• משתמשים יקרים!
    בשל עבודות תחזוקה בשרתים ייתכן שתחוו שיבושים ואיטיות באתר. אנחנו מטפלים בתקלות ומקווים שהן תבאנה על פתרונן בהקדם. תודה על הסבלנות!

ל"ג בעומר האם אנחנו מחכים לאסון

מצב
הנושא נעול.

הבזק של שפיות

עורך תוכן מסוג אחר ~מילים יוצרות הבנה~
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
הדיון על מקום המגורים וההשתייכות המגזרית - מיותר לגמרי.

ילדים זה ילדים, הם בסך הכל ילדים.

ACHOT KTANA

משתמש פעיל
התערבב כאן גם שנאה
חבל שזה מה שהבנת
כי ממש לא!
אני חושבת שיותר מהסכנה הנוראית שבדבר
יש פה גם חילול ה' נוראי
איזה דור אנחנו רוצים לגדל פה??
של וונדליסטים???
משחיתי רכוש???
חוצפן שלא שומע למבוגרים??
שבועט פיזית באברכים שמעיזים להעיר להם??
ואת כל המתואר גם פה וגם בתחילת האשכול ראיתי ורואה בעיניים מידי יום בתקופה הזו

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בדברים האלה תמיד נשגב מבינתי איפה ההורים למען ה'
הרי זה ילדים לא יותר מגיל 12 וילד שמצית שרפה ומשחק באש חוזר מפוחם ומסריח כולו, איך אמא נותנת כזה דבר? איפה החינוך של המגזר הכי שמור שיש?

משה 05276

משתמש סופר מקצוען
חבל שזה מה שהבנת
כי ממש לא!
אני חושבת שיותר מהסכנה הנוראית שבדבר
יש פה גם חילול ה' נוראי
איזה דור אנחנו רוצים לגדל פה??
של וונדליסטים???
משחיתי רכוש???
חוצפן שלא שומע למבוגרים??
שבועט פיזית באברכים שמעיזים להעיר להם??
ואת כל המתואר גם פה וגם בתחילת האשכול ראיתי ורואה בעיניים מידי יום בתקופה הזו
בבבני ברק אני מכיר כאלה מקרים
שמשתייכים לפגל השני ממה שכתבתם
אז הכללות לא עושות טוב
ולגופו של נושא הייתם ליד מדורה כזו
ובאם אתם מכירים את הילד
1. תפנו להורים שלו
2. תפנו לתלמוד תורה שלו

מוישלה ד.

משתמש רשום
בדברים האלה תמיד נשגב מבינתי איפה ההורים למען ה'
הרי זה ילדים לא יותר מגיל 12 וילד שמצית שרפה ומשחק באש חוזר מפוחם ומסריח כולו, איך אמא נותנת כזה דבר? איפה החינוך של המגזר הכי שמור שיש?
מי אמר שההורים שולטים על ילדים (מתחת לבית שלי יש ילד שהדליק כמה מדורות ואמא שלו ממש הענישה אותו ולא כ"כ עזר לה)
בכל מקרה אני זוכר בתור ילד שהיו מדליקים פחים עד שיום אחד הגיע משטרה לחיידר והראו למנהל את התמונות ומאז זה נגמר.
לא יפה בכלל ההכללה של המגזרים שהיתה כאן (לא קשור להודעה שציטטתי).

בייבי גרו

משתמש פעיל
כשאני רואה ילדים מציתים אש (נצפה לעיתים רחוקות, אבל נצפה) - מזמינה משטרה / מכבי אש.
בלי למה, בלי כמה.
גם לא מזהירה את הילדים מראש.
הדבר הטוב ביותר היה לידע את ההורים / מנהל הת"ת אבל זה דורש בלשות וסחיטת מידע, לא תמיד ראלי.
אני מודעת לעובדה שלפעמים משטרה/מכבי אש דווקא מוסיפים אש וחגיגה לילדים, אבל לפחות יודעת שמנעתי אסון בטווח המיידי, ובאחריותי כמבוגר שעבר לתומו בשטח...

גרעין

משתמש מקצוען
עד אתמול לא הכרתי.
אבל אתמול יצאתי לגינה קצת שונה שמשקיפה על העמק ששם מדליקים את מדורות הלג בעומר .
מיטב הילדים מהחיידרים הכי מצוינים בשכונה והמשפחות הכי יוקרתיות. לא נוער שוליים ולא משועממים
הציתו בעמל רב מכולה\ביתן . התפלאתי לראות שזה לא ילד אחד ולא שניים אלא עשרות.
לא הצלחתי לזהות פרצופים. אם הייתי מזהה הייתי מתקשרת ליידר ולהורים

מרחבית

משתמש מקצוען
אני לא מכירה תופעות כאלה. כנראה תלוי במקומות.
אני מאמינה שאם כל ההורים וכל החיידרים יתייחסו לתופעות האלה כדבר שלא יעשה, שהוא באופן מוחלט מחוץ לתחום, קודם כל מול עצמם, זה יועיל מאוד. להכיר בכך שזו התנהגות מופקרת, מסוכנת, שאין לה מקום בתוכנו, למרות שילדים נהנים מזה. ילדים לא יודעים לבד. התפקיד שלנו לשדר להם את זה.
אפשר לדבר על זה איתם מראש, ממקום מאוד ברור. להסביר להם את הסכנה, את האיסורים שעוברים, להזהיר ולא לוותר. שילדים ירגישו שמבחנתינו זה מחוץ לתחום באופן מוחלט.
מספיק כמה הורים בודדים שמתייחסים בסלחנות מסוימת מכל מיני סיבות, כדי ליצור אווירה ש'לא נורא'. ומספיק שניים שלושה ילדים שמארגנים דברים כאלה, והשאר נסחפים. אם זה יהיה ממש לא לגיטימי, יהיה הרבה פחות סחף אחרי בודדים.
במקביל, כדאי לארגן יחד עם הילדים שנמשכים לזה מדורה יפה ובטיחותית, עם הרבה כיף והפתעות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה