• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

ל"ג בעומר הדלקה בחבית, שמן וצמר גפן

rikigra

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
הוטלה עלי משימת אירגון מדורת בית הכנסת ,
יש לי חבית ,מה עוד צריך
ותכלס' איך בונים את המדורה??
 

רפאל כ

משתמש רשום
אני מארגן את זה בישיבה, ואני עושה זה כך:
מעמידים קרש ארוך מתחתית החבית עד הגובה שרוצים שהצמר גפן יהיה
ממלאים את החבית באבנים כמעט עד למעלה
ועל הקרש הבולט מתחילים לשים צמר גפן
ועם חוט ברזל אפשר לתמוך בצמר גפן אם זה לא מתקבע
IMG_5974.png
 

rikigra

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
אני מארגן את זה בישיבה, ואני עושה זה כך:
מעמידים קרש ארוך מתחתית החבית עד הגובה שרוצים שהצמר גפן יהיה
ממלאים את החבית באבנים כמעט עד למעלה
ועל הקרש הבולט מתחילים לשים צמר גפן
ועם חוט ברזל אפשר לתמוך בצמר גפן אם זה לא מתקבע
צפה בקובץ המצורף 1955217
כמה צמר גפן ושמן צריך ???
 

רפאל כ

משתמש רשום
בעיקרון צריך צמר גפן שיספיק לכמה גובה שרוצים בערך 30 חבילות (יקררר)
(אני אישית רוקנתי מדף שלם לחנות מסוימת;))
אצלנו נוהגים שיש "מעמד יציקת השמן" שכל אחד שם חצי כוס שמן אז זה יוצא הרבה שמן, בערך 15 ליטר
אבל ת'אכלס אפשר לעשות את המדורה קטנה יותר עם פחות צמר גפן ופחות שמן כמות לפי העין
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

קריאה מהנה
זכותו יגן עלינו

ספירת העומר ומידות טובות: "לב טוב", עד ל"ג בעומר יש 32 ימים - לב, ומ-ל"ג בעומר עד חג השבועות יש 17 ימים - טוב, שבימים אלו צריכים לנהוג ב"לב טוב", וכמובא במסכת אבות על "לב טוב" שבכלל דבריו דבריכם, שכשיש "לב טוב" יש את שאר המידות הטובות.

*רמז למדורת ל"ג בעומר: נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים, - נהגו כבוד זה בזה.

*ע"פ הסוד: באחד משיעורי "בר-בי-רב" אמר הנואם: שראה בספר העוסק בקבלה שהסיבה שקרא רבי יוחאי שם בנו "שמעון" הוא משמים, כי הוא היה גילגולו של "שמעון בן יעקב" והיה צריך לתקן את התיקון האחרון של כל ה-24.000, שכידוע ה24.000 שנהרגו בשכם ע"י שמעון ולוי באו שוב, ונהרגו שוב ב"שִׁיטִים", ובאו שוב בימי רבי עקיבא, [ושם כנראה לא באו מספיק על תיקונם] ורשב"י הוא התיקון האחרון ולכן נקרא "שמעון". ועוד: מה היא השמחה ביום זה, אם משום שפסקו למות לשיטה שהתחילה מיתתם למחרת חג ראשון של פסח - אכן יש כאן מקום למֶעַט שמחה, ואם משום שהסתיימה הרשימה של 24.000 אין כאן כ"כ שמחה כי נגמרה הרשימה, ואם לפי השיטה שזה מר"ח אייר ועד ג' סיון אכן כאן יש מעט שמחה שהיה זה יום של חשבון נפש, אלא השמחה היא בגלל שביום זה הוא יום הילולת רשב"י, ורשב"י פועל בשבילינו למעלה ויש לנו את כל האפשרויות לתקן ולחזור בתשובה שלמה, וכמובן הכל עם שמחה ככתוב "כי בשמחה תצאו". וידוע שרבי שמעון נפטר כמה שנים אחרי התלמידים כי הוא היה אחד מהחמשה שעימם הקים רבי עקיבא מחדש את עולם התורה. וכידוע מזכירים הרבה את אביו בשיר "בר יוחאי", לרמז על ענווה, שהוא הרגיש שהכל בזכות אבות, והוא רק הממשיך, וכן אנו ממשיכים בדרך אבות הסלולה מדור לדור, וזכות אבות יגן עלינו.

ל"ג בעומר: רמז ל"חאלאקה" (-תספורת בעַרַבִית), "והתגלח" כתוב ג' גדולה, ג'=3, גיל 3. וכן: "יגלח" י"ח ג"ל ש-ל"ג בעומר יוצא ב-י"ח אייר. מיום ל"ג בעומר לומדים מהו כוחם של תפילה, קבלה, מאמץ, השקעה וכדו'. במירון יש התעוררות וקידוש ה' בעיקבות החינוך ליהדות במעשה מגיל צעיר. מבשרי אחזה אלוק, מבשר"י מתורת רבי שמעון בר יוחאי. טי"ל טוב הוילכל, חץ וקשת, חץ הוא כמו טיל הנשלח למרחק.

*נמצאים אנו בימי האבלות על אלפי תלמידי חכמים גדולים ועצומים, אשר היו גדולי עולם בתורה ובמצוות, ונפטרו בגלל דבר אחד – שלא נהגו כבוד זה בזה. הם לא היו רגישים זה לזה, לפי דרגתם ומעלתם, ולכן נתבעו משמיים והוחלט לגזור עליהם גזירת כליה ומוות. לכן, כה חשוב לשים לב בימים אלו למעשים המתרחשים בינינו מידי יום, ולחשוב כיצד עלינו לנהוג במצבים אלו, מבלי לפגוע בשני או לצערו, בכדי שלא ניפול גם אנו ברשת הנוראית של בין אדם לחבירו. מספרים כי בתקופה מסוימת, התאספו תלמידים ישיבת טשעבין סביב הגאון ר' אברהם גיניחובסקי זצ"ל, על מנת לשמוע מפיו שיעור קבוע במסכת דרך ארץ. באחד השיעורים פתח ר' אברהם גיניחובסקי ואמר: אברך עלה על מונית והחל בנסיעה. מחיר הנסיעה נקבע על פי מונה, הסופר ומונה כל מטר וכל רגע. והנה, הגיעה המונית אל צומת דרכים ונעצרה ברמזור. הרמזור התחלף לירוק, ונהג המונית החל בנסיעה מתונה ואיטית, עד ש... שוב התחלף הרמזור לאדום. הנוסע זעם מאד ורצה שהנהג יחצה את הצומת בזריזות בכדי להגיע יותר מהר ולחסוך בהוצאות הנסיעה, אבל הנהג לא חצה את הצומת והמתין שוב לירוק הבא". עצר ר' אברהם את השיעור ואמר: "ראו, כעת עומדות לפני האברך שלוש דרכי תגובה: דרך ראשונה – לכעוס על הנהג ולהטיח בו ביקורת: "מדוע לא עברת מהר את הצומת?!... איך אתה לא מתבייש לעשות ממני כסף?!... מה אתה חושב שאני הפראייר שלך?!... חכה, אני יספר עליך שאתה גונב את האנשים, ואף אגיש נגדך תביעה דרך העורך דין שלי. זה לא יעבור בשתיקה כלל. אני אלמד אותך מזה, אם חשבת שנפלת על אדם פרייאר". ישנה דרך שניה וקלה יותר לאוזן, פשוט להעיר לנהג בצורה עדינה ולומר לו: "תשמע ידידי, לדעתי, היה עליך למהר ולחצות את הצומת לפני שהרמזור יתחלף לאדום, אתה יודע שזה על חשבון הכסף שלי". במקרה שכזה יתכן והנהג יפתח בדברי הגנה ויחל ויכוח ביניכם מי הצודק. ישנה דרך שלישית והיא המוסרית ביותר, המקדשת שם שמיים ברבים, והיא: פשוט לא להגיב. ואדרבה, אפשר לומר לו: "לא נורא, מה שקרה כבר עבר. אני מבין שהייתה לך אפשרות להרוויח את הצומת הזו (וכך אתה מרמז לו כי הבחנת במעשהו) אבל לא נורא, לא בוער, נגיע כמה דקות מאוחר יותר, לא קרה כלום, מתי שנגזר עליי שאגיע משמיים – אגיע". נעצור לרגע ונשאל את קורא השורות הללו: כיצד אתה היית נוהג?.. כעת נראה מה יכול להיגרם מכל תגובה: 3 שקלים בלבד, ולכל היותר ששה שקלים. - ראשית, עלינו להסכים, שכל העיכוב ברמזור יעלה לנוסע 2 שנית, איננו יכולים לדעת מאיזה רקע בא נהג המונית. מי יודע אם באותו יום היה לו ויכוח עם אשתו לאיזה בית ספר לשלוח את הילד הקטן. היא מעונינת בבית ספר שקרוב לדת, והוא התנגד וטען: "מה את צריכה לשלוח אותו למקום לימודים שכזה – וכי את רוצה שבסוף הוא יצא דתי?!". (מתוך 'ויאמר הנני'). ועתה, אם אותו אברך יתווכח עם הנהג על ה 3- ₪ ויריב איתו, נהג המונית יפתח אליו בשנאה, ומיד כשישוב לביתו, הוא יאמר לאשתו: "הדתיים, את לא יודעת ולא מכירה אותם, אבל אני נפגש איתם, מכיר אותם באמת ולא רוצה קשר איתם". אבל אם הוא נקט בגישה השלישית, הבעל יאמר לה: "תראי, איזה יופי הם מתייחסים, אפילו שנסעתי לאט, הדתי קיבל זאת באהבה. טוב, אני מוכן לשלוח את הילד למקום כזה". והנוסע לא ידע לעולם אלו השלכות יש להתנהגות שלו... והכל בזכות דרך ארץ שהביאה יהודי לתורה!.

*הנה מגיעים אנו בשבוע זה אל היום הגדול והקדוש – יום הילולת התנא הקדוש רבי שמעון בר יוחאי זי"ע, הלא הוא יום ל"ג בעומר. כה גדול ועצום יום זה, עד אשר כתב עליו רבנו עובדיה מברטנורא זי"ע במכתב לאחיו ('דרכי ציון'): "ביח' אייר יום מיתתו של רבנו רבי שמעון בר יוחאי, באים מכל הסביבות ומדליקים אבוקות גדולות... שהרבה עקרות נפקדו, וחולים נתרפאו בנדר ונדבה שהתנדבו למקום ההוא". יום זה מיוחד בתולדות עם ישראל, שכן זכה הרשב"י להיות גלגולו של משה רבנו ע"ה, וכי יום פטירתו גדול וקדוש כיום פטירת משה רבנו ע"ה, על כן, כתבו בכל ספרי החסידות שעל ידי תפילה והדלקת נר לכבוד הרשב"י יורדות לאדם ישועות עצומות, אם רק יאמין בכוחו של הצדיק הקדוש. סיפר הגאון הצדיק, ר' אלימלך בידרמן שליט"א מעשה מפעים ששמע מבעל המעשה בכבודו ובעצמו: "היה זה בשנת התשע"ה (לפני שלוש שנים בדיוק), בביתו של אחד מחסידי קהילת קודש 'תולדות אהרון'. אשתו, הרגישה לפתע לחץ נורא בעיניה, וראייתה החלה להידרדר ולהיחלש מיום ליום בצורה דרסטית. המשפחה שהיתה אובדת עצות לאור מצבה של עקרת הבית, פנתה אל רופאים מומחים, אשר לא מצאו את הבעיה. כשראו שאין ברירה, הוחלט לעשות לה בדיקת בתקוה לאתר את הבעיה. (C.T) סי.טי צוות הרופאים קבעו כי מועד הבדיקה יהיה בדיוק ביום ל"ג בעומר. האשה הגיעה מוקדם ביום ל"ג בעומר וערכה את הצילום, ומיד לאחר מכן לא ויתרה, ועשתה את דרכה עם בעלה אל ציונו הקדוש של רבי שמעון בר יוחאי על מנת להשתטח בתפילה שתזכה לישועה ורפואה, כשהיא יודעת שתוצאות הבדיקה יגיעו רק לאחר 24 שעות. היא הגיעה עם בעלה אל הר מירון כשהיא מרגישה סבל וכאבים איומים בעיניה, ובקושי שהצליחה לראות את המתרחש סביבה. צער גדול מילא את ליבה, כיצד היא, אמא לילדים מאבדת את ראייתה תוך זמן קצר. בצר לה, נכנסה אל מקום הציון ופרצה בבכי ובתחינה לה' שישלח לה ישועה ורחמים בזכות רבנו הרשב"י הקדוש, אשר זהו יום הילולתו. כך סיימה להתפלל ולאחר כמה שעות חזרה עם בעלה חזרה אל ביתם. והנה, למחרת בבוקר, מתעוררת האשה ולתדהמתה... כל הכאבים בעיניים חלפו וכי היא רואה מצויין, כמו שלא ראתה מעולם!. מיד החלה לשיר ולשמוח, אך בכדי לוודא את מצבה, הלכה אל הרופא לשמוע את תוצאות הבדיקה. "ראי גברת", פנה הרופא בקול פסימי, "אנחנו רואים כי יש לך 'בצקת' (נפיחות) קשה בעינייך, ואת חייבת לעבור בדחיפות ניתוח. כי אם לא, את עלולה לאבד את הראיה תוך ימים ספורים". "אבל רק רגע דוקטור", הודיעה האשה בהתלהבות, "אבל היום בבוקר כשקמתי, חשתי כי כל הכאבים עברו, וכי אני רואה כעת מצויין ללא שום בעיה". "איני יודע על מה את מדברת", השיב הרופא, "אך לפי הצילומים מדובר בבצקת קשה ומסוכנת מאד". האשה התעקשה ואמרה כי הכל חלף, והרופא נכנע ללחציה וביקש לערוך צילום נוסף. האשה נכנסה לצילום נוסף שגילה כי... אין זכר לבצקת המסוכנת, וכי היא משוחררת לביתה בריאה ושלימה. "כיצד קרה הדבר?", התפעל הדוקטור. "זהו בזכות רבי שמעון שביקרתי אצלו בלילה שאחר הבדיקה והתחננתי שיושיעני ה' בזכותו". דבר נוסף ומופלא שאירע, כי תשעה חודשים בדיוק אחר כך נולד לה בנה הבכור, אחר מספר שנים שלא זכתה להיפקד. (מתוך 'באר הפרשה'). כה גדול ונורא יום ל"ג בעומר הקדוש, שאם ישתדל האדם להדליק נר או מדורה לכבוד הצדיק ולהתפלל לה' בזכותו, ואף ללמוד את תורתו – וודאי כי רשב"י יפעל בשבילו בחזרה בשמיים, ובפרט אם עולה לקברו.



ליקוטים ליום ל"ג בעומר - יום תפילה:

ה"אור החיים" זי"ע היה עולה ברגל בהר מירון ושואלים מהי זכותו להגיע לרשב"י.

העולם קבעו יום ל"ג בעומר ליום תפילה, וכ"כ ב"שפתי צדיק" שבל"ג בעומר יכולין התפילות להתקבל, ולכך היה רגיל הרבי ר' העניך ז"ל לברכם בל"ג בעומר שיתקבלו תפילתם.

וב"שפת אמת" אי' ששמע מה"חידושי הרי"מ" כי בל"ג בעומר יכולים לזכות לירא"ש.

מנהג ישראל תורה, כלל ישראל נהגו לעשותו יום תפילה, וכאשר הוא מנהג ישראל אזי נעשה שיהיה כן, ממנהג ישראל נעשה תורה, ...ויש שמתפללין אצל קברו, וכדאי ר"ש לסמוך עליו בשעת הדחק.

אכן בל"ג בעומר שמתעורר כח רשב"י הזמן מסייע ביותר לטהר נפשות ישראל וממילא יכולים להיות נפטרים ממשפט גיהנם ומכל הדינים.

יום זה מסוגל לתשובה וביום זה זועק רשב"י "יכולני לפטור כל העולם כולו מן הדין", ובשני העולמות אין דינים ביום זה.

עלית למרום שבית שבי, שב"י שמעון בר יוחאי.

לעיני כל ישראל - בראשית ברא, בראשי"ת תנא אלוקי רבי שמעון בר יוחאי.

ז' אדר פטירת משה רבינו, וביום זה בשבוע יהיה ל"ג בעומר, שרשב"י החזיר את תורת משה שנשתכחה בשבירת הלוחות.

יראה כל זכורך את פני האדון ה', האדון דא רבי שמעון בר יוחאי.

וכדאי הוא רבי לסמוך עליו בשעת הדחק, הדחק = קטז, במזמור קט"ז כתוב "צרה ויגון אמצא ובשם ה' אקרא" וכן "כוס ישועות אשא ובשם ה' אקרא" להורות שבכל מצב "ובשם ה' אקרא".

ביום זה שרים הרבה "אמר רבי עקיבא" ובו המילים "לפני מי אתם מטהרים ומי מטהר אתכם", לפני מ"י מ' י' יחד נ', לפני יום חג שבועות אתם מטהרים, ויום נ' שהוא מ"י יום זה חג השבועות מטהר אתכם, מטהר אתכם לשון נקיות, והמילים שמעון בר יוחאי ס"ת רֵין = נקי, והרי רשב"י העיד "יכול אני לפטור את כל העולם כולו מן הדין" ואכן לפטור זה גם לנקות.

יכולני לפטור את העולם מהדין ר"ת אלֹ'הים, שמשמעותו לפטור את העולם ממידת האלוקים שהיא מידת הדין ולהקיפו ברחמים.

למה נקרא היום "לג בעֹמר" ולא לעֹמר, כי "לג בעֹמר = משה", וגם כי הרמ"א נפטר ביום זה והוא פוסק לומר בעֹמר.

*יושפע שפע רב בכל העולמות ר"ת הרשב"י.

[מירון: בדרשה לקראת ל"ג בעומר אמר הר"א בידרמן: "אם היית במירון וחזרת לא רגוע - סימן שלא היית שם, כי מי שאמר על עצמו יכול אני לפטור את כל העולם כולו מן הדין - גם אתה כלול בזה, וזו אמונת חכמים פשוטה".]


(אמר אחד מהחוקרים, הציור של רשב'י אינו נכון כלל, וכן הציור הידוע של הבעש'ט)
0 תגובות
בס"ד

חייו של עץ ארוכים ומפותלים הם. מתחילים תמיד בסתר, בלחות, בעומק האדמה. פורחים לנקודה דקה וירוקה המבצבצת לה אי שם. מוצאים את עצמם אחר כך כל אחד במקומו הוא. מי ביער עבות, מי בחורש דליל, ומי עומד בודד בכיכר.

אך כשם שכל הפירות הראשונים הגיעו לבסוף לירושלים, כך כל העצים בעיר זו מסיימים את חייהם במדורות ל'ג בעומר.

ושמעון מתזז בין גינה לאחורי חנות, מוצא שבר רפסודה בודד או שאריות ענף שבור. תמיד הוא מתחיל מאוחר מידי ומחפש לאט מידי, וגם הפעם הוא מתנחם בעובדה שחבריו מוצלחים בחיפוש יותר ממנו, כך שמדורה תיהיה בסוף.

אך טעם מריר עדיין מטייל בפיו כשהוא רואה ילד מוכר למחצה, כנראה אחד מהקטנים של כהן. שמסתובב עם עגלת-קניות מסופר שנסגר מזמן, כמעט קורסת ממשקל העצים הערומים בתוכה.

שמעון אינו בוהה בקנאה בילד-עם-העגלה, כך שלא זו הסיבה שהילד ניגש אליו.

"רוצה קצת?" הוא מצביע "יש לי מספיק".

...ושמעון אינו מספיק לשלול או לאשר כשלפניו מונחים כמה קרשים נאים שהוא עצמו לעולם לא היה מוצא, ורק ברגע האחרון הוא קורא לילד המתרחק "תודה כהן!" ומוסיף: "אחרי שתסיים עם המדורה שלך אתה יכול לבוא אלינו, אם אתה רוצה" ושמעון מחכה עד שהוא רואה הנהון קטן.
...
ברוכי אינו מתזז, הוא רק עומד ושוקל את צעדיו. מולו, בין העצים שמתחת לשביל, אצור אוצר של ענפים יבשים, אך ערימה וקוץ בה. קוצים וסרפדים הכריזו שלטון על האדמה, וברוכי אינו מחובבי השריטות.
ובעוד הוא תוהה אם עליו לחזור הביתה ולנעול נעליים סגורות, עובר לידו ילד כמעט-מוכר, דוחף עגלת קרשים כמעט-מלאה.
"צריך עזרה?" אומר הילד, וכבר מוציא מעגלתו פלטת-עץ שמונחת מיד על הקוצים.
"קח גם כמה קרשים" הוא מנדב, "יש לי מספיק".

...וברוכי מביט בילד המתרחק ובקושי זוכר לצעוק לו "כהן נכון?" ולהמשיך "אם יהיה לך זמן, אתה מוזמן לבקר במדורה שלנו", ולהסתכל בילד עם העגלה שמהנהן ממרחק.
...
נועם כבר אסף הכל, אתמול. לכן הוא רק עומד ומזעיף פרצוף על המקום בו היו אמורים להיות מחצית מקרשיו. "שכונה של גנבים" הוא מסנן לעבר האדמה הריקה. "אולי הם לא קלטו שזה מסומן" מציע איתי, מביט בעצב. "העיקר עצים אין" עונה לו נועם, כשהערב כבר נוטה להבריח את האור.

אך ילד זכיר-בקושי ניגש אליהם, מזיע ועייף, גורר עגלה עם כמה קרשים. "אתם צריכים?" הוא שואל "נשאר לי קצת".
... והוא כבר מספיק לשפוך את הקרשים מהעגלה ולהעלם מעין כשנועם נזכר לרוץ אחריו ולצעוק "ילד, אתה יכול לקפוץ אלינו לפני שתלך למדורה שלך, תודה על הקרשים!" והילד עם העגלה מהנהן, ומתרחק, ונעלם מעיניהם...

...וממשיך ללכת. עד שהוא עוצר את העגלה חסרת הקרשים בחצר חסרת קרשים, מביט בה לרגע, ועולה לביתו...

... ובליל ההילולה, בל"ג בעומר הוא עולה למרפסת לפני שהוא יורד במדרגות, והוא מתעלם ממבט של אחיו הבכור במשפחת כהן, ומשאלה של אחיו השני במשפחת כהן, ורק אומר להם שהוא יבקר אותם במדורות שלהם אם יהיה לו זמן...

...ואחרי שהילד-עם-העגלה מביט באורות הזעירים הנדלקים בכל מקום, הוא יורד במדרגות בריצה.
כי אולי אין לו מדורה אחת שהיא שלו, אך העיר מוארת.
כי הוא הדליק את ירושלים כולה.

לסיפורים הקודמים בסדרה:
סביבון
צלילים של בוקר מעורב ירושלמי
קו של גשם

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה