משום מה כשאני רואה את הקאפקייקסים ככה, בלי שום קצפת ועיטור, ככה, באוטנטיות אמיתית, אני נזכרת במשפט שכתבתי בכותרת,
מקווה שלא רק אני חושבת ככה
אז אני מצרפת מתכון לקאפקייקסים מושלמים, ואל תיהיו רעים כמוני ותכסו את הקאפקייקסים שלכם בקצפת, כי תכלס, גם אנחנו היינו רוצים שיראו את החלק הטוב שבנו, וגם אם הוא רק חיצוני...
אז הנה המתכון, באדיבות "עוגיות נט"
קישור למתכון:
קאפקייקס שוקולד וקצפת
12 קאפקייקס
לקאפקייקס שוקולד:
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם (5 כפות) קקאו
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקצפת:
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
שוקולד מגורר או פניני שוקולד
אופן ההכנה:
מקווה שלא רק אני חושבת ככה
אז אני מצרפת מתכון לקאפקייקסים מושלמים, ואל תיהיו רעים כמוני ותכסו את הקאפקייקסים שלכם בקצפת, כי תכלס, גם אנחנו היינו רוצים שיראו את החלק הטוב שבנו, וגם אם הוא רק חיצוני...
אז הנה המתכון, באדיבות "עוגיות נט"
קישור למתכון:
קאפקייקס שוקולד וקצפת | עוגיו.נט
קאפקייקס שוקולד וקצפת קלים מאוד להכנה, מרשימים וטעימים. בדיוק מה שצריך לחגיגות יום הולדת ואירועים מיוחדים. אפשר להכין גם ללא גלוטן.
www.oogio.net
12 קאפקייקס
לקאפקייקס שוקולד:
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם (5 כפות) קקאו
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקצפת:
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
שוקולד מגורר או פניני שוקולד
אופן ההכנה:
- קאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד והחומרים היבשים נטמעים בתערובת.
- מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מפזרים מעט שוקולד מריר מעל כל קאפקייק.
- אופים במשך כ-14-20 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
- קצפת: מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הקאפקייקס.
- מקשטים בפניני שוקולד או שוקולד מגורר ומגישים.
- שומרים את הקאפקייקס במקרר עד 4-5 ימים בקופסה סגורה.
- אפשר לקשט את הקאפקייקס בכל מה שאוהבים.
- במקום שוקולד מריר קצוץ אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.
- אם אוהבים, אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים לבלילת הקאפקייקס.