דלורית - מה נעשה איתך?

החיים תותים

משתמש מקצוען
יש לכם רעיונות למתכונים טעימים שמכילים דלורית?
בבקשה לא מרק כתום ולא דלורית אפויה בתנור.
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קציצות דלורית
קציצות דלורית מטוגנות וטעימות ביותר בשילוב בצל ירוק ותפוח אדמה שכדאי לאמץ - קציצות נהדרות לא רק לצמחוניים

מצרכים למתכון (12 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה)

12 מנות/יחידות: תלוי בגודל הקציצות.

אופן הכנת המתכון
1. לערבב את הדלורית עם הירקות, להוסיף את המלח, ללוש כמו בצק ולסחוט
כדי להוציא כמה שאפשר את הנוזלים.
2. להוסיף את הביצים, התבלינים ושאר המצרכים, ולערבב היטב.
3. להכין קציצות בידיים משומנות ולטגן בשמן חם עד להשחמה משני הצדדים.
4. להניח את הקציצות על נייר סופג כ- 20 דקות ולהעביר לכלי הגשה.
5. בתיאבון (:
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פשטידת דלורית
קוביות בכתום עז מנקדות את בלילת הביצים והגבינה בפשטידה פשוטה, יפה וטעימה


מצרכים

  • חומרים (לתבנית בגודל 20x20 ס"מ):
  • דלורית במשקל כ-900 גרם (כ-550 גרם לאחר קילוף וגלעון)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%
  • 200 גרם (גביע) שמנת חמוצה 15%
  • 2 כפות פירורי לחם
  • עלים מחמישה גבעולי אורגנו טריים
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1. קולפים ומגלענים את הדלורית, וחותכים לקוביות בגודל של 1.5 ס"מ. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים את שמן הזית, ממליחים ומפלפלים. מערבבים כך שהשמן יצפה את קוביות הדלורית. אופים בחום של 220 מעלות עד שהדלורית רכה (כחצי שעה).
  • 2. בינתיים טורפים בקערה את הביצים עם הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, פירורי הלחם, רוב האורגנו (משאירים בצד כמה עלים לקישוט) והבצל הירוק. מתבלים בחצי כפית מלח ובפלפל שחור.
  • 3. כשהדלורית מוכנה, מוסיפים אותה לתערובת, ומעבירים הכל לתבנית משומנת ומקומחת. זורים מלמעלה את הגבינה הצהובה המגוררת.
  • 4. אופים בחום של 170 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה יפה (כשעה ורבע).
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
קציצות דלורית
קציצות דלורית מטוגנות וטעימות ביותר בשילוב בצל ירוק ותפוח אדמה שכדאי לאמץ - קציצות נהדרות לא רק לצמחוניים

מצרכים למתכון (12 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה)


12 מנות/יחידות: תלוי בגודל הקציצות.

אופן הכנת המתכון
1. לערבב את הדלורית עם הירקות, להוסיף את המלח, ללוש כמו בצק ולסחוט
כדי להוציא כמה שאפשר את הנוזלים.
2. להוסיף את הביצים, התבלינים ושאר המצרכים, ולערבב היטב.
3. להכין קציצות בידיים משומנות ולטגן בשמן חם עד להשחמה משני הצדדים.
4. להניח את הקציצות על נייר סופג כ- 20 דקות ולהעביר לכלי הגשה.
5. בתיאבון :)
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
נראה טעיםםםם
נראה לך שאפשר לוותר על הבצל ירוק? או לשים משהו אחר במקום?
 

eden24696

משתמש מקצוען
קציצות דלורית
קציצות דלורית מטוגנות וטעימות ביותר בשילוב בצל ירוק ותפוח אדמה שכדאי לאמץ - קציצות נהדרות לא רק לצמחוניים

מצרכים למתכון (12 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה)


12 מנות/יחידות: תלוי בגודל הקציצות.

אופן הכנת המתכון
1. לערבב את הדלורית עם הירקות, להוסיף את המלח, ללוש כמו בצק ולסחוט
כדי להוציא כמה שאפשר את הנוזלים.
2. להוסיף את הביצים, התבלינים ושאר המצרכים, ולערבב היטב.
3. להכין קציצות בידיים משומנות ולטגן בשמן חם עד להשחמה משני הצדדים.
4. להניח את הקציצות על נייר סופג כ- 20 דקות ולהעביר לכלי הגשה.
5. בתיאבון :)
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
3 ביצים לארג'? זה לא המון לכמות הזאת? :eek:
ומה העניין דווקא בקמח תופח אם זה בטיגון וללא אפייה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה