דג מטוגן? איזה דג מומלץ

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
ניסיתי השבוע להכין דג מטוגן.
הכנתי דג סול. והוא יצא לנו שומני מדי.
אנחנו אוהבים דגם בשרניים - קשים יותר.
איזה דג אחר מומלץ שטוב בטיגון ופחות שומני?
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מושטים.
הם לא ככ בשרניים.
אבל מאד טעימים.
אני טובלת אותם בביצה ומטגנת.
וברגע שאני הופכת לצד השני, אני שופכת המווווווווווון לימון, קצת מלח ופלפל.


דג סול הוא הדג האולטימטיבי לטיגון, לא ברור למה הוא יצא לך שומני. אולי טיגנת בשמן עמוק.
אני מטגנת אותו בביצה ופירורי לחם כמו שניצל.
ובהגשה אני מגישה חצאי לימון ורוטב פטריות.
סוחטים לימון על הדג, ומעל זה שופכים קצת רוטב פטריות.
מאד מאד טעים.

אם את מגישה את זה לארוחת צהרים, את יכולה להגיש פתיתים ליד זה, הפתיתים מתערבבים עם הלימון והרוטב פטריות ומתקבל טעם מצוין.
 

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
המושטים יוצאים בטיגון כמו בבישול מבחינת הבשרניות שלהם?
כי בבישול אנחנו אוהבים אותם.

דווקא לא טיגנתי את הסול בשמן עמוק, אלא כמו שאמרת כמו שניצל.
ויצא ממש שומני. אולי זה משנה בחברות?

אני הכנתי לו רוטב צ'רמלה אם את מכירה.
זה רוטב אדום חמצמץ קצת.
 

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
סול מאוד נוטה להתפרק, לכן אני פחות אוהבת אותו.
אני הייתי ממליצה על נסיכה כי קשה להסיר את העור של המושט ולטגן עם העור קצת מגעיל.
 

profession

משתמש פעיל
הסוד בטיגון סול זה לצפות אותו בקמח ואז בביצה ואח"כ בפירורים ולשמן...

אחותי מכינה אותם יוצאים כמו חיילים-מאז שגיליתי איך עוד לא יצא לי להכין בעצמי אבל שווה לנסות!
 

מרור

משתמש רשום
נכתב ע"י יעל א;1457899:
אני הייתי ממליצה על נסיכה כי קשה להסיר את העור של המושט ולטגן עם העור קצת מגעיל.
טיפ להסרת עור המושט בשביל טיגון, בקלי קלות:
כשהדג עדיין קפוא, בעזרת סכין לתפוס פינה של עור ולקלף מתחת לזרם מים !
קל ומהיר!
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בקלה - דג פשוט ומעדן.
משרים אותו הרבה בלימון + מלח
אח"כ מטגנים כמו שניצל. מקסים!

גם אני רק לאחרונה למדתי את הסוד של הסול: צריך לצפות אותו קודם כל בקמח ורק אח"כ בביצה ובפרורי לחם, ולטגן קודם את הצד הקשה. יוצא שלם.
בדיוק אתמול עשיתי ניסוי: לקחתי את הסול כמו שהוא (בלי תבלינים) שמתי בתבנית בתנור 20 דקות. יצא רך ונעים, שלם וטעים. מומלץ!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כתבו כאן הכל על הסול שהוא באמת דג קלאסי לטיגון (אשתי אוהבת להוריד לו את העור, אין לי מושג איך היא מצליחה..), כתבו על מושט שבאמת הוא יוצא בטיגון טעים להפליא, כתבו על בקלה או מרלוזה, שהם יוצאים די בסדר..
אבל הדג שבאמת יוצא הכי טוב זה הברבוניה.
הכי קל להכין.
טובלים בקמח עם קצת מלח ופלפל.
מחממים מחבת עם שמן קנולה מעורב במעט שמן זית.
מטגנים משני הצדדים עד שהדג מתחיל להתקפל פנימה, והשוליים שלו מזהיבים.
מגישים עם רוטב פסטו, רוטב שום - לימון, ופרוסת לימון לסחיטה.
 

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
תודה לכל המגיבים.
את הסול אכן קמחתי ואז ביצה ואז לשמן רותח. - לא שמתי פירורי לחם.
ועם הצד הקשה למטה.

לא התפרק לי. אבל יצא שומני מאד.
אנסה באמת אולי את המושט.

הבקלה והמלרוזה טעימים? כי משום הם זכורים לי בתודעה תמיד כדגים עם טעם חזק מדי של דגים...
לא יודעת איך להסביר את כוונתי.. :)

לגבי הברבוניה - אני מחפשת דג שילך טוב עם הרוטב צ'רמלה... אז זה לא מתאים. תודה.
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1458016:
תודה לכל המגיבים.


הבקלה והמלרוזה טעימים? כי משום הם זכורים לי בתודעה תמיד כדגים עם טעם חזק מדי של דגים...
לא יודעת איך להסביר את כוונתי.. :)

טעימים מאד, אם באמת משרים אותם הרבה מאד בלימון ומלח
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1458016:
לגבי הברבוניה - אני מחפשת דג שילך טוב עם הרוטב צ'רמלה... אז זה לא מתאים. תודה.
הולך יופי עם הצ'רמולה, רק צריך להוסיף לו עוד טיפלה לימון...
ובכלל שכחתי את הסטייק טונה, שבטיגון בשמן זית הוא יוצא פצצה, אבל לא מתאים לך לרוטב.. (ממתי מכינים דג לפי הרוטב?)
 

ANONYMUS

משתמש מקצוען
אני מטגנת סלמון.
הוא יוצא אמנם טעים בכל צורה,
אבל אין כמו שניצל סלומון.
 

CSDesign

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פורל מטוגן זה אחד הדברים.
לא מבינה איך לא הזכירו אותו עד עכשיו.
 

ANONYMUS

משתמש מקצוען
איך מטגנים סלומון:
אני חותכת לפרוסות די דקות,
טובלת בקמח, ביצה ופרורי לחם ומטגנת.
 

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
נכתב ע"י יוד מם;1459937:
1. לא נעים אבל מה זה צ'רמולה
2. איך מטגנים סלומון?

רוטב צ'רמולה - זה רוטב אדום חמצמץ קצת. מגיע מהמרוקאים.
שם נוהגים להגיש אותו עם דג מטוגן בעיקר באזכרות.
אם מעניין מישהו אין לי בעיה לעלות מתכון
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
עוד לא דברו על טונה?
בשר טונה אדום! לטגן על מחבת פסים (אחרי השריה בלימון שמן זית מלח ואפשר גם תבלין דג)
ולהזהר שלא יתיבש בצריבה
(הכי טעים כשזה טרי)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה