חלבי היפה והבריאה - לביבות זוקיני ומוצרלה אפויות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם אתם מחובבי הזוקיני המושבעים
וכבר שבעתם טיגונים (הגם שהם טעימים)
לבטח תאהבו את הלביבות הבאות.
ההכנה קלה והכל בקערה
מבוסס על מתכון של אפרת ליכטנשטט בשינויים קלים שלי (באופן ההכנה,מינון וחומרים).



מצרכים:
3 ביצים L
1/3 כפית פלפל גרוס שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו/בזיליקום יבש.
שן שום כתושה/חצי כפית שום גבישי.
1/2 כוס מוצרלה/חמד/פטה/בולגרית
1/2 כוס פרמז'ן/עמק


3 זוקיני על קליפתם
תפוח אדמה קטן
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה.

1. מחממים תנור ל-190. תוכנית רגילה
2. מרסקים בפומפיה את הזוקיני ותפוח האדמה על הצד הדק. מניחים במסננת.
3. מערבבים את כל הרכיבים מלבד הקמח ואבקת האפיה.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים קלות אך באופן יסודי בשמ"ז
5. סוחטים בחוזקה את הירקות מנוזלים ומוסיפים לקערה ומערבבים- פעולה זו הכרחית. הירקות מכילים נוזלים רבים.
6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים.
7. בעזרת כף יוצרים לביבות שטוחות אך שוות בגודלן
8. אופים כ15-20 דקות או עד שהלביבות משחימות מעט

מגישים עם שמנת חמוצה/יוגורט.

20221224_200200.jpg
20221224_194642.jpg
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ניראה מקסים!
תודה על ההשקעה בכתיבת המתכון ועל התמונות כמובן.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה מתכון נהדר, וגם האפייה נראית מדוייקת וטובה, הלביבה נראית עסיסית למדי.
סתם להרחבה, למי שלא מכיר, זוקיני טעים מאוד גם כשהוא לא מבושל, בעיקר בסלטים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מתכון נהדר, וגם האפייה נראית מדוייקת וטובה, הלביבה נראית עסיסית למדי.
סתם להרחבה, למי שלא מכיר, זוקיני טעים מאוד גם כשהוא לא מבושל, בעיקר בסלטים.
יש לי סלט מהמם עם זוקיני לא מבושל.
באמת עושה בו שימוש לפעמים כשהוא לא מבושל
 

בת#

משתמש פעיל
אם אתם מחובבי הזוקיני המושבעים
וכבר שבעתם טיגונים (הגם שהם טעימים)
לבטח תאהבו את הלביבות הבאות.
ההכנה קלה והכל בקערה
מבוסס על מתכון של אפרת ליכטנשטט בשינויים קלים שלי (באופן ההכנה,מינון וחומרים).



מצרכים:
3 ביצים L
1/3 כפית פלפל גרוס שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו/בזיליקום יבש.
שן שום כתושה/חצי כפית שום גבישי.
1/2 כוס מוצרלה/חמד/פטה/בולגרית
1/2 כוס פרמז'ן/עמק


3 זוקיני על קליפתם
תפוח אדמה קטן
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה.

1. מחממים תנור ל-190. תוכנית רגילה
2. מרסקים בפומפיה את הזוקיני ותפוח האדמה על הצד הדק. מניחים במסננת.
3. מערבבים את כל הרכיבים מלבד הקמח ואבקת האפיה.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים קלות אך באופן יסודי בשמ"ז
5. סוחטים בחוזקה את הירקות מנוזלים ומוסיפים לקערה ומערבבים- פעולה זו הכרחית. הירקות מכילים נוזלים רבים.
6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים.
7. בעזרת כף יוצרים לביבות שטוחות אך שוות בגודלן
8. אופים כ15-20 דקות או עד שהלביבות משחימות מעט

מגישים עם שמנת חמוצה/יוגורט.

צפה בקובץ המצורף 1272791צפה בקובץ המצורף 1272792
טעים אבל קצת יקר
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה