טוב, אני יצאתי לשטח, ואתם מרוויחים עוד כמה תמונות.
והפעם זעמן מטבעות! זה די נדיר בחורף, אבל הבחור יצא להשתזף ולהתחמם קצת על השביל, ונעמד לפוסטר.
וכאן המקום להזכיר, אם אתם הולכים בשטח ורואים נחש, דבר ראשון להתרחק ולתת לנחש את המרחב, וכמובן לא להתקרב
אליו אם אין אתכם מישהו שבאמת מבין בנחשים, בהדגשה על באמת, כי ההבדלים בין ארסי ללא ארסי לא מתבטא בראש משולש,
למשל כאן, בזעמן מטבעות הוא מאוד דומה לבן דוד שלו הצפע המצוי, ורק עין של מומחה תדע במדויק אם זה צפע או לא,
אבל אני יתן לכם שלושה סימנים כיצד להבדיל בין הנחשים.
1]הצפע יותר עבה די משמעותית מהזעמן,
2]העיניים של הזעמן עגולות ושל הצפע חתוליות,
3]המטבעות של הזעמן לא מחוברות ודי מסודרות בעוד שאצל הצפע, הם לרוב מחוברות ואפילו מתחברות לזיגזג,
4]הזנב של הזעמן יותר ארוך מהצפע ויש לו פס שחור על הזנב,
ותמיד כדאי לזכור, שגם אם הזעמן לא ארסי לבני אדם לא כדאי לחטוף ממנו ביס..
ופה יש לכם עוד כמה תמונות.
וזה מה שקורה כשיוצאים לשטח אם עדשת 25\104 מילימטר...
מי שיש לו הערות והארות מוזמן לכתוב לי למטה, שבוע טוב!
והפעם זעמן מטבעות! זה די נדיר בחורף, אבל הבחור יצא להשתזף ולהתחמם קצת על השביל, ונעמד לפוסטר.
וכאן המקום להזכיר, אם אתם הולכים בשטח ורואים נחש, דבר ראשון להתרחק ולתת לנחש את המרחב, וכמובן לא להתקרב
אליו אם אין אתכם מישהו שבאמת מבין בנחשים, בהדגשה על באמת, כי ההבדלים בין ארסי ללא ארסי לא מתבטא בראש משולש,
למשל כאן, בזעמן מטבעות הוא מאוד דומה לבן דוד שלו הצפע המצוי, ורק עין של מומחה תדע במדויק אם זה צפע או לא,
אבל אני יתן לכם שלושה סימנים כיצד להבדיל בין הנחשים.
1]הצפע יותר עבה די משמעותית מהזעמן,
2]העיניים של הזעמן עגולות ושל הצפע חתוליות,
3]המטבעות של הזעמן לא מחוברות ודי מסודרות בעוד שאצל הצפע, הם לרוב מחוברות ואפילו מתחברות לזיגזג,
4]הזנב של הזעמן יותר ארוך מהצפע ויש לו פס שחור על הזנב,
ותמיד כדאי לזכור, שגם אם הזעמן לא ארסי לבני אדם לא כדאי לחטוף ממנו ביס..
ופה יש לכם עוד כמה תמונות.
וזה מה שקורה כשיוצאים לשטח אם עדשת 25\104 מילימטר...