קינוחים דרושה מנה אחרונה מרהיבה וטעימה עם מחית פיסטוק

single

משתמש מקצוען
עלה בי רצון עמום להכין מנה אחרונה לחגים בניחוח פיסטוקי מסוים, ולכן קניתי מחית פיסטוק ותמצית פיסטוק. משום מה היה זכור לי שיש פה המון מתכוני פיסטוק, אבל לא מצאתי את שאהבה נפשי.
יש למישהי מתכון משובח על בסיס מחית פיסטוק? יעזור לי מאד!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
יש לי מוס עם מחית פיסטוק
3 צבעים
לוטוס
שוקולד מריר
פיסטוק
 

noae

משתמש מקצוען
פחזניות עם או בלי קראמבל, במילוי קרם פטיסייר פיסטוק.
יותר קל ממה שנשמע וטעים נורא!
 

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון לגלידת פיסטוק שמתאימה לתבניות של מגנום.

מוס פיסטוק
1 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
150 גר' שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1/2 כוס פיסטוק קלוי טחון
כף גדושה מחית פיסטוק

לציפוי:
200 גר שוקולד לבן מומס
40 גר' שמן
1/4 כוס פיסטוק קצוץ-לבחירה

בסיר מחממים חלב ושמנת (1/2 כוס) עד רתיחה-מיד כשעולה בועות לכבות
בקערה נפרדת מעקציפים חלמונים סוכר וקורנפלור
שופכים את השמנת וחלב לקערת החלמונים תוך כדי בחישה ומחזירים לסיר
מבשלים עד הסמכה תוך בחישה מתמדת
כאשר מסמיך מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד לבן מערבבים היטב ומוסיפים פיסטוק ומחית. מקררים
מקציפים את השמנת לקציפה רכה ומקפלים לתוכה את קרם הפיסטוק,
יוצקים לתבנית שקעים או רגילה ומקפיאים 6 שעות

ציפוי- מערבבים שוקולד שמן ופיסטוק ושופכים על הגלידה או מצפים..

אפשר לעשות אותו פרווה עם ריצ' במקום שמנת.

אבל וואו, התמצית פיסטוק זה משהו יקר נורא, לא?
כשחיפשתי, אמרו לי שבקבוק של 30 מ"ל עולה 50 שקל.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מניחה שאת רוצה קינוח פרווה וזה מגביל לטעמי את האפשרויות
אני לא הייתי מבזבזת את המחית על קצפת פרווה אא"כ את אוהבת את טעמה.
אלא מערבבת אותה עם קרם פטיסייר על בסיס חלב צמחי
מכינה כבסיס קראמבל, מזלפת מעל פטיסייר פיסטוק ומעל רוטב פירות אדומים שמכינים בקלות
אם מתאים לך אפנה אותך למתכון.
 

single

משתמש מקצוען
יש לי מתכון לגלידת פיסטוק שמתאימה לתבניות של מגנום.

מוס פיסטוק
1 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
150 גר' שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1/2 כוס פיסטוק קלוי טחון
כף גדושה מחית פיסטוק

לציפוי:
200 גר שוקולד לבן מומס
40 גר' שמן
1/4 כוס פיסטוק קצוץ-לבחירה

בסיר מחממים חלב ושמנת (1/2 כוס) עד רתיחה-מיד כשעולה בועות לכבות
בקערה נפרדת מעקציפים חלמונים סוכר וקורנפלור
שופכים את השמנת וחלב לקערת החלמונים תוך כדי בחישה ומחזירים לסיר
מבשלים עד הסמכה תוך בחישה מתמדת
כאשר מסמיך מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד לבן מערבבים היטב ומוסיפים פיסטוק ומחית. מקררים
מקציפים את השמנת לקציפה רכה ומקפלים לתוכה את קרם הפיסטוק,
יוצקים לתבנית שקעים או רגילה ומקפיאים 6 שעות

ציפוי- מערבבים שוקולד שמן ופיסטוק ושופכים על הגלידה או מצפים..

אפשר לעשות אותו פרווה עם ריצ' במקום שמנת.

אבל וואו, התמצית פיסטוק זה משהו יקר נורא, לא?
כשחיפשתי, אמרו לי שבקבוק של 30 מ"ל עולה 50 שקל.
ממש ממש תודה לך!
קניתי את התמצית בחנות של מוצרי אפיה, ולא היה כזה יקר. מקווה שלא מעיד על האיכות... בקבוקון קטנטן עלה באזור עשרה שקלים נראה לי, אבל לכאורה צריך כמה טיפות בכל פעם.
 

single

משתמש מקצוען
אני מניחה שאת רוצה קינוח פרווה וזה מגביל לטעמי את האפשרויות
אני לא הייתי מבזבזת את המחית על קצפת פרווה אא"כ את אוהבת את טעמה.
אלא מערבבת אותה עם קרם פטיסייר על בסיס חלב צמחי
מכינה כבסיס קראמבל, מזלפת מעל פטיסייר פיסטוק ומעל רוטב פירות אדומים שמכינים בקלות
אם מתאים לך אפנה אותך למתכון.
אכן אני רוצה קינוח פרווה.
מה שכתבת נשמע מקסים. זה טעים כמו שזה נשמע?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אכן אני רוצה קינוח פרווה.
מה שכתבת נשמע מקסים. זה טעים כמו שזה נשמע?
אני מכינה את זה וניל פרווה והוא ממש טעים אבל הכנתי בעבר פטיסייר פיסטוק חלבי והוא היה מדהים.
והשילוב בין מתיקות הקרם לפירות מדהים בעיני

המתכון הוא באשכול מיקס אנד מאצ' (תגובה ראשונה ושניה)

פשוט תוסיפי לפטיסייר לפני הקירור כף גדושה של מחית פיסטוק ותשמיטי את מחית הוניל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אישית אני ממליצה ממש על מחית הפיסטוק של אלמנדוס. טעימה ביותר.
 

single

משתמש מקצוען
אני מכינה את זה וניל פרווה והוא ממש טעים אבל הכנתי בעבר פטיסייר פיסטוק חלבי והוא היה מדהים.
והשילוב בין מתיקות הקרם לפירות מדהים בעיני

המתכון הוא באשכול מיקס אנד מאצ' (תגובה ראשונה ושניה)

פשוט תוסיפי לפטיסייר לפני הקירור כף גדושה של מחית פיסטוק ותשמיטי את מחית הוניל.
נשמע מיוחד וטעים ממש. רק באיזה שלב להוסיף את המחית, לפי המספור?
 

noae

משתמש מקצוען
תודה!
יש לך מתכון?

אפשר מתכון פליז?
בשמחה,
לפחזניות אני משתמשת במתכון הזה:
יוצאת כמות ענקית... אפשר להקפיא בכיף לפני המילוי, ולמלא גם בבשרי אם רוצים.

מלית עשיתי את הקרם ששירה העלתה ומשמש אותי נאמנה אז תודה @shira bira !
 

noae

משתמש מקצוען
פתאום נזכרתי שהכנתי את העוגה הזאת ליום הולדת שנחגג בסעודת שבת:

עוגה ממחלקת הרושם...
וגם נורא טעימה.
את הרוטב האדום למעלה עשיתי מתותים ולא פטל, והוספתי טיפה לימון להפחתת המתיקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה