בשרי הבשר יוצא יבש בצ'ולנט, למה??

שיינדי דייג

משתמש רשום
אשמח לכל מי שיש לו רעיון והמלצה מה אפשר לעשות ומה יכולה להיות הסיבה,
ניסיתי כבר מלא טיפים שהציעו פה בפרוג אבל לא עזר כלום...
משתמשת בבשר מס' 8 של הקר.. ושמה בסיר חתיכה שלמה,
יש לציין שאנחנו זוג ולכן הסיר יחסית קטן (וגם החתיכה), מה שחשבתי שאולי יכול לגרום לזה..
אבל עדיין חייבת להיות דרך שזה יצא טוב גם ככה (אני מקווה).
עוד נתון, משתמשת בסיר קרמי של פוד אפיל.
אשמח לרעיונות... תודה!!
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ניסית לשים את החתיכה בשקית קוקי או הקפאה?

ניסית לשים צלחת כסוי מעל הצונט בנוסף למכסה של הסיר?
 

שיינדי דייג

משתמש רשום
ניסית לשים את החתיכה בשקית קוקי או הקפאה?

ניסית לשים צלחת כסוי מעל הצונט בנוסף למכסה של הסיר?
אממ לא,
לשים בשקית נשמע לי שהבשר לא יקבל את הטעם של הצ'ולנט ולהיפך...
ומה זה צלחת מעל הסיר? איך? הייתי שמה מגבת פעם אבל זה היה יותר גרוע.. כי אני חושבת שזה פשוט היה חם מידי..
 

n1n1n1n16

משתמש חדש
לחתוך את הבשר לכמה חתיכות ולהשרות חצי שעה במים רגילים עם כף אבקת סודה לשתיה לאחר מכן לשטוף את הבשר ולבשל רגיל. הבשר יוצא רק בטירוף. זה פטנט מבית השפים העולמיים. בדוק ומנוסה
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אממ לא,
לשים בשקית נשמע לי שהבשר לא יקבל את הטעם של הצ'ולנט ולהיפך...
ומה זה צלחת מעל הסיר? איך? הייתי שמה מגבת פעם אבל זה היה יותר גרוע.. כי אני חושבת שזה פשוט היה חם מידי..
אז תנסי אחד מהשתיים.

את צודקת שכשהבשר בשקית אחן ערוב טעמים, אבל זה לא משמעותי בשורה האחרונה....

צלחת זה אומר לקחת צלחת פלסטיק או זכוכית חסינה שקטנה מעט בקוטרה מהסיר ולהניח מעל האוכל.

שתי העצות נובעות מאותו עיקרון של לשמור על הלחות.

תספרי לי איך יצא אחרי זה (:
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
את שמה את הבשר בשקית לבד? או עם מים או משהו?
לבד.
מתובל ב:שמן קמח תפו"א תבלינים ומל"פ.

(קונה נתח, מפשירה, חותכת לחתיכות קטנות, מכניסה לקערה, מתבלת בעין יפה, מחלקת לשקיות בכמות הרצויה, קושרת כל אחת, מכניסה למקפיא, בהכנת החמין שולפת שקית לסיר)
 

לדעת 1

משתמש צעיר
אשמח לכל מי שיש לו רעיון והמלצה מה אפשר לעשות ומה יכולה להיות הסיבה,
ניסיתי כבר מלא טיפים שהציעו פה בפרוג אבל לא עזר כלום...
משתמשת בבשר מס' 8 של הקר.. ושמה בסיר חתיכה שלמה,
יש לציין שאנחנו זוג ולכן הסיר יחסית קטן (וגם החתיכה), מה שחשבתי שאולי יכול לגרום לזה..
אבל עדיין חייבת להיות דרך שזה יצא טוב גם ככה (אני מקווה).
עוד נתון, משתמשת בסיר קרמי של פוד אפיל.
אשמח לרעיונות... תודה!!
אני כול שבת משתמש 8 של הקר ויוצא מציון צריך לחתוך ל2 חתיכות לתת לו 10 דקות להתבשל ביחד אם הבצל להוסיף מים שיתכסה אש גבוהה 15 דקות אחרי זה בנונית איזה שעה וכו
 

חוה ש

משתמש מקצוען
כשמים בשר מבושל, תמיד כדאי לעטוף את החתיכה בנייר כסף.
שומר את החלק רך וטוב.
 

הייטקסטית

משתמש רשום
יש טעות של המון אנשים שבשלים את הבשר רגיל ואז שמים בצ'ולנט
וכמובן שהבשר יתיבש אחרי כל כל הרבה שעות בישול...
אני שמה את הבשר בצ'ולנט כשהוא לא מבושל לגמרי ועד הבוקר יוצא רך וטעים בדוק ומנוסה
 

שיינדי דייג

משתמש רשום
כשמים בשר מבושל, תמיד כדאי לעטוף את החתיכה בנייר כסף.
שומר את החלק רך וטוב.

יש טעות של המון אנשים שבשלים את הבשר רגיל ואז שמים בצ'ולנט
וכמובן שהבשר יתיבש אחרי כל כל הרבה שעות בישול...
אני שמה את הבשר בצ'ולנט כשהוא לא מבושל לגמרי ועד הבוקר יוצא רך וטעים בדוק ומנוסה
אני לא שמה את הבשר מבושל, שמה אותו בצ'ולנט ישר מההקפאה (או אחרי הפשרה) יחד עם כל החומרים האחרים (וכנ"ל, בפעמים האחרונות ניסיתי לשים אותו ממש לפני ששמים על הפלטה, אבל זה לא ממש עזר)
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
יש טעות של המון אנשים שבשלים את הבשר רגיל ואז שמים בצ'ולנט
וכמובן שהבשר יתיבש אחרי כל כל הרבה שעות בישול...
אני שמה את הבשר בצ'ולנט כשהוא לא מבושל לגמרי ועד הבוקר יוצא רך וטעים בדוק ומנוסה
זאת אומרת שהבשר מתבשל רק במשך השהות על הפלטה?
והוא יוצא רך?
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
מניסיון שלי לאחר אינסוף ניסיונות לידים חתיכה גדולה ככל האפשר של בשר, אני משתמש בשריר (8) ולשים אותו קפוא ורק לאחר שרוב הרכיבים התבשלו כדי למנוע בישול יתר של הבשר עד כמה שאפשר.
חוץ מזה אני מכסה את הכל בנייר אפייה ואני שם את זה צמוד ממש לצונט שייגע בו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה