הקינמון הוא אחד התבלינים המומלצים לחורף.
מומלצים לחורף?
כן.
זה לא אומר שלא נשתמש בקינמון בקיץ,
אבל בחורף הוא מומלץ מאוד.
הוא ועוד קבוצת תבלינים.
למה?
לקינמון יכולת לזרז את זרימת הדם בגוף, מה שיביא לחימום של הגוף. הוא גם מקל על שיעול וקשיי נשימה ומומלץ להוסיף ממנו לכוס התה ביום קר. יש שטוענים שהוא משפר מצב רוח. לא הוכח אצלינו.
אלו עוד תבלינים מומלצים בחורף?
ציפורן, הל, קמומיל, לבנדר, ג'ינג'ר....
הבנו.
והמגילה הזו כי?
כי בשבוע שעבר העליתי מתכון למאפינס קינמון
ועכשיו תקבלו מתכון לעוגיות קינמון.
עוגיות צ'ואיות. עם מרקם טופיי, בתנאי שלא תאפו אותם תר על המידה ואז תקבלו עוגיות פריכות, טעימות לא פחות.
עוגיה כזו ליד כוס תה [עם קינמון]----תענוג.
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
2 ביצים
2 סוכר וניל
3 כוסות קמח
4 כפיות קינמון
1 אבקת אפיה
לציפוי:
1 כוס סוכר
1 כף קינמון
מערבבים את כל הרכיבים בקערת מיקסר.
מתקבל בצק שניתן לגלגל אותו יחסית בקלות.
מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מגלגלים כל כדור בצק בסוכר וקינמון ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות להשחמה קלה.
מוציאים מהתנור. מחלצים בערת תרווד רק לאחר שהעוגיות התקררו.
מאחסנים בקופסא אטומה על השיש למשך מספר ימים או בהקפאה.
אבל מה זה הקוביות שבתמונה?
הקוביות?
אה.
גירסא לממהרים או עצלנים, כמוני לפעמים....
משטחים את העיסה בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה
את הסוכר שבציפוי ממירים לסוכר חום
מפזרים מעל לעיסה שבתבנית
אופים ב 180 מעלות 15 דקות
מוציאים, מסמנים חיתוך ומחזירים לתנור לעוד 5 -7 דקות
מוציאים מהתנור. חותכים שוב לפי הסימונים.
מקררים ומחלצים מהתבנית
מומלצים לחורף?
כן.
זה לא אומר שלא נשתמש בקינמון בקיץ,
אבל בחורף הוא מומלץ מאוד.
הוא ועוד קבוצת תבלינים.
למה?
לקינמון יכולת לזרז את זרימת הדם בגוף, מה שיביא לחימום של הגוף. הוא גם מקל על שיעול וקשיי נשימה ומומלץ להוסיף ממנו לכוס התה ביום קר. יש שטוענים שהוא משפר מצב רוח. לא הוכח אצלינו.
אלו עוד תבלינים מומלצים בחורף?
ציפורן, הל, קמומיל, לבנדר, ג'ינג'ר....
הבנו.
והמגילה הזו כי?
כי בשבוע שעבר העליתי מתכון למאפינס קינמון
מאפים - ועוד מאפינס---הפעם קינמון
בהמשך לאשכולות האלו: https://www.prog.co.il/threads/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1.739084/ https://www.prog.co.il/threads/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%A8.736312/ השבוע נוסף להם חבר. מאפינס קינמון יש משהו מנחם בטעמו של הקינמון אולי זה הארומה...
www.prog.co.il
ועכשיו תקבלו מתכון לעוגיות קינמון.
עוגיות צ'ואיות. עם מרקם טופיי, בתנאי שלא תאפו אותם תר על המידה ואז תקבלו עוגיות פריכות, טעימות לא פחות.
עוגיה כזו ליד כוס תה [עם קינמון]----תענוג.
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
2 ביצים
2 סוכר וניל
3 כוסות קמח
4 כפיות קינמון
1 אבקת אפיה
לציפוי:
1 כוס סוכר
1 כף קינמון
מערבבים את כל הרכיבים בקערת מיקסר.
מתקבל בצק שניתן לגלגל אותו יחסית בקלות.
מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מגלגלים כל כדור בצק בסוכר וקינמון ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות להשחמה קלה.
מוציאים מהתנור. מחלצים בערת תרווד רק לאחר שהעוגיות התקררו.
מאחסנים בקופסא אטומה על השיש למשך מספר ימים או בהקפאה.
אבל מה זה הקוביות שבתמונה?
הקוביות?
אה.
גירסא לממהרים או עצלנים, כמוני לפעמים....
משטחים את העיסה בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה
את הסוכר שבציפוי ממירים לסוכר חום
מפזרים מעל לעיסה שבתבנית
אופים ב 180 מעלות 15 דקות
מוציאים, מסמנים חיתוך ומחזירים לתנור לעוד 5 -7 דקות
מוציאים מהתנור. חותכים שוב לפי הסימונים.
מקררים ומחלצים מהתבנית