המתכון הכי טוב לחלות

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עדיין לא מצאתי את ה-מתכון שיישא חן וחסד לפנינו (:
אם יש לך את מתכון המאה... אשמח לקבל אותו.
הדרישות -
חלות אווריריות, לא בטעם של סופגניה אבל גם לא בטעם של ים המלח.
טעימות מאד מאד ולא יבשות.
(זה נכון שביצים במתכון גורמות לבצק להיות יבשושי אחרי יום?)
תודה!
 

shiran a

משתמש רשום
בצק דביק (לא מידי) גורם לחלות להיות רכות. וגם לאפות אותן בתבניות אישיות (תבנית חלה או תבנית אינגליש קייק חד-פעמי) החלות יוצאות רכות ומדהימות!!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תצרי איתי קשר יותר מאוחר, יש לי מתכון (קמח מלא), שעולה על הדרישות שהעלית.
וביצים בחלות? מה הן עושות שם בכלל? (אולי עברה איזו תרנגולת מהכפרות והטילה אותן שם?(בסוגריים בתוך סוגריים, אם משתמשים עם הכפרהסל של וקסברגר, כדי לבדוק אם התרנגולת השאירה שם ביצה במתנה...(בדגם המתקדם יש שקעים מיוחדים בשביל זה ;))))
 

lala

משתמש צעיר
חלות עסיסיות אנחנו לא מוותרים כל שבת!
הכמות מדויקת מאד לא לשנות...

1 ק"ג קמח
1/2 ליטר מים פושרים
100 מ"ל שמן
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח

לערבב הכל (אם את עושה במיקסר קנווד / בוש אז 5 דק' על 1 ואח"כ עוד 10 דק' על 3 בערך) אח"כ להתפיח 30 דק' (מקסימום) ולפני שקולעים ללוש שוב את הבצק שייצא כל האויר (מאד חשוב!) קולעים מורחים ביצה שומשום וכו' להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות

בתאבון!!!!!!!!!!:D
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י lala;1076256:
חלות עסיסיות אנחנו לא מוותרים כל שבת!
הכמות מדויקת מאד לא לשנות...

1 ק"ג קמח
1/2 ליטר מים פושרים
100 מ"ל שמן
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח

לערבב הכל (אם את עושה במיקסר קנווד / בוש אז 5 דק' על 1 ואח"כ עוד 10 דק' על 3 בערך) אח"כ להתפיח 30 דק' (מקסימום) ולפני שקולעים ללוש שוב את הבצק שייצא כל האויר (מאד חשוב!) קולעים מורחים ביצה שומשום וכו' להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות

בתאבון!!!!!!!!!!:D
רק 30 דקות התפחה? לא להתפיח שוב אחרי הקליעה?
 

רותיי

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
יואוווווו טעימותתת לא מתפוררות, המתכון הכי מוצלח
תמיד בטעם של עוד,,,,,,,,,,,,
1 כף מלח
1 ק''ג קמח
6 כפות סוכר
2 כפות שמרים (או 1 כף שמרים 1 כף משפר אפייה)
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים (להקפיד על פושרים עם רותחים הבצק נדבק)
כל זה במיקסר 8 דק'
להתפיח שעתיים
לקלוע לשים בתבנית לא ברווחים גדולים מידי למרוח ביצה מעורבבת עם סוכר וניל ועל זה שומשום/בצל מטוגן/זעתר
לאפות 180 25 דק'
בתאבוןןןןןןןןןן
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1720.JPG
    3.5 MB · צפיות: 437

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
המתכון של להלה ושל רותיי זהה מלבד כמות הסוכר
זהו גם המתכון שלי (עם 5 כפות סוכר למי שמתענין)
י
במיקסר 10 דק'
ממתינה 10 דק' ומורידה נפח
ושוב ממתינה להכפלת הנפח
לפעמים זה לוקח 1/2 שעה ולפעמים שעה

אני משתמשת בקמח 80% של רובינפלד
יוצא מעולה!!!
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני עושה חלה כמו של רותיי רק עם חצי כוס סוכר (לא מדדתי, יכול להיות ש6 כפות זה חצי כוס...)
ועם 50 גר' שמרים טריים (שקית אחת)

הרבה מתכונים ניסיתי עד שהגעתי לחלה הזו
ומאז כ---ל שבת אנחנו לא מוותרים

ומצטרפת למי שאמרה שלאפות חלות בתוך תבנית מאוד מוסיף לאווריריות שלה
היא תופחת כלפי מעלה ולא בורחת לצדדים
ממליצה להשקיע פעם אחת בתבניות אובליות לחלות - זה שווה כל שקל!
 

קבצים מצורפים

  • SDC12881.png
    KB 469.9 · צפיות: 353

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
המתכון שלי דומה מאד למה שכבר כתבו פה, רק מס' שיפורים:
1. לאחרונה התחלתי להשתמש בקמח שמרים של אוסם - ואם אין לי אז אני שמה שמרית עם משפר אפיה ולא שמרים יבשים (הוצאות שבת...)
2. יש עניין בסדר הכנסת החומרים - שימי בקערה קודם את המים, סוכר, שמרית - ערבבי מעט ואח"כ את הקמח - הפעילי את המיקסר ותוך כדי הוסיפי את המלח ואת השמן.
3. לאחר 10 ד' של התפחה יש להוריד את הנפח של הבצק - אבל לא בתפיחה על אמצעו - אלא מהצדדים כלפי האמצע. ואז - מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח - הזמן משתנה בהתאם למזג האויר.
4. הקליעה - א. את ה"נחשים" לא יוצרים בגלגול אלא מרדדים עלה ומגלגלים למעין כרוכית - זה מוסיף אווריריות. ב. צריך לקלוע באופן די רופף.ג. כשהחלה קלועה ואת מעבירה לתבנית תני לה ניעור קל בידיך.
5. את השומשום רצוי וכדאי לקלות מעט במחבת יבשה לפני שמפזרים על החלות.
6. האפיה בחום די גבוה - 200 מעלות ולא מדי הרבה זמן.
7. ההקפאה - כדאי להקפיא כמה שיותר מהר לאחר האפיה.
8. הרבה תפילות - ואל תשכחו להפריש חלה.....

בהצלחה
שבת שלום
חני
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותיי;1076260:
יואוווווו טעימותתת לא מתפוררות, המתכון הכי מוצלח
תמיד בטעם של עוד,,,,,,,,,,,,
1 כף מלח
1 ק''ג קמח
6 כפות סוכר
2 כפות שמרים (או 1 כף שמרים 1 כף משפר אפייה)
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים (להקפיד על פושרים עם רותחים הבצק נדבק)
כל זה במיקסר 8 דק'
להתפיח שעתיים
לקלוע לשים בתבנית לא ברווחים גדולים מידי למרוח ביצה מעורבבת עם סוכר וניל ועל זה שומשום/בצל מטוגן/זעתר
לאפות 180 25 דק'
בתאבוןןןןןןןןןן
נראה מעולה!
 

מרגלית10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בחלות הסוד הוא לא להתייאש, כל אחת והטיפים שלה, לוקח זמן לקלוט את התנור, המיקסר, והחום בבית, קחנה בחשבון שלרוב לוקח לפחות פעם פעמיים של חלות "מפונצ'רות" עד שמצליחים.
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
מישהי אמרה לי להשפריץ מים על החלה הקלועה לפני האפיה,
אפילו להעביר אותה לשניה תחת ברז פתוח, זה גורם לה לא להתייבש

וגם לא לאפות הרבה זמן. 20-25 דקות זה מצויין.
כדי שישחים יפה אפשר לערבב את הביצה שמורחים מלמעלה עם קצת קפה.

מאז העצות הנ"ל,
עם תפילות והרבה ס"ד
החלות הצליחו הרבה מעבר למשוער...
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י pr;1076230:
עדיין לא מצאתי את ה-מתכון שיישא חן וחסד לפנינו (:
אם יש לך את מתכון המאה... אשמח לקבל אותו.
הדרישות -
חלות אווריריות, לא בטעם של סופגניה אבל גם לא בטעם של ים המלח.
טעימות מאד מאד ולא יבשות.
(זה נכון שביצים במתכון גורמות לבצק להיות יבשושי אחרי יום?)
תודה!

לי תמיד יוצאות חלות מוצלחות, ולמרות שאני עושה אותם בקמח מלא, בקמח לבן הן טעימות אפילו יותר.
אם לא הסתדרת, תגידי לי ואעלה מתכון
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י ישראלה;1076369:
מישהי אמרה לי להשפריץ מים על החלה הקלועה לפני האפיה,
אפילו להעביר אותה לשניה תחת ברז פתוח, זה גורם לה לא להתייבש

וגם לא לאפות הרבה זמן. 20-25 דקות זה מצויין.
כדי שישחים יפה אפשר לערבב את הביצה שמורחים מלמעלה עם קצת קפה.

מאז העצות הנ"ל,
עם תפילות והרבה ס"ד
החלות הצליחו הרבה מעבר למשוער...

לא מומלץ לדעתי להשפריץ מים על החלות, זה יכול להפיל את התפיחה.
עדיף לשים בתחתית התנור כלי חד פעמי או תבנית קטנה עם מים שיתאדו בזמן האפיה.

והסוד לחלות אווריריות הוא בכמות הלישה ובכמות המים. ככל שהחלות רטובות יותר ולשים אותן יותר, הן יוצאות יותר אווריריות.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ag;1076450:
המתכון המוצלח שלי:
לקנות חלות טריות ולוהטות ביום שיש בצהרים במאפיית ויז'ניץ...
מה המתכון המוצלח שלהם? (מרגרינה בד"כ)
 

ag

חבר קהילה: מעצבים גרפיים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נראה לי שזה קשור לתנור
 

23

משתמש מקצוען
חלות מדהימות

2 ק"ג + 2 כוסות קמח
4 כפות שמרים יבשים- שמים בתחתית הקערה
על זה שמים את הקמח
6.5 כוסות מים פושרים
1 + 3/4 כוסות סוכר
2 + 1/4 כפות מלח (שלא יגע בשמרים)
חצי כוס שמן + 3/4 כוס שמן ששמים תוך כדי ערבוב
לשים 10 דקות
מחכים 20 דקות
לשים שוב
שמים באשפתון להתפחה חצי שעה
קולעים ונותנים לתפוח עוד חצי שעה
מחממים תנור 10 דקות על חום גבוה
אח"כ 20 דקות על 180 מעלות
אח"כ 7 דקות על חם גבוה
 

RIVKAG

ציורים יהודיים וקטורים להורדה משאטרסטוק
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תמנתי;1076375:
לי תמיד יוצאות חלות מוצלחות, ולמרות שאני עושה אותם בקמח מלא, בקמח לבן הן טעימות אפילו יותר.
אם לא הסתדרת, תגידי לי ואעלה מתכון

אשמח למתכון מקמח מלא.
תודה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה