דרוש מתכון חלה מנצחת

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לפני כמה שנים התארחנו בשבת
בעלת הבית הכינה חלות מנצחות , מבחינת הכלל!!
הגובה , הטעם היה מתקתק , האוריריות וכו
מאחר שאני כבר לא בקשר עם אותה אחת (לצערי :( )ואין לי אומץ להתקשר לשאול אותה מה המתכון ...
חשבתי לעשות פה סוג של סקר ולבדוק מה המתכון המנצח שאתן מכירות ??
מחכה למתכונים :)
תודה!!
 

*חיה*

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חלות "לכבוד שבת קודש"
1 כף מלח
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1.5 כוס מים פושרים/חמימים
1.5 כוס סודה (אם אין אפשר מים)
1/2 כוס שמן
לשים בקערה את כל החומרים לפי הסדר מלבד השמן
להתחיל לעבד לבצק ואז להוסיף את השמן
להתפיח כשעה
לקלוע על 4 או 6 למרוח מים אחרי הקליעה
להתפיח אחרי הקליעה כחצי שעה עד שעה (הכי חשוב!!)
לאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות
ולאכול בתאבון....
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0159.JPG
    IMG_0159.JPG
    2.3 MB · צפיות: 195

חמניה

משתמש מקצוען
חלות- 2 קילו
6 כוסות מים פושרים
4 כפות שמרים יבשים
כוס ורבע סוכר
א. אפיה

לשפוך בקערה מים שמרים סוכר וא. אפיה, לחכות שזה יתפח.
להוסיף :
2 קילו קמח ולערבב
כוס שמן
ובסוף 2 כפות מלח.

ללוש לבצק.
להפריש חלה.
לקלוע בערך 6 חלות של 4/6
לשים שקית נילון על החלות בזמן ההתפחה (עדיף לשים גם קודם על הבצק) שלא יתיבשו.
למרוח מים על החלות ואח"כ ביצה עם קצת סוכר ולפזר שומשום.
לאפות בחום בינוני למשך חצי שעה.
(אפשר לתת מכת חום- להתחיל עם חום גבוה כמה דקות ואח"כ להוריד, נותן צבע יפה)
בהצלחה!
IMG_3821.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6528.JPG
    IMG_6528.JPG
    KB 1,001 · צפיות: 78
נערך לאחרונה ב:

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה לי שכל אחת שיש לה קצת נסיון באפיית חלות, תגיד לך שהחלות שלה הכי מוצלחות והכי טעימות

לי יש מתכון שנבנה מהרבה הרבה ניסוי וטעיה, שילוב של הרבה עיצות ומתכונים מהרשת ובכלל...

הילדים שלי לא מסוגלים בלי החלות של אמא, וגם אמא לא מסוגלת בלעדיהן...

הנה המתכון:
בקעת המיקסר אני שמה 2 ספלים גדולים של מים פושרים
מוסיפה חצי כוס סוכר
מעל זה שופכת 1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
שליש כוס שמן וביצה אחת

מפעילה את המיקסר במהירות נמוכה עד שמתגבש בצק רך ונעים
מוסיפה כף שטוחה מלח ומפעילה שוב את המיקסר במהירות גבוהה עד שהמלח נטמע בבצק

משמנת את פני הבצק והקערה ומכסה בניילון ומעל מגבת נקיה (בחורף - שמיכה)
מתפיחה כשעה - שעה וחצי (שוב, תלוי אם קר או חם...)

לאחר ההתפחה קולעת חלות מ-4 רצועות בצק שנוצרו ע"י רידוד הבצק לחלק צר וארוך - ממנו מגלגלים כל רצועה
קליעת החלות מ-4 רצועות יוצרת מראה יפה יותר וחלה גבוהה יותר ולא שטוחה

מניחה להתפחה נוספת כחצי שעה
מברישה בביצה + שמן + סוכר + מלח
מוסיפה שומשום ואופה כך:
15 דקות ראשונות על 200 מעלות
20 דקות נוספות על 160 מעלות

כשהחלות מתקררות אני עוטפת אותן אחת אחת בניילון נצמד - כך הן נשמרות טריות וטעימות
 

כלולה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
המצרכים:
1 קג' קמח
2 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערת המיקסר... חופרים בור בקמח ושמים בו את השמרים סוכר ומים ומתחילים לערבב...
לאחר שהבצק מעט מתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל...
בסוף מוסיפים את השמן

מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו...

לאחר ההתפחה (עובדים על משטח משומן בשמן) מחלקים את הבצק ל-3 כדורים:(3 חלות)
כל כדור מחלקים ל3 כדורים קטנים מרדדים... מגלגלים לרצועות וקולעים לחלה
מניחים בתבנית ומתפיחים כחצי שעה ואז שמים ביצה בעדינות... שלא תיפול ההתפחה ושומשום
ולתנור על 180 מעלות טורבו

החלות יוצאות רכות אוורריות וטעימות בטירוף!!!
שווה לנסות!

*אפשר להקפיא ובשבת לחמם על הפלטה - הטריות נשמרת!
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
עוקבת אחר האשכול
אני גם מחפשת מתכון מנצח לחלות.
בתקופת הקורונה שלא התארחנו, כל שבוע ניסיתי מתכון אחר ועדיין לא הגעתי ל"החלות" שאני מחפשת

כל המתכונים ניראים פחות או יותר עם אותם מרכיבים, אז מה עושה אותם שונים מאחד לשני?

ו- @*חיה* @חמניה @yosher2005 @כלולה
אולי כדאי לכתוב לפני כל מתכון האם עם כוסות מדידה או ח"פ, או שזה ברור שמדובר בכוסות מדידה?
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש פה יותר אשכולות בנושא ממספר החלות של מאפיית ויז’ניץ..
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוקבת אחר האשכול
אני גם מחפשת מתכון מנצח לחלות.
בתקופת הקורונה שלא התארחנו, כל שבוע ניסיתי מתכון אחר ועדיין לא הגעתי ל"החלות" שאני מחפשת

כל המתכונים ניראים פחות או יותר עם אותם מרכיבים, אז מה עושה אותם שונים מאחד לשני?

ו- @*חיה* @חמניה @yosher2005 @כלולה
אולי כדאי לכתוב לפני כל מתכון האם עם כוסות מדידה או ח"פ, או שזה ברור שמדובר בכוסות מדידה?
זה נכון,
גם אני ניסיתי הרבה,
תכל'ס היום יש לי מתכון עם כמויות הרבה יותר גדולות של שמן, סוכר ושמרים,
וזה כנראה מה שעושה את ההבדל...
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תביאי את המספר של השכנה, אני אתקשר במקומך...
 

*חיה*

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוקבת אחר האשכול
אני גם מחפשת מתכון מנצח לחלות.
בתקופת הקורונה שלא התארחנו, כל שבוע ניסיתי מתכון אחר ועדיין לא הגעתי ל"החלות" שאני מחפשת

כל המתכונים ניראים פחות או יותר עם אותם מרכיבים, אז מה עושה אותם שונים מאחד לשני?

ו- @*חיה* @חמניה @yosher2005 @כלולה
אולי כדאי לכתוב לפני כל מתכון האם עם כוסות מדידה או ח"פ, או שזה ברור שמדובר בכוסות מדידה?
אני משתמשת בכוסות ח"פ 180 מ"ל
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מכינה את המתכון של @hbecker עם שינויים קלים שלי:
(הכמויות בכוסות מדידה)
חלות
1 כף מלח
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים (כ-3 כוסות מים).
1/2 כוס שמן
1 כף חומץ

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים ומתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק. (אני מתחילה עם 2 כוסות מים ומוסיפה בהדרגה את הכוס השלישית עד למרקם הרצוי)
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.
סה"כ זמן לישה - 10 דקות.
מעבירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים שווים, מרדדים כל כדור למלבן, מגלגלים לרצועות וקולעים את החלות.
מתפיחים פעם נוספת כשעה.
מושחים בביצה + סיליאן ומפזרים שומשום (טיפ: לאחסן את השומשום בקופסת תבלינים ריקה, כך ניתן לזרות אותו בקלות).
אופים בתנור מחומם - 10 דקות בחום 200 מעלות ועשרים דקות נוספות בחום 180 מעלות.
DSC08034.JPG
 

כלולה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ו- @*חיה* @חמניה @yosher2005 @כלולה
אולי כדאי לכתוב לפני כל מתכון האם עם כוסות מדידה או ח"פ, או שזה ברור שמדובר בכוסות מדידה?
אני משתמשת בכוסות ח"פ שתיה חמה
ובדרך כלל מכפילה ל2 ק"ג
 

נדיה

משתמש פעיל
מתכון מעולה שאין אחת שניסתה ולא התלהבה
1 ק"ג קמח - עדיף קמח שמרים
או 1 ק"ג קמח ו2 כפות שמרים
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס סוכר
3 כוסות מים חמימים
כף גדושה מלח
כוס= כוס חד פעמית
שמים את הקמח והשמרים, מוסיפים סוכר, מתחילים לערבב, מוסיפים חצי מכמות השמן.
מגבירים מהירות ומוסיפים שמן ומים לסירוגין.
בסוף מוסיפים מלח
מתקבל בצק רך ונוח
מתפיחים שעה. קולעים ושמים בתבנית. לקחת בחשבון שתופח הרבה. מתפיחים בתבנית עוד שעה ואז מורחים ביצה ושומשום.
אופים בתנור בחום 180 מעלות. עד שמשחים יפה. מוציאים ומניחים על מגבת.
שבת שלום!
 

חמניה

משתמש מקצוען
ו- @*חיה* @חמניה @yosher2005 @כלולה
אולי כדאי לכתוב לפני כל מתכון האם עם כוסות מדידה או ח"פ, או שזה ברור שמדובר בכוסות מדידה?
חלות- 2 קילו
6 כוסות מים פושרים (ח"פ 180 מ"ל)
4 כפות שמרים יבשים
כוס ורבע סוכר
א. אפיה

לשפוך בקערה מים שמרים סוכר וא. אפיה, לחכות שזה יתפח.
להוסיף :
2 קילו קמח ולערבב
כוס שמן
ובסוף 2 כפות מלח.

ללוש לבצק.
להפריש חלה.
לקלוע בערך 6 חלות של 4/6
לשים שקית נילון על החלות בזמן ההתפחה (עדיף לשים גם קודם על הבצק) שלא יתיבשו.
למרוח מים על החלות ואח"כ ביצה עם קצת סוכר ולפזר שומשום.
לאפות בחום בינוני למשך חצי שעה.
(אפשר לתת מכת חום- להתחיל עם חום גבוה כמה דקות ואח"כ להוריד, נותן צבע יפה)
בהצלחה!צפה בקובץ המצורף 662706
זה גם בכוסות ח"פ של 180 מ"ל.
הבצק יוצא מושלם!!!
 
נערך לאחרונה ב:

.....

משתמש מקצוען
חלות "לכבוד שבת קודש"
1 כף מלח
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1.5 כוס מים פושרים/חמימים
1.5 כוס סודה (אם אין אפשר מים)
1/2 כוס שמן
לשים בקערה את כל החומרים לפי הסדר מלבד השמן
להתחיל לעבד לבצק ואז להוסיף את השמן
להתפיח כשעה
לקלוע על 4 או 6 למרוח מים אחרי הקליעה
להתפיח אחרי הקליעה כחצי שעה עד שעה (הכי חשוב!!)
לאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות
ולאכול בתאבון....
מתי לשים את השומשום?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה