חגים והשנה- בפורים- סמבוסק. במילוי פיצה, פטריות, בשר.

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
לבצק: (כדאי להכפיל כמות)

3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
5 כפות שמן
3/4 כוס מיץ ענבים
כפית סוכר
כפיתמלח

לערבב (אפשר להוסיף עוד קצת שמן ומים חמים אם זה לא מתגבש לבצק מצוין.)

תפיחה כשעה

מילויים:
רוטב פיצה וזיתים

בצל ופטריות

בשר (כמו לקציצה) (לסעודה)

קל, קליט, זורם, טעייייייים.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_4795.JPG
    7.4 MB · צפיות: 359
  • IMG_4796.JPG
    7.5 MB · צפיות: 287

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מתאים לי בדיוק!
מחפשת עכשיו מה לעשות עם בקר טחון.
מה את ממליצה להוסיף לעיסה?
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
לקחתי חצי קילו טחון.
טחנתי- כוזברה, - חופן . פטרוזילה - חופן, 2 בצל חי , בצל מטוגן
הוספתי- כ-3 ביצים
פלפל, מלח, אבקת בצל, שום, תבלין קציצות, כמון.
 

בשוני בבוני

משתמש פעיל
לבצק: (כדאי להכפיל כמות)

3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
5 כפות שמן
3/4 כוס מיץ ענבים
כפית סוכר
כפיתמלח

לערבב (אפשר להוסיף עוד קצת שמן ומים חמים אם זה לא מתגבש לבצק מצוין.)

תפיחה כשעה

מילויים:
רוטב פיצה וזיתים

בצל ופטריות

בשר (כמו לקציצה) (לסעודה)

קל, קליט, זורם, טעייייייים.
נראה מושלם!!
בדיוק מה שחיפשתי!
תוכלי רק לכוון איך יוצרים כאלו משולשים יפים??
וכן כמה יוצא מהכמות שכתבת...
תודה!
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
מה שאת רואה בתמונה זה כמות כפולה - 6 כוסות קמח.
את עושה כמו אוזני המן ושמה את זה בתבנית על הקיפול - כך שלמעלה זה יוצא חלק.
בהצלחה . זה באמת מדהים ומושלם. עם כמה רטבים וסלטים.
 

AVIGAIIL M

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי ויצא מושלם!!
חלק במילוי גבנ''צ זיתים ורוטב

וחלק בפסטו וגבינה צפתית עם תיבול של א. בצל, פפ''ש ושמנת



והיה חייב להוסיף נוזלים- יכול להיות שמלכתחילה עדיף במקום להוסיף מים / שמן
להוסיף ביצה. (השתמשתי בקמח 80 אחוז, אז אולי לכן.
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
הכנתי ויצא מושלם!!
חלק במילוי גבנ''צ זיתים ורוטב

וחלק בפסטו וגבינה צפתית עם תיבול של א. בצל, פפ''ש ושמנת



והיה חייב להוסיף נוזלים- יכול להיות שמלכתחילה עדיף במקום להוסיף מים / שמן
להוסיף ביצה. (השתמשתי בקמח 80 אחוז, אז אולי לכן.
איזה כיף
אנחנו עשינו פעמים נוספות. זה קל להכנה וטעיים
 

רותי תותי

משתמש צעיר
לבצק: (כדאי להכפיל כמות)

3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
5 כפות שמן
3/4 כוס מיץ ענבים
כפית סוכר
כפיתמלח

לערבב (אפשר להוסיף עוד קצת שמן ומים חמים אם זה לא מתגבש לבצק מצוין.)

תפיחה כשעה

מילויים:
רוטב פיצה וזיתים

בצל ופטריות

בשר (כמו לקציצה) (לסעודה)

קל, קליט, זורם, טעייייייים.
זה הולך בתור אוזן המן בשרית?
 

אושר שמח

משתמש רשום
לבצק: (כדאי להכפיל כמות)

3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
5 כפות שמן
3/4 כוס מיץ ענבים
כפית סוכר
כפיתמלח

לערבב (אפשר להוסיף עוד קצת שמן ומים חמים אם זה לא מתגבש לבצק מצוין.)

תפיחה כשעה

מילויים:
רוטב פיצה וזיתים

בצל ופטריות

בשר (כמו לקציצה) (לסעודה)

קל, קליט, זורם, טעייייייים.
 

אמא רחל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
זה טוב בהקפאה?
 

edemar

משתמש מקצוען
תעשו סמבוסק במילוי חומוס
זה אחד הדבריםםםם
הילדים יטרפו
גם אלו שלא אוהבים קטיניות וכו'

הנה מתכון שהוצאתי
אמא לי כל הזמן מכינה את זה ורבים על זה
בתאבון:)
(זה סתם מתכון שהוצאתי
נראה לי שדומה לשל אימי)

  • למילוי:
  • 250 גרם חומוס
  • 1 כפיות מלח
  • 2 כפית אבקת מרק


  • תערובת הבצל:
  • 3-4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל ס"מ
  • 41 כוס שמן
  • 1 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפיות כורכום
  • 1 כפיות כמון
  • 1-2 כפיות של פפריקה חריפה (תלוי בטעם האישי)
  • 1 כפיות מלח

  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 60 גרם שמן (כחצי כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם מהמים שבהם בושל החומוס (כוס אחת)

אופן ההכנה​

  • 1. מתחילים בניקוי גרגירי החומוס היבשים בוררים ודואגים שלו יהיה אבנים ולכלוכים. מעבירים את החומוס לקערה, מכסים במים ומשרים כל הלילה.

  • 2. למחרת שוטפים את החומוס פעמיים, מעבירים לסיר גדול, ומכסים אותו במים. חשוב לדאוג שהמים יכסו את החומוס מאחר והוא סופח אליו נוזלים.

  • 3. מבשלים במשך שעה וחצי על להבה גדולה ומיד פעם מקפים את הקצף שמצטבר. לקראת סוף הבישול בודקים שהחומוס רך ומוסיפים 2 כפיות מלח ו-2 כפות אבקת מרק.

  • 4. מסננים את החומוס ושומרים את הנוזלים בהם התבשל. המים המתובלים הללו ישמשו אותנו בהמשך בעת הכנת הבצק.

  • 5. מחכים שהחומוס יתקרר מעט וטוחנים את החומוס דק במעבד מזון.

  • 6. מחממים סיר בינוני ומטגנים במשך 45 דקות על להבה נמוכה יחסית את הבצל. מאדים את הבצל בבישול איטי עד שהופך לשקוף ולא זהוב. לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

  • 7. מצננים מעט את תערובת הבצל ומעבירים לקערה עם החומוס הטחון. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה. בשלב זה אפשר לטעום ולראות אם חסר משהו בטעמים. המילוי שהתקבל עשיר בגוון אדום זהוב.

  • 8. מנפים את הקמח פעמיים. הניפוי מנקה ומאוורר אותו. מעבירים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמן, המלח ואת הנוזלים בהדרגתיות.

  • 9. לשים עם הידיים ותוך כדי דואגים "לאסוף" את הקמח שהצטבר בתחתית הקערה. ללוש כ 5-7 דקות. הבצק שמתקבל הוא חלק, אחיד ולא דביק. אם צריך אפשר להוסיף קמח ונוזלים לפי מרקם הבצק.


  • 11. מקמחים את משטח העבודה, לוקחים חתיכה מהבצק ומתחילים לרדד לעובי דק מאוד. קורצים עיגולים, ממלאים בכף מילוי ומקפלים לחצי סהר.

  • 12. גודל העיגול תלוי בסבלנות שלכם ככל העיגול קטן יותר כך יהיו לכם יותר סמבוסקים להכין. כמות המילוי גם תלויה בגודל העיגול. אולם, מדגישה אילנה כי סמבוסק טוב הוא כזה שיש שיש בו כמות נדיבה של מילוי עשיר הנעטפת בשכבת בצק דקה ופריכה. מומלץ לשמן את המשטח עליו מניחים את הסמבוסקים המוכנים כדי שאחר כך יהיה קל להרים אותם ולהניח במחבת.

  • 13. מחממים מחבת גדולה עם ס"מ שמן ומתחילים לטגן את הסמבוסקים. כאשר צד אחד מקבל גוון זהוב אפשר להפוך. במידת הצורך, אילנה גם מעמידה אותם אחד ליד השני במחבת על מנת לצרוב את הסמבוסקים גם בדפנות. אם נוצרות בועות בבצק פשוט לנקב אותן עם סכין.


  • 14. את הסמבוסקים המטוגנים אפשר להקפיא ולהשתמש מתי שרק תרצו. מניסיון הסיכוי שיישארו הוא אפסי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  33  פעמים

לוח מודעות

למעלה