דרוש מתכון הקפאת אוכל לשבת - אשמח לסיוע!

רוגעל'ה חם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אני מכינה סעודות לשמחה משפחתית בשבת הקרובה (30 מנות)
והיות שאני רוצה לפרוס את הבישולים וההכנות לאורך כל השבוע,
אשמח לעזרת אלו שכבר התנסו בזה, מה טוב בהקפאה וממתי, ומה לא מומלץ להקפיא.

כמו"כ אשמח למתכון לסלמון שכולם יאהבו.
וכן מתכון לפשטידה שטובה בהקפאה (לסעודה שלישית).
 

tbh

משתמש מקצוען
אפשר להקפיא:
חלה
טחינה
מטבוחה
חצילים אפויים/קלויים
פלפלים אפויים/קלויים
קוגל תפו"א (להפשיר באפיה עם מים רותחים)
פשטידת ירקות
מנות אחרונות למיניהם
 

החכמה שבנשים

משתמש מקצוען
להתחיל במנות אחרונות ועוגות שניתן להקפיא.
ואז סלטים שטובים בהקפאה:
מטבוחה, סלק, חצילים (מטוגן/ על האש וכו'..) אנשים מקפיאים גם טחינה.
עופות. בשר, קציצות ניתן להקפיא
שניצלים ניתן לצפות בפירורי לחם ולטגן ברגע האחרון
 

רוגעל'ה חם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אפשר להקפיא:
חלה
טחינה
מטבוחה
חצילים אפויים/קלויים
פלפלים אפויים/קלויים
קוגל תפו"א (להפשיר באפיה עם מים רותחים)
פשטידת ירקות
מנות אחרונות למיניהם
להתחיל במנות אחרונות ועוגות שניתן להקפיא.
ואז סלטים שטובים בהקפאה:
מטבוחה, סלק, חצילים (מטוגן/ על האש וכו'..) אנשים מקפיאים גם טחינה.
עופות. בשר, קציצות ניתן להקפיא
שניצלים ניתן לצפות בפירורי לחם ולטגן ברגע האחרון
תודה ענקית!
ולא נשאר טעם לוואי באוכל שהוקפא והופשר?
 

tbh

משתמש מקצוען
תודה ענקית!
ולא נשאר טעם לוואי באוכל שהוקפא והופשר?
תלוי איך מקפיאים. צריך לעטוף כראוי וגם להפשיר טוב.
לטחינה יש טעם טיפה אחר, לא טעם לוואי אלא שהוא סוג של פחות נוזלי, קשה להסביר

אפשר להקפיא גם בשר, בלי הרוטב
שניצלים מוכנים גם
עוף לדעתי יש טעם לוואי נוראי.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אשמח למתכון לסלמון שכולם יאהבו.
תוכלי למרוח על הדג שמן זית מלח ופלפל גרוס, ולתנור כ20 דקות על 200 מעלות.
אם תרצי דג בסגנון מתוק יש לי מתכון מעולה:

דג סלמון בתנור ברוטב טריאקי​


החומרים:
  • 3 חתיכות דג סלמון טריות (400 גרם)
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף מיונז גדושה
  • 1 כף סויה
  • 1.5 כפות סוכר חום
  • 1חצי כפית מלח
  • 2 כפות בצל ירוק חתוך (לא חובה)
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט שומשום שחור ולבן

    אופן ההכנה:
    מערבבים את המצרכים בקערה, למעט הסלומון הבצל והשומשום.

    מניחים את חתיכות הסלמון בקערה עם נייר אפייה ומצפים אותן היטב ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 15 דקות בלבד, אח"כ מוציאים מסירים את נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות.

    מוציאים ומזלפים מהרוטב בתבנית על הדג, מוסיפים קצת בצל ירוק טרי, שומשום שחור ולבן ומגישים, בתיאבון!
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
מקפיאה עוף עם רוטב אטום היטב.
אפשר מרק עוף צח.
פשטידות ירקות להעביר קפוא לפלטה או תנור (תודה ל @ה. בקר ממנה למדתי)
בשר בקר פרוס-רוטב בנפרד.
סופלה /עוגה חמה לקינוח.
לפתן תפוחי עץ טחון.
 

מירי צי

משתמש רשום
מקפיצה....
אני מחפשת אשכול עם רעיונות להקפאת מזון מבושל.
לפני לידה בעז"ה...חייבת למלא את המקפיא במנות מוכנות
חלבון+ירק+פחמימה
הבו רעיונות!!!!!
בדחיפותתתתתתתת
תודה לכל המגיב
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
חלבון+ירק+פחמימה
חזות עוף אפשר להכין בכל מיני וריאציות, אפשר גם להקפיא אותן מתובלות וזמינות להכנה מהירה לאחר ההפשרה - על מחבת פסים, פלנצ'ה וכו', כמובן אפשר גם להקפיא מנות אלו מוכנות ומבושלות.
גם עופות אפשר כנ"ל
ירק: כל לקטי הירקות הקפואים למיניהם יכולים להיות מוקפאים טוב לאחר בישול, שעועית ירוקה, קישואים ברוטב אדום, לצ'ו
מה שלא ממש טוב בהקפאה אלו התוספות הפחמימתיות - אבל קוסקוס ואורז אפשר להעמיד זריז במיקרוגל,
 
נערך לאחרונה ב:

מירי צי

משתמש רשום
אני צריכה מנות שניתן להקפיא מבושלות, רק להוציא להפשיר או אפילו לחמם קפוא.
בלי בישול משלים או משהו
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני צריכה מנות שניתן להקפיא מבושלות, רק להוציא להפשיר או אפילו לחמם קפוא.
בלי בישול משלים או משהו
אז כל מה שכתבתי טוב לאחר בישול חוץ מגזרת הפחמימות - לא רואה איך אפשר להקפיא אורז או תפודים, וכן פסטות ופתיתים בלי שזה יורגש מאד במרקם או בטעם.
 

מירי צי

משתמש רשום
מענין לשמוע אם מישהו ניסה פעם.
כי תופ"א ובטטה זה ידוע שלא מקפיאים
אבל אורז/פטיטים/פסטה אם זה עטוף כראוי וקופסא אטומה ומתחמם נכון, לא נורא סיבה לשינוי מרקם...
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ארבעס
למה שלא תכיני קוסקוס? אפילו הגברים יודעים לשפוך מים חמים. זה כמו קפה. במקום סוכר - מלח. במקום חלב - שמן.
פסטה ופתיתים - לפי מה שידוע לי - טוב בהקפאה.
היו כאן כאלו שהקפיאו קוגל תפו"א. לא ניסיתי
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
מענין לשמוע אם מישהו ניסה פעם.
כי תופ"א ובטטה זה ידוע שלא מקפיאים
אבל אורז/פטיטים/פסטה אם זה עטוף כראוי וקופסא אטומה ומתחמם נכון, לא נורא סיבה לשינוי מרקם...
אצלי גם אורז וגם פסטה
משנים מרקם לאחר הקפאה.
ולא לטובה..
 

saralulu

משתמש מקצוען
רק אצלנו מכינים הכל טרי???
לא מכירה מושג כזה של הקפאת אוכל לשמחה, הכל טרי וטעים!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה