזה של @ה.בקר


תראי שבסוף היא מכניסה את הקצוות מתחת מתחת לחלה.
מאז הסרטון הזה גם לי יוצא יפה בקצוות.
 

נחמה וובר

נחמה וובר סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
אולי תשתמשי בתבנית לחלות, מונעת מהם לתפוח ברוחב וככה הם תופחות לגובה
לא אוהבת,
לא במראה ולא בטעם.
או להקטין את הרווח בין החלות עצמן
הן אמנם תדבקנה באפיה אחת לשניה, בקצוות, אבל זה ימנע מהם להתפשט לרוחב

אגב, מכירה את שיטת ההתפחה שהציעה פה @רוחי בלבוחי האלופה???
אמור לעזור גם
אני לא רוצה פתרון קוסמטי
רוצה שיצא יפה
כשנדבק הצורה לא מושלמת.
על כמה את קולעת?
תקלעי על ארבע לפחות, ותקפידי לצמצם רווח בצדדים ולתת יותר כלפי מעלה, זה אמור לעזור
אה ולהגיד לכבוד שבת קודש, עוזר תמיד לכל מה שרוצים שיצא איך שרוצים :)
בהצלחה רבה
אני קולעת על ארבע, אולי אני ינסה על שש.
ותודה על התזכורת של לכבוד שבת קודש, באמת חשוב.
שמעתי פעם להתפלל תוך כדי בישול שיצא טעים ויפה, ושכולם יאהבו...
זה עוזר גם לטעם וגם לחוויה של הבישול.
לצופף קצת את החלות
ולשים רצועה של נייר אפיה ביניהן שישמור שלא ידבקו וישברו כשמפרידים
אני רוצה חלות שתופחות לגובה ולא כי אין ברירה...
הדרך הכי יעילה לחלות גבוהות-
כשמכינה רצועות-במקום להכין אותם אחידות וארוכות-
תכיני קצרות (בגודל הרצוי) כשבצדדים הם דקיקות ממש,(כדי שכשאת מחברת 4/5/6 ביחד לא יהיה עבה)
ומתרחב בהדרגה. כשבאמצע הרצועה עבה.
את יכולה גם אחרי הקליעה-לעגל מהצדדים ללמטה, שיקבלו צורה יותר אחידה. (מקווה שהובנתי:))
בהצלחה
רעיון,
ננסה.
אני גם חושבת שתבניות לחלות יפתרו לך את הבעיה שאת מתארת
על הדרך אשמח מאוד שתחלקי איתנו את המתכון המוצלח :)
תודה מראש ושבת שלום!
בצק מהמם
אבל הבנתי שיותר מתאים ללחמניות
כי באמת מתפשט לצדדים
בלחמניות זה וואהו, זה תופח עם מלא בועות אוויר ופשוט מדהים.
אם תרצי אשתף...
בלת''ק
רק בתבנית חלה- זה הפתרון
לא אוהבת...
גם לי היה קורה לא מעט שהחלות תפחו בעיקר לרוחב. שיניתי כמה דברים והחלות לאחרונה גבוהות באופן מדהים ממש, בלי שום תבנית חלה.
לאחרונה התחלתי להשתמש במתכון אחר שיש בו שלושה שינויים מהדרך הקודמת שהייתי מכינה:
1. יש בבצק ביצים, וגם התססה מראש של השמרים -ערבוב של שמרים, סוכר ומים ולחכות כמה דקות.
2. לעשות רצועות מרידוד ולא מגלגול- לרדד למלבן ולגלגל לגליל.
הרעיון במתכון היה כזה- לתת לבצק לתפוח משהו כמו חצי שעה, להכין כדורי בצק, להניח לתפיחה של 10 דקות, ואז לרדד לגלילים ולהניח לעוד עשר דקות, ואז לקלוע ולהתפיח לשעה בערך.
3. לקלוע על ארבע (אני הייתי קולעת עד אז על שש, יותר אהבתי את הקליעה של הארבע).

לא יודעת מה מהנ"ל היה הכי משמעותי, הבנתי שביצים עוזרות לייצוב של הבצק. הרידוד בוודאות מוסיף המון המון לתפיחה לגובה, בדקתי את זה על אותו בצק- חלק חלות עשיתי כך וחלק כך ואלו המרודדות יצאו גבוהות יותר.

אני גם אוהבת לקלוע את החלות קצרות יחסית, ואז הם יוצאות יותר "שמנות", מאשר לקלוע יותר ארוך ואז הם יותר צרות.
יש לי פה תמונה מפעם כשהייתי קולעת יחסית ארוך, ואז החלות יוצאות יחסית צרות, אבל עדיין גבוהות. לא יודעת אם אפשר לראות בתמונה כמה גבוה, אבל לדעתי הן ממש גבוהות.
אם תרצי את המתכון- בשמחה.
כמה רעיונות!!!
בעז"ה אשתדל ליישם
רק שאלה, שמעתי כמה פעמים שבצק עם ביצה גורם לחלות להיות במרקם דחוס, לא הרגשת?
ויוצא לך חלות יפהפיות!!! כמו של מקצוענים ממש (רוצה לכתוב נראה קנוי. לא רוצה לפגוע, אבל היה נראה לי החלות הקנויות עם מראה בלי מתחרים עד שאני רואה את שלך, משורטט ויפה).
את משתמשת בקמח כוסמין? בדר"כ זה קורה איתו..
בדרך כלל בחלות משתמשת בלבן.
אצלי ראיתי שצריך להיזהר מתפיחת יתר.
בהתחלה החלות תופחות יפה לגובה ואם זה כבר תפיחת יתר החלות מאבדות גובה ותופחות לצדדים.

וצריך להסתכל על השינוי בגודל ולא לפי הזמן. לא לחכות שהחלות יכפילו גודל אלא רק 70% יותר ממה שהן היו ולהכניס לתנור.
מאז שאני מקפידה על זה יוצא לי מצויין.
מעניין...
 

דירות קיט בירושלים

נופש בירושלים
מנוי פרימיום
כשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
לדעתי שווה מאד להשתמש בשמרים טריים, הבדל עצום בטפיחה
טופח לגובה ולא נפתח בטפיחה אחרי הקליעה..
בהצלחה רבה
 

נחמה וובר

נחמה וובר סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
וכל מי שיוצא לה חלות יפות וגבוהות,
איך הכי נראה לכן לקלוע?
מאוורר או צפוף?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה