דרוש מתכון חטיף מזונות בריא- יש חיה כזו?

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
משהו כמו בייגלה, מציות,
כזה שאפשר לנשנש, לקחת בשקית ללימודים/ עבודה,
אבל בריא.
או לפחות לא טרגדיה של סוכר ושמן ומלח. :eek:
אני ממש אשמח אם תעלו מתכונים סבירים כאלו...
אבל שיהיה טעים, כן?
תודה!:p
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
תעשי חיפוש ברשת- קרקרים בריאים, יש מלא!
קחי משם מה שמתאים לך.
הרעיון בקרקר שאופים אותו דקיק, בדכ על חום נמוך, עד שהם מתייבשים.
אצלי לפעמים לא כולם נאפים באופן אחיד, אז מוציאה את אלה שכן וממשיכה לאפות את השאר.

אח"כ שומרים בקופסה אטומה, אבל רק אחרי שמצטננים לגמרי! אחרת יאבדו את הפריכות.
מומלץ מאוד!
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מתכון מהניקית- @rachelevanon
עשיתי אותו ויצא ממש טוב.

עוגיות קוואקר דקיקות וקריספיות

3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר
מערבבים את החומרים היבשים
ממיסים יחד 3/4 כוס שמן ו2 כפות דבש. מוסיפים לתערובת יחד עם 3 ביצים.

מתקבלת תערובת דביקה מאד.
בעזרת הידיים (אני מכינה עם כפפות) שוטחים את התערובת על נייר אפיה משומן
קריטי ממש לשטח את הבצק כמה שיותר דק. הכמות הזאת מספיקה ל- פחות או יותר 2 תבניות תנור גדולות, למרות שבהתחלה זה לא ייראה לכן ככה, מהר מאד קולטים שאפשר לדקק את העיסה מאד מאד. כיוון שהבצק מאד דביק קל לשטח אותו עד שהוא הכי דק שאפשר. ( בפועל לוקח גג 3 דק' ).
אופים כ20 דק או יותר על 180 מעלות עד שהעוגיות ממש משחימות, מוציאים את התבנית, בעזרת סכין רטובה חותכים לקוביות (כן, זה נשבר ולא יוצא סימטרי, אבל זה ממש לא נורא) מחזירים לתנור לעוד כ5 דק'. אתן תראינה שהעוגיות מאד מאד משחימות, זהירות לא לשרוף, אבל לדעתי לפחות, כמה שיותר חרוך יותר טעים.:)
מוציאים ומקררים לגמרי, באוויר העוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות , חשוב להקפיד על אחסון הכי אטום שיש.
 
נערך לאחרונה ב:

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מתכון מהניקית- @rachelevanon
עשיתי אותו ויצא ממש טוב.

עוגיות קוואקר דקיקות וקריספיות

3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר
מערבבים את החומרים היבשים
ממיסים יחד 3/4 כוס שמן ו2 כפות דבש. מוסיפים לתערובת יחד עם 3 ביצים.

מתקבלת תערובת דביקה מאד.
בעזרת הידיים (אני מכינה עם כפפות) שוטחים את התערובת על נייר אפיה משומן
קריטי ממש לשטח את הבצק כמה שיותר דק. הכמות הזאת מספיקה ל- פחות או יותר 2 תבניות תנור גדולות, למרות שבהתחלה זה לא ייראה לכן ככה, מהר מאד קולטים שאפשר לדקק את העיסה מאד מאד. כיוון שהבצק מאד דביק קל לשטח אותו עד שהוא הכי דק שאפשר. ( בפועל לוקח גג 3 דק' ).
אופים כ20 דק או יותר על 180 מעלות עד שהעוגיות ממש משחימות, מוציאים את התבנית, בעזרת סכין רטובה חותכים לקוביות (כן, זה נשבר ולא יוצא סימטרי, אבל זה ממש לא נורא) מחזירים לתנור לעוד כ5 דק'. אתן תראינה שהעוגיות מאד מאד משחימות, זהירות לא לשרוף, אבל לדעתי לפחות, כמה שיותר חרוך יותר טעים.:)
מוציאים ומקררים לגמרי, באוויר העוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות , חשוב להקפיד על אחסון הכי אטום שיש.

זה משביע?
אני מחפשת מתכון למשהו משביע
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
תעשי חיפוש ברשת- קרקרים בריאים, יש מלא!
קחי משם מה שמתאים לך.
הרעיון בקרקר שאופים אותו דקיק, בדכ על חום נמוך, עד שהם מתייבשים.
אצלי לפעמים לא כולם נאפים באופן אחיד, אז מוציאה את אלה שכן וממשיכה לאפות את השאר.

אח"כ שומרים בקופסה אטומה, אבל רק אחרי שמצטננים לגמרי! אחרת יאבדו את הפריכות.
מומלץ מאוד!

אני לא מעיזה לנסות מתכונים סתם, ;)
רק אם יש עליהם המלצה ממשהי שניסתהבעצמה...
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין אותך מתכון של עוגיות קוואקר?

הכנתי היום ויצא נהדר! כבר כמעט לא נשאר...
המתכון במקור מעיתון קטיפה (רייצ'ל רייך למיטב זכרוני):
החומרים:
2 כוסות קוואקר
3/4 כוס שמן
1.5 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח
תוספות:
1/2 כוס שומשום
3/4 כוס שברי שקדים
200 גרם חמוציות
250 גרם שוקוצ'יפס
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל החומרים (אפשר גם בידיים- מומלץ אבל דביק...)
משטחים על תבנית אפיה ומהדקים היטב חזק, כך שייווצר ממש משטח אחד בגובה 0.5 ס"מ בערך.
מכניסים לתנור ל- 15 דקות או יותר לפי מידת ההשחמה הרצויה.
מוציאים וחותכים ומכניסים ל-5 דקות נוספות.
הערות:
אפשר בהחלט לשחק עם הכמויות של התוספות או לשנות לדברים אחרים שאוהבים.
את המשטח אפשר לעשות גם עבה יותר ולאפות פחות זמן- למי שאוהב את העוגיות יותר עבות ורכות.
אפשר ליצור כדורים ולשטח ולהניח בתבנית במרווחים קטנים (יותר עבודה).
אפשר לזלף פסי שוקולד מריר מלמעלה.

העוגיות די משביעות- כמות של כמה יחידות יכולה לדעתי להחליף ארוחת ביניים.
בהצלחה!
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מתכון לקרקר משובח!
כבר עשיתי אותו ממגוון קמחים - רגיל, מלא, כוסמין, תערובות שונות לל״ג, ותמיד יצא מושלם!!
החומרים:
1 כוס קמח
1/4 כוס שומשום
קצת מלח
2 כפות שמן זית
6 כפות מים קרים

כמובן - להכפיל כמויות כפי הרצון.
מעבדים במעבד מזון מוסיפים מעט מים כפי הצורך לבצק אחיד ויבש

מרדדים על משטח מקומח לעלה דק מאד, אפשר להעביר במכונת פסטה
מניחים על נייר אפיה, עם גלגלת פיצה מחלקים למרובעים/מלבנים או כל צורה אחרת שרוצים
אופים בחום 180 עד להשחמה קלה מאד מאד
מצננים ואוכלים בתיאבון!
 

eg

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
גרנולה בייתית
בלי סוכר (עם קצת סילאן)
 

מי כעמך

משתמש רשום
מחפשת מתכון לחטיף בריאות בלי מדי הרבה חומרים ושיהיה טעייים! (אפילו יותר מבריא;))
 

א. כהנא

משתמש מקצוען
חטיף בריאות
כ-50 חטיפים של 100 קלוריות

רכיבים:
5 כוסות קוואקר
4 כוסות פצפוצי אורז
1/4 כוס סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס שמן
1 כוס דבש
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
1/2 כוס אגוזים טחונים או קוקוס [לא חובה]

הכנה:
שימי בקערה את החומרים היבשים. הוסיפי שמן, ודבש. ערבבי היטב.
דחסי את התערבות לתבנית חד פעמים ענקית [בגודל תבנית תנור] מרופדת בניר אפיה. הניחי ניר אפיה נוסף מעל ולחצי היטב.
הסירי את ניר האפיה העליון.
אפי ב 180 מעלות כ- 18 דקות. לא יותר!

לקישוט [לא חובה]:
50 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן

אחרי שהעוגה התקררה, המיסי יחד שמן ושוקולד. זלפי פסים מעל לעוגה.
צנני להתייבשות השוקולד. פרסי בסכין חדה ולא משוננת למלבנים.
אחסני בקופסא אטומה היטב בחוץ לחטיפים רכים או במקפיא לחטיפים פריכים יותר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה