עוגות/עוגיות *****העוגיות פסק זמן שלי(+תמונה שווה)*****

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
היי,
הפעם אני פה במתכון היסטרייי-
עוגיות פריכות ממולאות בממרח פסק זמן (או כל אחר שתבחרו)
שנחטפותתתתתתתתת
המתכון של יעל קולינריה-חלביות ,
יש אפשרות לעשות אותן פרווה.
יאלה למתכון:


IMG_20231028_195856_997.jpg
IMG_20231026_231152_635.jpg
IMG_20231026_231149_947.jpg

עוגיות פסק זמן/ כ-25 יחידות

לבצק:
150 גר חמאה רכה
כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית ת.וניל
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח דק

למילוי:
ממרח פסק זמן או כל אחר שתאהבו (לוטוס, נוגט, קפוצינו וכו)

אופן ההכנה:
לוקחים את הממרח שבחרנו ויוצרים עיגולים כמו מטבע שוקולד,
מכניסים למפיא לחצי שעה לפחות-
לבנתיים מכינים את הבצק בקערת מיקסר עם K ,
מערבבים חמאה סוכר ותמצית וניל למררקם חלק.
אחרי זה מוסיפים ביצה ומערבבים עד שנעלמת,
אחריה מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ומלח -מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים מהבצק עיגולים ,
לוקחים כל כדור ומשטיחים ביד.
מוציאים מהמקפיא את השוקולד
ומנחים במרכז כל עיגול שעשינו את המטבע שוקולד הקפוא -עוטפים בשארית הבצק/או מגלגלים-
ככה כל שאר הבצק.
מסדרים את העוגיות על תבנית באופן מרווח מאחד השנייה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 עד 15 דקות
מחכים שהעוגייה מוכנה מצננים לגמרי וזוללים....:p:p:p

נ.ב
אגב מי שרוצה להמר לפרווה אפשר להמיר למרגרינה-הכי טוב למחמאה..
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען

יוו

משתמש פעיל
אז כששומרים את העוגיות לדוג' בצנצנת, לאחר כמה שעות זה מתקשה? צריך לחמם כל פעם?:) או שאוכלים קשה...
אני מבינה שהיא הקפיאה את הממרח רק כדי
להכניס אותו כמילוי, אח"כ הוא נמס, כמו שהוא במקור
 

בני ברקים...

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני מבינה שהיא הקפיאה את הממרח רק כדי
להכניס אותו כמילוי, אח"כ הוא נמס, כמו שהוא במקור
לא הבנתי כך... בטוח? (שואלת בשביל לדעת למה מתאים להכין וכו')
בתמונה נראה קשה,
זה קורה להרבה שוקולדים (שאחרי אפייה מתקשים)
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
לא הבנתי כך... בטוח? (שואלת בשביל לדעת למה מתאים להכין וכו')
בתמונה נראה קשה,
זה קורה להרבה שוקולדים (שאחרי אפייה מתקשים)
אגב ,
התמונה זה בדיוק אחרי הקפאה -אז לא ככ הוכחה...
 

BRIZA

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
ואוו
עשיתי את זה כבר כמה פעמים,
המרתי את החמאה למרגרינה + שמן
ואת הפסק-זמן למטבעות שוקולד קפוצי'נו
נחטף ברגע!
 

BRIZA

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
בפעמים הראשונות 100 ג' + רבע כוס שמן, יצא מעולה
בפעם האחרונה 50 ג' + חצי כוס שמן, יצא קצת יבש :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה