או "קפה ומאפה" כפי שנקראה יצירה זו על ידי ידידתנו אות-לי
עוגיה פריכה וחלולה עם נגיעות טופי קפה וענן קרם קפה מעודן. פינוק אמיתי ליום חורף קר....
קבלו אותה:
צפה בקובץ המצורף 332435
ולהדרכה:
לבצק:
2 ו 1/4 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר לבן
3 כפות סוכר חום דמררה
קמצוץ מלח
150 גרם מרגרינה חתכה לקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
10 תבניות סופלה קטנות.
לחיבור הידית לספל: 1/2 כוס סוכר
לקישוט השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 1 כף שמן
לקרם קפה:
200 גרם שוקולד לבן
1 כף אבקת קפה נמס
3 כפות ריצ'
לקצפת קפה:
1 ריצ' קטן [250 מ"ל]
2 כפיות אבקת קפה נמס
1 אבקת סוכר
2 כפות קקאו
הכנה:
מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המיקסר ומערבלים לבצק אחיד. מרפדים את תבניות הסופלה מלמטה ובצדדים בצורה אחידה ומסודרת. עובי הדופן צריך להיות כ 1/2 ס"מ.
צפה בקובץ המצורף 332426
מכינים ידיות לספלים: מגלגלים נחש בצק וחותכים ממנו פיסות באורך של כ-4 ס"מ, מעגלים לצורה של האות C.
צפה בקובץ המצורף 332427
צפה בקובץ המצורף 332428
מניחים את הידיות על תבנית עם ניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להזהבה.
צפה בקובץ המצורף 332429
את הספלים אופים כ-30 דקות להשחמה נאה. מצננים. קורעים את התבנית מהצד סביב דופן הספלים ומחלצים בזהירות את הספלים מהתבניות.
צפה בקובץ המצורף 332430
מדביקים את הידיות: במחבת ממיסים 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קרמל. מערבבים כל הזמן למניעת חריכה של הסוכר. טובלים את קצות הידית בקרמל ומצמידים לספל. אוחזים בידית מספר שניות עד שהקרמל מתקשה.
צפה בקובץ המצורף 332431
מקשטים בשוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וטובלים את קצות הספל מלמעלה ומלמטה. מניחים על מגש ומעבירים להקפאה למספר דקות להתקשות מוחלטת של השוקולד.
צפה בקובץ המצורף 332432
המשך בהודעה הבאה.
עוגיה פריכה וחלולה עם נגיעות טופי קפה וענן קרם קפה מעודן. פינוק אמיתי ליום חורף קר....
קבלו אותה:
צפה בקובץ המצורף 332435
ולהדרכה:
לבצק:
2 ו 1/4 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר לבן
3 כפות סוכר חום דמררה
קמצוץ מלח
150 גרם מרגרינה חתכה לקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
10 תבניות סופלה קטנות.
לחיבור הידית לספל: 1/2 כוס סוכר
לקישוט השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 1 כף שמן
לקרם קפה:
200 גרם שוקולד לבן
1 כף אבקת קפה נמס
3 כפות ריצ'
לקצפת קפה:
1 ריצ' קטן [250 מ"ל]
2 כפיות אבקת קפה נמס
1 אבקת סוכר
2 כפות קקאו
הכנה:
מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המיקסר ומערבלים לבצק אחיד. מרפדים את תבניות הסופלה מלמטה ובצדדים בצורה אחידה ומסודרת. עובי הדופן צריך להיות כ 1/2 ס"מ.
צפה בקובץ המצורף 332426
מכינים ידיות לספלים: מגלגלים נחש בצק וחותכים ממנו פיסות באורך של כ-4 ס"מ, מעגלים לצורה של האות C.
צפה בקובץ המצורף 332427
צפה בקובץ המצורף 332428
מניחים את הידיות על תבנית עם ניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להזהבה.
צפה בקובץ המצורף 332429
את הספלים אופים כ-30 דקות להשחמה נאה. מצננים. קורעים את התבנית מהצד סביב דופן הספלים ומחלצים בזהירות את הספלים מהתבניות.
צפה בקובץ המצורף 332430
מדביקים את הידיות: במחבת ממיסים 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קרמל. מערבבים כל הזמן למניעת חריכה של הסוכר. טובלים את קצות הידית בקרמל ומצמידים לספל. אוחזים בידית מספר שניות עד שהקרמל מתקשה.
צפה בקובץ המצורף 332431
מקשטים בשוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וטובלים את קצות הספל מלמעלה ומלמטה. מניחים על מגש ומעבירים להקפאה למספר דקות להתקשות מוחלטת של השוקולד.
צפה בקובץ המצורף 332432
המשך בהודעה הבאה.