• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

אתגר יומי חכמה ופקחות יהודית • אתגר 163

מצב
הנושא נעול.

צל של עצמו

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
תודה ל @לשם שינוי על האתגר המשעשע, תודה לכל המדרגים ומסמני התודות

סליחה על האיחור והשעה המאוחרת, לא הייתי בעיר במהלך מוצאי השבת.

תיאור האתגר:
צרו תמונה שתביע את החכמה והפקחות היהודית במהלך הדורות.

כללי האתגר:
  • בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
  • ניתן להוסיף טקסט, לבחירתכם.
  • ניתן להעלות עד שלוש יצירות לאתגר.
  • היצירה חייבת להיות מרובעת.
  • היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
  • יש להעלות תמונה בקובץ JPG או PNG. (קבצים בפורמט webp לא עולים טוב.)
  • לפני ההשתתפות באתגר חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
  • נא לשים לב שהתמונה עומדת בכללי האתר.
  • שימו לב! לפי כללי פרוג אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3
  • פטפטת בנספח בלבד!
לכל המדרגים אנא שימו לב, ההצבעה הינה באמצעות החיצים בצד שמאל של התמונה בלבד!!! (כמובן שניתן ואף רצוי ללייק אך זה לא משפיע על הזכייה באתגר....)

זמני האתגר:

ניתן להעלות יצירות החל מהערב בשעה 22:00 ועד מחר בשעה 23:59 בלבד,
יצירות שיעלו מחוץ לשעות לא יוכלו להשתתף.

דוגמאות:
סוד חכמת היהודים - הדג המלוח [מקוה שהסיפור מוכר...]
חכמת היהודים.jpg

הרשלה והגנב - הרשלה פעם קם בלילה וגילה גנב בביתו, תגובתו היתה "הבה נחפש ביחד אולי נמצא משהו..."
הרשלה והגנב.jpg

הפיתרון
itrRIN50L81bA3vjTbxG--1--enk6l (1).jpg

שתי חנויות היו בעיר של השמן והבשם. הבשם קינא בהצלחתו של השמן. יום אחד הבשם גנב את כספו של השמן וטען שזה שלו. הךכו למשפט אך השופט לא ידע איך להכריע את הדין ולמי שייך הכסף. יום אחד בעברו בדרך ראה קבוצת ילדים המציגים את משפט השמן והבשם הילד ששיחק בתפקיד השופט אמר הביאו לי קערת מים ותניחו בפנים את המטבעות אם יצופו עיגולי שמן נבין כי מדובר בכספו של השמן אם לאו נבין כי שייך הכסף לבשם. נהנה השופט מחכמתו של הילד היהודי. עשו כן ואכן גילו כי הכסף שייך לשמן. וכך יצא לאור משפט צדק בזכות חכמתו של הילד היהודי שלימים גדל והיה למהר"ל מפראג.
בָּעִיר פְּרָג הָיוּ שְׁנֵי סוֹחֲרִים. אֶחָד שַׁמָּן – מוֹכֵר שְׁמָנִים, וְשֵׁנִי בַּשָּׂם – מוֹכֵר בְּשָׂמִים, וְהָיוּ חֲנֻיּוֹתֵיהֶם צְמוּדוֹת זוֹ לָזוֹ, כַּאֲשֶׁר קִיר דַּק מַפְרִיד...

בת-מצווה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
הבדיחה על הערבי יהודי ואמריקאי עלו למטוס המטוס היה כבד והיה צריך לזרוק דברים האמריקאי זרק דולרים כי יש לו הרבה מאלה הערבי נשק כי יש לו הרבה מאלה והיהודי ערבים כי יש לו הרבה כאלה
Gemini_Generated_Image_jgol6hjgol6hjgol.jpg

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
שני שכנים רבו על חלקת אדמה למי היא שייכת. שמע השכן השלישי,התכופף אל האדמה והקשיב.שאלואותו השכנים: מדוע אתה מתכופף?ענה להם: שאלתי את האדמה למי היא שייכת, ענתה לי: לא לזה ולא לזה. שניהם שייכים לי...
1734823155168.png

בת-מצווה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
פעם ערבי הגיע ליהודי ואמר לו שהם עם יותר חכם, היהודי אמר לו בוא נתערב, אני שואל אותך שאלה אם אתה לא יודע , אתה מביא לי 1,000 דולר, אחר כך אתה שואל אותי אם אני לא יודע אני מביא לך דולר, הערבי הסכים והיהודי שאל "מה זה דבר שיש לו 8 ראשים 6 רגליים ו 8 ראשים והוא לא מלאך?" הערבי אמר שהוא לא יודע ונתן ליהודי 1,000 דולר ואז הערבי שאל את היהודי מה זה היצור הזה? והיהודי אמר לו לא יודע ונתן לו דולר
Gemini_Generated_Image_ya7jssya7jssya7j.jpg

h.m Automation

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
אוטומציה עסקית
עימוד ספרים
אֶחָד מֵאַתּוּנָה בָּא לִירוּשָׁלַיִם. מָצָא תִּינוֹק אֶחָד, וְנָתַן לוֹ פְּרוּטוֹת. אָמַר לוֹ: לֵךְ, וּמְצָא, וְהָבֵא לי מָה שֶׁאֹכַל, וְאֶשְׂבַּע, וְאוֹתִיר, וְאֶטֹּל לַדֶּרֶךְ! הָלַךְ הַתִּינוֹק, וְהֵבִיא לוֹ מֶלַח. אָמַר לוֹ: מֶלַח אָמַרְתִּי לְךָ שֶׁתָּבִיא לִי? אָמַר לוֹ: וְלֹא כֵן אָמַרְתָּ לִי "לֵךְ וְהָבֵא לי מָה שֶׁאֹכַל, וְאֶשְׂבַּע, וְאוֹתִיר, וְאֶטֹּל לַדֶּרֶךְ"? חַיֶּיךָ, שֶׁיֵּשׁ בָּזֶה שֶׁתֹּאכַל, וְתִשְׂבַּע, וְתוֹתִיר, וְתִטֹּל לַדֶּרֶךְ.

(איכה רבה)

ללא שם (מם (ריבוע)).png

בטרפליי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
יוצרי ai
itrRIN50L81bA3vjTbxG--1--enk6l (1).jpg

שתי חנויות היו בעיר של השמן והבשם. הבשם קינא בהצלחתו של השמן. יום אחד הבשם גנב את כספו של השמן וטען שזה שלו. הךכו למשפט אך השופט לא ידע איך להכריע את הדין ולמי שייך הכסף. יום אחד בעברו בדרך ראה קבוצת ילדים המציגים את משפט השמן והבשם הילד ששיחק בתפקיד השופט אמר הביאו לי קערת מים ותניחו בפנים את המטבעות אם יצופו עיגולי שמן נבין כי מדובר בכספו של השמן אם לאו נבין כי שייך הכסף לבשם. נהנה השופט מחכמתו של הילד היהודי. עשו כן ואכן גילו כי הכסף שייך לשמן. וכך יצא לאור משפט צדק בזכות חכמתו של הילד היהודי שלימים גדל והיה למהר"ל מפראג.
בָּעִיר פְּרָג הָיוּ שְׁנֵי סוֹחֲרִים. אֶחָד שַׁמָּן – מוֹכֵר שְׁמָנִים, וְשֵׁנִי בַּשָּׂם – מוֹכֵר בְּשָׂמִים, וְהָיוּ חֲנֻיּוֹתֵיהֶם צְמוּדוֹת זוֹ לָזוֹ, כַּאֲשֶׁר קִיר דַּק מַפְרִיד בֵּינֵיהֶן.

רָאָה הַבַּשָּׂם שֶׁעִסְקֵי הַשַּׁמָּן פּוֹרְחִים, וְחָמַד אֶת כַּסְפּוֹ הָרַב.

יוֹם אֶחָד עָלָה רַעְיוֹן שִׂטְנִי בְּמוֹחוֹ לָבוֹא לַחֲנוּתוֹ בְּאִישׁוֹן לַיְלָה לַחְפֹּר פֶּתַח בַּקִּיר הַמַּבְדִּיל בֵּין חֲנוּתוֹ לְבֵין חֲנוּת הַשַּׁמָּן, לְהִכָּנֵס דֶּרֶךְ הַפֶּתַח וְלִשְׁדֹּד אֶת כַּסְפּוֹ שֶׁל הַשַּׁמָּן. וְכֵן עָשָׂה. בְּשָׁעָה מְאֻחֶרֶת בַּלַּיְלָה קָדַח חֹר בְּקִיר חֲנוּתוֹ, נִכְנַס לַחֲנוּת חֲבֵרוֹ הַשַּׁמָּן וְגָנַב אֶת מַטְבְּעוֹת הַכֶּסֶף שֶׁהָיוּ בַּקֻּפָּה שֶׁלּוֹ, חָזַר לַחֲנוּתוֹ דֶּרֶךְ הַחֹר שֶׁבַּקִּיר, סָגַר אֶת הַחֹר, תִּקֵּן אֶת הַקִּיר, וְהֵשִׁיבוּ לְמַצָּבוֹ הַקּוֹדֵם, וְחָשַׁב שֶׁמֵּעַתָּה אִישׁ לֹא יוּכַל לַחְשֹׁד בּוֹ.
לְמָחֳרָת בַּבֹּקֶר כַּאֲשֶׁר חָזַר הַשַּׁמָּן לַחֲנוּתוֹ לַעֲשׂוֹת מְלַאכְתּוֹ, נִגַּשׁ לַקֻּפָּה כְּהֶרְגֵּלוֹ, אוּלָם, אוֹי וַאֲבוֹי, הַכֶּסֶף אֵינֶנּוּ!… יָדַע הַשַּׁמָּן שָׁרַק הַבַּשָּׂם יוֹדֵעַ הֵיכָן הוּא מַחְבִּיא אֶת קֻפָּתוֹ, וְהֵבִין מִיָּד שֶׁיַּד הַבַּשָּׂם בַּדָּבָר, וְכִי רַק הוּא יָכוֹל לִהְיוֹת הַגַּנָּב. הוּא מִהֵר לָצֵאת מֵחֲנוּתוֹ וְנִכְנַס יָשָׁר לַחֲנוּת הַבַּשָּׂם וְהֵחֵל לִצְעֹק עָלָיו: גַּנָּב, מַדּוּעַ גָּנַבְתָּ אֶת כַּסְפִּי?

עָנָה הַבַּשָּׂם: שַׁקְרָן, אֲנִי לֹא גָּנַבְתִּי, מַדּוּעַ אַתָּה מַאֲשִׁים אוֹתִי?…

הֵחֵלּוּ הַשְּׁנַיִם מְרִיבִים בֵּינֵיהֶם, כַּאֲשֶׁר הָאֶחָד צוֹעֵק: גַּנָּב, הַחְזֵר לִי אֶת הַכֶּסֶף. וְהַשֵּׁנִי עוֹנֶה לוֹ: לֹא גָּנַבְתִּי, זוֹהִי עֲלִילַת שָׁוְא.
לְמִשְׁמַע הַצְּעָקוֹת הֵחֵלּוּ אֲנָשִׁים לְהִתְקַהֵל סְבִיב בַּעֲלֵי הָרִיב. אִישׁ לֹא יָדַע מִי מֵהֶם צוֹדֵק.
הָלְכוּ שְׁנֵי בַּעֲלֵי הַדִּין אֶל הַשּׁוֹפֵט. חָקַר הַשּׁוֹפֵט אֶת בַּעֲלֵי הַדִּין, וּמֵאֵין עֵדִים גַּם הַשּׁוֹפֵט לֹא הִצְלִיחַ לִפְסֹק מִי צוֹדֵק וּמֵי אָשֵׁם. בֵּינְתַיִם הָפַךְ סִפּוּר הַבַּשָּׂם וְהַשַּׁמָּן לְשִׂיחַת הַיּוֹם בְּכָל הָעִיר פְּרָג. כַּאֲשֶׁר הַדֵּעוֹת חֲלוּקוֹת, אֵלּוּ אוֹמְרִים: הַשַּׁמָּן צוֹדֵק, וְאֵלּוּ אוֹמְרִים: הַבַּשָּׂם צוֹדֵק.
*
יוֹם אֶחָד יָצָא הַמֶּלֶךְ לְטִיּוּל בִּרְחוֹבוֹת פְּרָג, כַּאֲשֶׁר הוּא לָבוּשׁ בְּגָדִים פְּשׁוּטִים כְּדֵי שֶׁלֹּא יַכִּירוּהוּ, וּלְפֶתַע נִזְדַּמְּנָה לוֹ קְבוּצַת יְלָדִים שֶׁשִּׂחֲקוּ אֶת הַצָּגַת הַשַּׁמָּן וְהַבַּשָּׂם, כַּאֲשֶׁר הֵם מְנַסִּים לַעֲשׂוֹת מִשְׁפַּט צֶדֶק. הִתְעַנְיֵן הַמֶּלֶךְ בְּמִשְׁפַּט הַיְּלָדִים, עָמַד מִן הַצַּד תַּחַת אַחַד הָעֵצִים, הִבִּיט בַּמַּחֲזֶה וְהֶאֱזִין בִּשְׁקִיקָה לְחָכְמַת הַיְּלָדִים. בִּמְיֻחָד הֶאֱזִין לְחָכְמַת הַשּׁוֹפֵט, שֶׁהָיָה הַשַּׂחְקָן הָרָאשִׁי בַּהַצָּגָה, וְאוֹתוֹ בָּחֲרוּ הַיְּלָדִים לְשׁוֹפֵט.
הַשּׁוֹפֵט נָתַן קֹדֶם כָּל אֶת רְשׁוּת הַדִּבּוּר לְבַעֲלֵי הַדִּין.
פָּתַח הַשַּׁמָּן וְאָמַר: כַּאֲשֶׁר הִגַּעְתִּי בַּבֹּקֶר לָעֲבוֹדָה וּפָתַחְתִּי אֶת הַקֻּפָּה כְּהֶרְגֵּלִי, חָשְׁכוּ עֵינַי כַּאֲשֶׁר מָצָאתִי אֶת הַקֻּפָּה רֵיקָה. מִיָּד יָדַעְתִּי שֶׁכַּסְפִּי נִגְנָב עַל יְדֵי שְׁכֵנִי הַבַּשָּׂם. שֶׁהֲרֵי רַק הוּא יוֹדֵעַ הֵיכָן נִמְצֵאת הַקֻּפָּה שֶׁלִּי.
הִמְשִׁיךְ הַבַּשָּׂם וְאָמַר: אֵינֶנִּי גַּנָּב, חַס וְשָׁלוֹם. כֶּסֶף זֶה שֶׁנִּמְצָא בְּיָדִי הוּא שְׂכַר עֲבוֹדָתִי וִיגִיעַ כַּפַּי.
יְהוּדָה הַשּׁוֹפֵט הַצָּעִיר הִרְהֵר רֶגַע אֶחָד, וְאַחַר כָּךְ בִּקֵּשׁ מֵהַבַּשָּׂם לְהָבִיא לוֹ אֶת מַטְבְּעוֹת הַכֶּסֶף שֶׁבְּיָדוֹ. מִיָּד אַחַר כָּךְ בִּקֵּשׁ שֶׁיָּבִיאוּ לְפָנָיו כְּלִי מָלֵא מַיִם רוֹתְחִים, עָשׂוּ הַשַּׁמָּשִׁים הַקְּטַנִּים כְּדִבְרֵי הַשּׁוֹפֵט.

הַמֶּלֶךְ שֶׁנַּעֲשֶׂה סַקְרָן יוֹתֵר וְיוֹתֵר לִרְאוֹת, מַה יַּעֲשֶׂה הַיֶּלֶד בַּמַּיִם הָרוֹתְחִים הִתְקָרֵב בַּלָּאט. וּמַה הוּא רוֹאֶה?… הַשּׁוֹפֵט הַצָּעִיר זָרַק אֶת כָּל הַמַּטְבְּעוֹת לְתוֹךְ הַמַּיִם הַחַמִּים… וְהִנֵּה צָף שֶׁמֶן בַּמַּיִם…

הִסְבִּיר הַשּׁוֹפֵט: מַטְבְּעוֹת אֵלֶּה שַׁיָּכִים לַשַּׁמָּן, אִלּוּ הָיוּ שַׁיָּכִים לַבַּשָּׂם, הַמַּיִם הָיוּ נִשְׁאָרִים נְקִיִּים. וְלֹא הָיָה צָף בָּהֶם הַשֶּׁמֶן.

הַמֶּלֶךְ שֶׁהִתְפַּעֵל מְאֹד מֵחָכְמַת הַיֶּלֶד נִגַּשׁ אֵלָיו בְּהִתְרַגְּשׁוּת, חִבֵּק אוֹתוֹ וּנְשָׁקוֹ עַל לֶחְיוֹ.

וּמִיָּד לְאַחַר מִכֵּן הִזְדָּרֵז הַמֶּלֶךְ לָשׁוּב לְאַרְמוֹנוֹ, וְהוֹצִיא כְּרוּז בּוֹ הוֹדִיעַ לְכָל אַנְשֵׁי הָעִיר, שֶׁהֵם מֻזְמָנִים לְמִשְׁפָּט הַשַּׁמָּן וְהַבַּשָּׂם, וְשֶׁהוּא בִּכְבוֹדוֹ וּבְעַצְמוֹ עוֹמֵד לַעֲרֹךְ אוֹתוֹ.

בְּהַגִּיעַ מוֹעֵד הַמִּשְׁפָּט נָהֲרוּ כֻּלָּם אֶל בֵּית הַמִּשְׁפָּט שֶׁבּוֹ צִפּוּ לְמִשְׁפַּט הַמֶּלֶךְ.

וְאָכֵן בְּדִיּוּק כְּמוֹ שֶׁבַּמִּשְׂחָק הִכְנִיס הַשּׁוֹפֵט הַצָּעִיר אֶת הַמַּטְבְּעוֹת לְמַיִם רוֹתְחִים, גַּם כָּאן הִכְנִיס הַמֶּלֶךְ אֶת מַטְבְּעוֹת הַכֶּסֶף לְמַיִם רוֹתְחִים, וְכַאֲשֶׁר צָף הַשֶּׁמֶן בַּמַּיִם, נוֹכְחוּ כֻּלָּם לָדַעַת, שֶׁהַכֶּסֶף שַׁיָּךְ לַשַּׁמָּן, וְהַבַּשָּׂם הוּא הַגַּנָּב. מֵרֹב שִׂמְחָה וְהִתְרַגְּשׁוּת מֵהַמִּשְׁפָּט הַצּוֹדֵק וּמֵחָכְמַת הַמֶּלֶךְ הֵרִיעַ כָּל הָעָם בְּקוֹל רָם: יְחִי מַלְכֵּנוּ הֶחָכָם!

אוּלָם הַמֶּלֶךְ שֶׁהָיָה אִישׁ יָשָׁר וְדוֹבֵר אֱמֶת קָם מִכִּסְּאוֹ וְהִכְרִיז: לֹא לִי מַגִּיעוֹת הַתְּרוּעוֹת, כִּי אִם לַיֶּלֶד הַיְּהוּדִי שֶׁשְּׁמוֹ יְהוּדָה, אוֹתוֹ חָנַן הַשֵּׁם בְּחָכְמָה וּבִינָה, וְהוּא שָׁפַט מִשְׁפַּט צֶדֶק זֶה וּמִמֶּנּוּ לָמַדְתִּי.

נערך לאחרונה ב:
הפיתרון

טוב עין

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
הרב הפיקח לסוחר העשיר: "אם אתה טוען שאיזה גוי עובר אורח גנב את כספו של העגלון מתוך חבית היין, אני מוכרח לאסור את כל החביות שהיו על העגלה מדין יין נסך....." (מקווה שהסיפור מוכר)
ZNdhV4r2kXHyu8wxebRs--1--tckaa.jpg

אמא ל..

משתמש פעיל
היה איזה גוי שכנס לחנות וביקש לקנות קופסת גפרורים אבל שהראש מצד ימין המוכר -הגוי פתח את כל הקופסאות ואבוי בכל הקופסאות הראש של הגפרורים מצד שמאל
הלך הגוי לחנות אחרת ובה מכר יהודי וביקש ממנו את אותה בקשה אמר היהודי אוקי אבל כזו קופסא עולה 100 שח הגוי הסכים והיהדי לקח קופסת גפרורים ותוך כדי דיבור הפך את המגירה של הגפרורים ומכר אותה לגוי המאושר
uTpnzjIGbYPQnhPeB0Fl--0--mbx0k.jpg

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
תפסתי ילד אחד בַּשוּק, נתתי לו כמה פְּרוּטוֹת ואמרתי לו שיביא לי בֵּיצים וּגבינות. כְּשֶחָזר וּבְיָדו מה שביקשתי, אמרתי לו שיַראֶה לי איזוֹ גבינה נֶחְבְּצָה מֵחָלב של עֵז לבָנה ואיזוֹ מֵחָלב של עֵז שחורה. ואתה יודע מה הקטן ענה לי? 'אתה מבוגר יותר, הַראֶה לי אתה איזו ביצה הֵטילה תרנגולת לבנה ואיזו ביצה הטילה תרנגולת שחורה

artwork.png

הלי 1

משתמש רשום
הסיפור הידוע שהיה עם רבי יהונתן אייבשיץ שהתווכח עם הכומר שטען שניתן לאלף בעלי חיים ולהביאם לרמת נימוסים והליכות כבני אדם.
הזמינו את הרב למסיבה שערכו שבה הופיע חתול נאה לבוש בהידור שצעד על שני רגליו ובידיו החזיק מגש ועליו קנקן יין וכוסות זכוכית,וכך טענו שהצלחנו לאלף חתול שיתנהג כבן אדם, הרב פתח את קופסת הטבק על מנת להתרכז ולחשוב מה לענות ולפתע צץ משם עכבר שנכנס בתחילת היום
החתול בראותו את העכבר העיף את המגש עם הכוסות הזכוכית והיין ארצה והחל לרוץ בארבעת רגליו אחרי העכבר שנמלט במהירות,
פעם אחת הציע הכומר שיהיה ויכוח בין הכומר לבין רבי יהונתן, בענייני מדעים וחכמת העולם. המלך הסכים ונקבע זמן למפגש. אכן הגיעו אנשי כמורה רבים לבית המלך על מנת לחזות בויכוח.
הכומר פתח ראשון ואמר שחכמת האדם בעולם היא רבה, עד כדי שמעץ פשוט בונים שולחנות וכסאות יפים. ומחמר עושים כלי חרס יפים, ואף כלי זכוכית שקופים ויפים.
-ענה רבי נהונתן, אמנם חכמת האדם היא רבה, אך אין ביכולת האדם לשנות את טבעי העולם. כיון שאף העץ לבסוף נשרף וכלי החרס נופלים ונשברים.
שמע המלך את הויכוח והחליט שיינתנו 30 יום לכל אחד מהצדדים להוכיח את הבנתו.
הגיע היום המיועד אך רבי יהונתן כלל לא שם ליבו להכין איזה דבר, אלא ישב ועסק בתורה בהתמדה גדולה. תוך כדי לימוד היה שואף מכלי הטבק שלו טבק. עכבר חמד לצון ונכנס לתוך הקופסא, רבי יהונתן בראות זאת סגר מיד את הקופסא על מנת להתפטר מהעכבר הטורדני.
לפתע הגיע שליח מאת המלך לקרוא לרבי יהונתן לויכוח עם הכומר. רבי יהנתן אייבשיץ לבש את בגדי השבת שלו ויצא לבית המלוכה.
כל הנאספים הגיעו, ושוב פתח הכומר ראשון, כבוד המלך אמר הריני להביא לפניך "מלצר" שלא ראית מעודך. מיד נכנס חתול לבוש בגדי מלצר והחל להגיש לנאספים דברי מאכל שונים. פתח הכומר ואמר- הלוא הננו רואים בחוש שאף חתול אפשר לאלף ולעשותו בר דעת ולשמש אפילו כמלצר!!!
נזכר רבי יהונתן מה שיש לו בקופסת הטבק, ופתחה לפני החתול העובר. "המלצר" שכח את תפקידו ומיד החל רץ אחר העכבר הנמלט. תוך כדי "שהמלצר" מעיף לפה ולשם את כל דברי המאכל שהיו לו במגש.
מיד הבינו כולם שידו של רבי יהונתן אייבשיץ על העליונה
מצטער שלא הצלחתי להוציא תמונה יפה יותר אם מישהו יכול אשמח להחליף רק חשבתי שזה סיפור שאמור להופיע כאן בשורשור
1734881435432.png

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה