דגים

rivi y

משתמש פעיל
אשמח אם תוכלו להעלות מתכונים לסלמון ומושט
תודה מראש
 

mina

משתמש מקצוען
סלמון

לטגן -
2 בצל
להוסיף אחרי שמטוגן 1 קופסת שימורים פטריות (את הפטריות לחתוך דק)
ולאדות עוד קצת..
להוסיף
קורט מלח
פ. שחור
כף א. מרק
1/4 כוס מים

במקביל מכינה "עיסה" של 3 כפות דבש + 1.5 כפית חרדל
את הסלמון אני טובלת ב"עיסה" (בנדיבות) ועל הסלמון הטבול, שמה את התערובת של הבצל והפטריות..

כמובן שמהתערובת אפשר להניח לפי הכמות הרצויה

הכמות מספיקה לכ - 6-8 פרוסות (תלוי כמה את נדיבה)


מרשם נוסף -

הסלמון אני נותנת לך מרשם ל-4 פרוסות
כף מיונז לא גדושה
כפית גדושה חרדל
כף קטשופ
כף דבש
קורט קטן מלח
2/3 שיני שום
גריל דג
מערבבת הכל שופכת על הסלמון ומפזרת מעל עוד קצת גריל דג
פשוט וטעים...
 

ofir770

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ה-דג שלי!!!
לא זזה מהמתכון הזה!!!

דבר ראשון- משרה את הדגים במלח מיץ לימון ומים.
בינתיים חותכת את כל הירקות- חצאי פרוסות עגבניה, חצאי טבעות בצל ומקלפת שום.
אח"כ משמנת טיפה תבנית ח"פ. שמה מעל את הדגים. משמנת כל דג טיפה- מורחת טיפת שמן ומורחת. שמה מעל כל דג מלח פלפל פפריקה חריפה ומתוקה, כך שכל הדג יצופה באדום... מעל שמה חצאי פרוסות עגבניה וחצאי טבעות בצל מופרדות לרצועות ומלמעלה שיני שום מקולפות. מערבבת בקערה 2-3 כפות שמן עם 5- 6 כפות לימון. אפילו 7-8 ומלח. ואת זה שופכת מעל הדגים. אם את רוצה עד רוטב תוסיפי עוד שמן ולימון ביחסיות של בערך חצי כף שמן ל2 כפות לימון. מכניסה לתנור על מצב גריל בערך 20 ד'ק-חצי שעה עד שמתחיל להישרף הבצל והשומים. אפילו שיהיה טיפה שרוף!!

טעים טעים!!!

והמלצה אישית- תעשי הרבה רוטב, זה מאוד טעים לטבול עם לחם!!!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שמים בתבנית אמנון בלי עור
מעל מפזרים פרוסות של בצל ופטריות (הפטריות לא חובה)
בשקית אוכל שמים קוביה/שתים של בזיליקום קפוא (קניתי במיוחד בשביל זה). כשזה מפשיר מוסיפים כף/שתים שמן זית, הרבה שום כתוש/אבקת שום, ומלח.
אופים מכוסה חצי שעה בחום 180 מעלות
ב10 דקות האחרונות מוסיפים 2 כפות קורנפלור מעורבב עם כוס מים. זה מסמיך את הרוטב (באפיה ואח"כ כשזה על הפלטה) וכיף לטבול בזה חלה.
אני מגישה בנפרד את הדגים וכלי עם הרוטב.
 

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מושט במחבת (למי שאוהב חריף...) כ-6-8 מנות
מחממת שמן ומוסיפה:
גזר חתוך לפרוסות
רצועות גמבה
6 שיני שום חתוך לפרוסות
1/3 פלפל חריף פרוסות (הכמות תלויה לפי כמה שאתם אוהבים חריף)
1/2 כוס מים

מערבבת בצלחת:
שמן
כף פפריקה
כף אבקת מרק
כפית כמון
מלח ופלפל שחור
מורחת על כל דג (אחרי שהישרתי כחצי שעה בחומץ ומלח)
בטיבול שנשאר מוסיפה מים ושופכת על הדג
לבחירה- לפזר מעל כוסברה.
 

rivi y

משתמש פעיל
תודה לכן על המתכונים,
אני ייתן את המתכונים שאני עושה כמעט כל שבת ופשוט קצת נמאס לי (אני אוהבת מאד גיוונים)
כמובן גם את הסלמון וגם את המושטים אני משרה קודם עם מלח ולימון
סלמון -
אני חותכת בצל, עגבניות ופלפלים בכל הצבעים מתבלת במלח, שמן ופפריקה
מכניסה לתנור חם בערך לחצי שעה עד שהירקות רכים ואפויים מספיק
ואז אני מניחה עליהם את הפרוסות סלמון ומטבלת במלח, פפריקה, שום וקצת פלפל שחור
ומכניסה לעוד רבע שעה לתנור
כשאני מגישה אני מניחה בצלחת את הסלמון ומעליו את הירקות
מושט -
2-3 עגבניות
1 בצל
5 שיני שום
2 גבעולי סלרי
1/2 חבילת שמיר
1/2 כוס שמן זית
פפריקה
מלח, פלפל
מניחה את המושטים בתבנית ועל זה שופכת את הכל
בתנור 3/4 שעה בערך

מתכונים ששווה לנסות

אשמח לעוד מתכונים בסגנון שונה
 
נערך לאחרונה ב:

mitria4567

משתמש פעיל
לי יש מתכון שמתאים גם לסלומון וגם למושט

מתכון ל-5 מושטים

לערבב בכלי:
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
שום כתוש
גריל דג
בזיליקום יבש
מלח
פלפל שחור
פפריקה

(לסלומון אני שמה גם פטרוזיליה יבשה)

לשים בתבנית את המושטים לשפוך את הרוטב מעל ולאפות כ20 דקות
מעדןןןןןן
 

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
לסלמון:

1. מערבבים חרדל, דבש ושום ומורחים על הדגים. מוסיפים שמיר קצוץ (אפשר להוסיף לתערובת גם ריצ').
2. רוטב טריאקי מוכן או תערובת של רוטב סויה, שום ודבש. מורחים על הדג ומוסיפים שומשום מלמעלה.

דווקא את המושטים אני עושה עם שום, בצל, גמבות ועגבניות חתוכות ופטרוזיליה קצוצה.
 

נועה וינברג

משתמש פעיל
מתכון חדש שיש לי לסלומון או לכל דג ומאד מאד מוצלח ומגוון...( ניסיתי גם על חזה עוף הלך מעולה)

לטחון במגימיקס( לא נטחן טוב בבלנדר)
חצי פטרוזיליה
חצי שמיר
4 שיני שום
שליש כוס שמן זית
2 כוסות פרורי לחם

לפזר על הדג מלח ופלפל
לערבב 3 כפות קטשופ וכף חרדל
למרוח על הדג
ולפזר את התערובת הירוקה מעל

לאפות 20 דקות לא מכוסה
 

נטטט

משתמש פעיל
למושט-
להשרות כמובן עם מלח ומיץ לימון
להניח בתבנית ולפר מעל גריל דג בנדיבות
מעל שופכת רוטב שום (אני משתמשת בקנוי)ומורחת היטב על הדג
מאדה במחבת בצל עם פלפלים בכמה צבעים עד שמתרככים לשפוך מעל דג ולאפות 20 דק
אני מכינה כבר בליה שישרה עם הטעמים ואופה צמוד לשבת
 

נטטט

משתמש פעיל
סלמון בריבת בצל מדהים!
ל7-8 מנות סלמון
מאדים 8 בצל גדול חתוך לפרוסות דקיקות, מאדים הרבה זמן עד שיוצא כל הנוזלים ואז מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס, ככפית מלח וכוס סוכר שופכים, מערבבים היטב עם הבצל וממשיכים לבשל עד שהבצל מתחיל להתקרמל ממשיכן עוד טיפה עד שנוצרת כעין ריבת בצל זהובה
אופים 20 דק ללא כיסוי
גם כאן הכי מוצלח להכין לילה קודם שיקבל את הטעמים ורק לפני שבת לאפות
 

נטטט

משתמש פעיל
סלמון עם ריץ, שווה לנסות !
משרים את הדג ללילה עם שמן (עדיף שמן זית), חרדל, שום כתוש ותבלינים
אחכ"כ טובלים בקמח , מניחים בתבנית ומפזרים מעל פרורי לחם (עדיף מוזהבים)
מערבבים 1 ריץ (קצפת צמחית) עם כפית חרדל שופכים מעל הדג ואופים מגולה כ-20 דק'

הכמות מספיקה ל-7-8 מנות סלמון.
 

דג סלומון

משתמש מקצוען
אשמח אם תוכלו להעלות מתכונים לסלמון ומושט
תודה מראש
https://www.prog.co.il/threads/דג-מושט-טעים-יש-דבר-כזה.408086/
מתכון למושט מוצלח במיוחד (לא חריף) וקל מאד, דקה ולתנור:
מערבבים קטשופ ומיונז בכמות שווה, מורחים בנדיבות ע"ג הדגים, בוזקים מעט אורגנו (לא חובה) ומזלפים פסי קטשופ מלמעלה לקישוט [ולטעם]. זהו.
כעשרים דקות אפיה בתנור, ויוצא טעים מאד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

חיבורים • אתגר 18

לוח מודעות

למעלה