הדרכה מצולמת- ספלי קפה אכילים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
או "קפה ומאפה" כפי שנקראה יצירה זו על ידי ידידתנו אות-לי

עוגיה פריכה וחלולה עם נגיעות טופי קפה וענן קרם קפה מעודן. פינוק אמיתי ליום חורף קר....

קבלו אותה:
צפה בקובץ המצורף 332435

ולהדרכה:

לבצק:

2 ו 1/4 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר לבן
3 כפות סוכר חום דמררה
קמצוץ מלח
150 גרם מרגרינה חתכה לקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
10 תבניות סופלה קטנות.

לחיבור הידית לספל: 1/2 כוס סוכר
לקישוט השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 1 כף שמן

לקרם קפה:
200 גרם שוקולד לבן
1 כף אבקת קפה נמס
3 כפות ריצ'

לקצפת קפה:
1 ריצ' קטן [250 מ"ל]
2 כפיות אבקת קפה נמס
1 אבקת סוכר
2 כפות קקאו

הכנה:
מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המיקסר ומערבלים לבצק אחיד. מרפדים את תבניות הסופלה מלמטה ובצדדים בצורה אחידה ומסודרת. עובי הדופן צריך להיות כ 1/2 ס"מ.

צפה בקובץ המצורף 332426

מכינים ידיות לספלים: מגלגלים נחש בצק וחותכים ממנו פיסות באורך של כ-4 ס"מ, מעגלים לצורה של האות C.

צפה בקובץ המצורף 332427

צפה בקובץ המצורף 332428

מניחים את הידיות על תבנית עם ניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להזהבה.

צפה בקובץ המצורף 332429

את הספלים אופים כ-30 דקות להשחמה נאה. מצננים. קורעים את התבנית מהצד סביב דופן הספלים ומחלצים בזהירות את הספלים מהתבניות.

צפה בקובץ המצורף 332430

מדביקים את הידיות: במחבת ממיסים 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קרמל. מערבבים כל הזמן למניעת חריכה של הסוכר. טובלים את קצות הידית בקרמל ומצמידים לספל. אוחזים בידית מספר שניות עד שהקרמל מתקשה.

צפה בקובץ המצורף 332431

מקשטים בשוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וטובלים את קצות הספל מלמעלה ומלמטה. מניחים על מגש ומעבירים להקפאה למספר דקות להתקשות מוחלטת של השוקולד.

צפה בקובץ המצורף 332432


המשך בהודעה הבאה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
המשך:

מכינים קרם קפה: במחבת עם שאריות הקרמל ממיסים שוקולד לבן, ריצ' וקפה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק. ממלאים את הספלים לגובה 1/3-1/2.

צפה בקובץ המצורף 332437

מכינים קרם קצפת קפה: מקציפים את הריצ' ומוסיפים את יתר הרכיבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב רחב ומזלפים מעל לקרם הקפה עד לגובה שמציץ מעל לשפת הספלים.
מפזרים מעט קקאו לקישוט.
צפה בקובץ המצורף 332438

זהו...
יושבים להתענג על ספל קפה מהביל...

צפה בקובץ המצורף 332439


הערה: המתכון שלי, על כל שלביו. את הרעיון ראיתי פעם ברשת ובתמונה ששלחה לי רותי12. תודה.

לתשומת ליבכן: התמונות אותנטיות כפי שנראות בזמן ההכנה. חשוב לי שתראו את כל הפישולים על הדרך...תבינו שזה לא כך משנה. התוצר הסופי נראה מצוין למרות הפיקשושים הקטנים ולמרות מה שנראה אי דיוק.
בכוונה בחרתי להעלות תמונות עם נגיעות של אי שלמות [יש גם מושלמים]
 

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה נראה מקסים!!!!!!!!!
 

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מיוחד ומרשים!!

אני רצה להכין נס, ולדמיין שאני אוכלת....
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה רבה!
מתכננת להכין את זה לפורים, מקווה ששום חברה שלי לא פה....
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואו זה רעיון גאוני!
אהבתי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י אפרת 10;2384412:
וואו זה רעיון גאוני!
אהבתי

הרעיון של הספלים האכילים לא שלי, כבר כתבתי.
הרעיון של המילוי של הטופי והקרם קצפת קפה, כמו גם המתכון של העוגיה עצמה והשוקולד לקישוט, כן שלי.
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;2384421:
הרעיון של הספלים האכילים לא שלי, כבר כתבתי.
הרעיון של המילוי של הטופי והקרם קצפת קפה, כמו גם המתכון של העוגיה עצמה והשוקולד לקישוט, כן שלי.
את כזו ישרה והגונה! אשריך!
 

רחלי 1234

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הני
אלופה!!
איזה יפה זה ונראה ככ טעים.
ההדרכות שלך ככ מפורטות ויפות. מקסים.
 

בת יהודה

משתמש פעיל
באמת עניין אותי אם יש ספלים שיצאו ללא ה'חורים' הקטנים. מה הסיבה שזה קרה? הרי זה בתוך תבנית סופלה? צריך להצמיד את הבצק חזק לדפנות?
וכמובן, אין על ההדרכות שלך ועל הפרגון!!!!
חיכינו לך הרבה זמן. מקוה שאת חוזרת באופן סדיר!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י בת יהודה;2384666:
באמת עניין אותי אם יש ספלים שיצאו ללא ה'חורים' הקטנים. מה הסיבה שזה קרה? הרי זה בתוך תבנית סופלה? צריך להצמיד את הבצק חזק לדפנות?
וכמובן, אין על ההדרכות שלך ועל הפרגון!!!!
חיכינו לך הרבה זמן. מקוה שאת חוזרת באופן סדיר!

יש. למרות שהחורים נוצרים כתוצאה מאויר שכלוא בבצק ומשתחרר בחום של האפיה.
צריך להצמיד את הבצק לדפנות, בהחלט כן.
 

גלידה

משתמש מקצוען
זה יפה לשלוח למשפחה שעושה אופרוף? או שזה לא הסגנון ולהמתין עם זה עד לפורים?
 

קלרינט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
מקסים!

"מחמם" את הלב
לראות את הנדיבות שלך. תודה!
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נראה לי שהיה צריך להעלות בפורום אחר...
פורום "אדריכלים ומעצבי פנים"...:eek:
זה הרבה יותר פרויקט הנדסי מקונדיטורי..:)

וכאדריכלית בנית ספל קפה עם מאפה לתפארת!
 

ביילי

משתמש פעיל
מתוק ומרשים מאוד

כמה ספלי קפה אפשר להכין מהמתכון הזה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה