דרוש מידע דחוף! מה עושים שהגאנש לא מתקשה

קרן לייזר

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עשיתי גאנש ךפי מתכון
200 גרם מחית תות
133 גרם שמנת (פרווה)
מה להוסיף כדי שיתקשה?
 

yaffab

משתמש מקצוען
לא מכירה כזה גנאש. אני מכירה שוקולד ושמנת.
כדי להקשות את התערובת או להדליק מזגן חזק בחדר או להכניס למקרר לכמה דקות ולעקוב.
 

שני זאת אני :)

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נשמע שמתאים להוסיף כמה קוביות שוקולד לבן (או מטבעות אם רוצה פרווה).
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אין דבר כזה גאנש ממחית תות וקצפת
גאנש תמיד יהיה מורכב מכמות של קצפת ובאותה כמות שוקולד!!

אולי היית צריכה להוסיף לתערובת גם שוקולד לבן?,
מחית תות וקצפת לא יתקשה בשום צורה, אלא אם כן הקצפת מוקצפת.
נראה לי שנפלה טעות, או אצלך, או במתכון..

בכל מקרה, בשביל להקשות דברים, אני משתמשת הרבה בחמאת קקאו - (יותר לשוקולד, פטיפורים, וכד'), וג'לטין,- (יותר למוסים).
גאנש רגיל, 2 דקות במקפיא וזה מתקשה
בהצלחה..
 

קרן לייזר

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
סליחה....
אבל שמתי מחית תות ושוקולד לבן (לא קצפת)
מה להוסיף עכשיו???
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סליחה....
אבל שמתי מחית תות ושוקולד לבן (לא קצפת)
מה להוסיף עכשיו???
אם את רוצה אכן גאנש, אז תוסיפי את הקצפת באותה כמות של השוקולד.
את לא צריכה אפילו להכניס למקפיא(שוקולד לבן מתקשה מהר יותר משוקולד רגיל), כמה דקות וזה יתקשה
 

קרן לייזר

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
לא הבנתי
להוסיף לשוקולד לבן והמחית גם קצפת? מוקצפת?
כבר הרבה זמן במקפיא ולא בכיוון לקפוא
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שוב, בסיס גאנש מורכב מהרכיבים הבאים:
קצפת, ושוקולד - בכמויות שוות

אם את רוצה גאנש תוסיפי לשוקולד קצפת לא מוקצפת!!, - באותה הכמות של השוקולד.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
לא הבנתי
להוסיף לשוקולד לבן והמחית גם קצפת? מוקצפת?
כבר הרבה זמן במקפיא ולא בכיוון לקפוא
כשלמדתי פטיפוריה, עשינו פטיפורים שכללו שוקולד עם תות טחון.
תכל'ס, היה קשה מאד לשחרר את הפטיפור. התות די בעייתי.
אחר כך ניסיתי כמה פעמים בבית, ולבסוף החלטתי להפסיק להתעסק עם תותים בפטיפורים.
לגנאש, אין היגיון בשוקולד עם תות.
גנאש הוא שוקולד עם שמנת.
וגם אם הייתם שמים לשוקולד והשמנת, אחר כך תותים, מסופקני אם זה היה מתקשה.
יש משהו במחית שגורם לזה להשאר רך.
זו דעתי.
אשמח לשמוע אם מישהי הצליחה.
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כשלמדתי פטיפוריה, עשינו פטיפורים שכללו שוקולד עם תות טחון.
תכל'ס, היה קשה מאד לשחרר את הפטיפור. התות די בעייתי.
אחר כך ניסיתי כמה פעמים בבית, ולבסוף החלטתי להפסיק להתעסק עם תותים בפטיפורים.
לגנאש, אין היגיון בשוקולד עם תות.
גנאש הוא שוקולד עם שמנת.
וגם אם הייתם שמים לשוקולד והשמנת, אחר כך תותים, מסופקני אם זה היה מתקשה.
יש משהו במחית שגורם לזה להשאר רך.
זו דעתי.
אשמח לשמוע אם מישהי הצליחה.
אני אישית גם לא הבנתי בדיוק את הכוונה של מחית תות בגאנש,
בעצם גאנש - זה שוקולד וקצפת, וזהו!
גאנש הוא בד"כ לא משמש כקישוט לעוגה/פטיפור וכו', זה יותר להדבקות של חלקי פטיפורים, או קישוטים על עוגות ויטרינה..
או כמובן כקרם על העוגה..

לקישוט צבעוני, על עוגות או פטיפורים או כל דבר אחר, משתמשים בד"כ רק עם שוקולד לבן/רגיל ואז מוסיפים את הטעם הרצוי, אם דיברת על תות, - לא הייתי שמה מחית, הייתי שמה במקום מחית תמצית תות, - ואז זה מוסיף את טעם התות בצורה נפלאה ונקיה (ללא גושים וכאלה). כנ"ל גם טעמים נוספים כגון פיסטוק ניתן לשים מחית פיסטוק וגם תמצית ,
וכמובן להוסיף צבע מאכל בשביל לקבל את הגוון הרצוי.
בהצלחה..
 

קרן לייזר

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
תודה רבה על בתגובות
כנראה שלא הולך התות
השאלה מה אפשר לשים במקרונים אם אני לא רוצה את הטעם של השוקולד?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה