בשרי גריסים וגריסי פנינה

שפרינצלה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אחת ולתמיד מה ההבדל בניהם?
מה יותר טוב לטשונט- חמין
ומה למרק
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מתוך המכלול:

גריסים
גריסים הם זרעי דגן או חלקי זרעים. כיום, שם זה מתייחס בעיקר אל גרעיני השעורה, אולם במקורות אפשר שהכוונה כללית יותר ומכוונת גם לקטניות גרוסות.
כזרעי שעורה הגריסים משמשים בתעשיית המזון, המשקאות האלכוהוליים והמזון לבעלי חיים.
גריסי פנינה הם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול, אך ערכם התזונתי נמוך יותר.
במטבח היהודי הגריסים משמשים להכנת החמין וכן לעיבוי מרקים.​

 

אסתיס

משתמש מקצוען
לחמין רק גריסים רגילים, גריסי פנינה נהיים מושיים בבישול ארוך וסופחים הרבה נוזלים, מה שיוצר עיסה דביקית בחמין, ומתכון להדבקויות עקשניות לסיר.
מה שאין כן במרק, ששם ממש מתאים גריסי פנינה . הם רכים ועדינים ומתבשלים מהר יחסית.
לאחר לילה במקרר הם סופחים הרבה נוזלים והמרק נהיה סמיך ממש. (שבעיני זה מושלם)
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אנחנו משתמשים רק בגריסי פנינה מטעמי הוראת הדיאטן הרפואי שלנו. יש לנו מסננת נירוסטה שאנו מניחים בסיר של הטשולנט ובה שמים את הגריסים והשעועית, כך שאין צורך לחפש אחריהן וגם הן אינן נדבקות לתחתית. לאחר בישול של 6 שעות לפני שבת ועל הפלטה עד צהרי שבת הגריסים אינם הופכים לדייסה ואינם דביקיים במיוחד.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה