עוגות/עוגיות בראוניס חמאת בוטנים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
או בראוניס לוטוס
או בראוניס נוגט
אן בראוניס קפוצ'ינו
או בראוניס ריבת חלב
או
או
או

איזה קרם שתחליטו

אבל היא כל כך קלה להכנה העוגה הזו
וכל כך טעימה
שאין סיכוי שלא תכינו אותה.

IMG_0846_800x600.jpg


תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיים

4 ביצים
1 נטורינה או 200 גרם חמאה לעוגה חלבית או 1 כוס שמן*
1 כוס קקאו כהה
2 כוסות סוכר [אפשר להפחית ל 1.5 כוסות אבל קחו בחשבון שקקאו הוא מר...]**
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס חמאת בוטנים לא מתוקה או, או, או, או [מהרשימה שלעיל]

*אם משתמשים בשמן מוסיפים 1 כפית אבקת אפיה
** אם משתמשים בקרם מתוק אפשר להוריד עוד קצת בסוכר, לפי הטעם.

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר [או חלבי לעוגה חלבית]
3/4 כוס חמאת בוטנים לא מתוקה או 3/4 כוס של X או X או X [מה שבחרתם להשתמש מהרשימה הנ"ל, העיקר שיהיה זהה למה ששמתם בתוך העוגה]

מקצפים נטורינה או חמאה עם הסוכר עד שבקבל קרם חלק.
אם משתמשים בשמן מדלגים על השלב הזה ושמים את השמן עם הביצים יחד עם כל הרכיבים האחרים.
מוסיפים לקרם את יתר הרכיבים ומערבבים היטב במיקסר במשך כדקה.
משטחים את התערובת בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות רק עד שהעוגה מתייצבת.

מקררים ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים בסיר קטן או במיקרוגל.
מערבבים לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה. מורחים בצורה אחידה על פני כל העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של הציפוי

פורסים בסכין חדה ולא משוננת.
IMG_0847_800x600 (1).jpg

העוגה שאני הכנתי נשלחת לאירוע אז קישטתי את הפרוסות בזילוף חמאת בוטנים מומס ובחצי בוטן.
IMG_0846_800x600.jpg
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מתענגת פה על כל ביס וביס,
הגעת בול בזמן עם המתכון הקל והטעיםםםםם הזה.
הכנתי ב2 תבניות אינגליש קייק, אחד עם לוטוס אחד עם חמאת בוטנים,
לעצלניות בינינו ללוטוס לא נשאר לי לציפוי אז שמתי בסוף האפיה 5 קוביות שוקולד על העוגה והחום המיס אותו ומרחתי לשכבה אחידה,
ולעוגת חמאת בוטנים מעל הקוביות שוקולד שפכתי ממרח בוטנים שאותו השייש תכף
 

דייד

משתמש מקצוען

מפרל

משתמש מקצוען
איך ממירים לתבנית ענקית?
אין כמו השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סורי שלא הבנתי...
מה זה נקרה לערבב במיקסר? להקציף הכל ביחד??
כן להקציף אבל בוו של בחושות במהירות גבוהה
אם משתמשים בנטורינה אז קודם מקציפים אותו לבד עם הסוכר ואז עם הביצים ואז את יתר הרכיבים

איך ממירים לתבנית ענקית?
אין כמו השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים
פי 1.5 ויצא טיפה יותר נמוך
או פי 2 ויצא לך ענקית +אינגליש ארוכה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
העיסה צריכה לצאת סמיכה מאוד? קרמית כזו? או שטעיתי איפשהו?
בתנור עכשיו
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

גילה רינה

משתמש פעיל
מתכון כלבבי
נראה ממש טוב!
הולכת לנסות אי"ה

במה מונחות פרוסות העוגה? זה ח"פ?
 

estik

משתמש פעיל
הכנתי, יצא מאוד טעים!!

השיפורים שלי לפעם הבאה-
1. פחות זמן בתנור (קצת התייבשה לי)
2. לשבת שבת מספיק חבילה אחת של 100 גר' שוקולד לציפוי, ולאירוע לשים את ה200 גר' לשיכבה יותר עבה ומכובדת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הכנתי, יצא מאוד טעים!!

השיפורים שלי לפעם הבאה-
1. פחות זמן בתנור (קצת התייבשה לי)
2. לשבת שבת מספיק חבילה אחת של 100 גר' שוקולד לציפוי, ולאירוע לשים את ה200 גר' לשיכבה יותר עבה ומכובדת.
תור זה ענין של עצמה של תנור
ובראוניס באמת חשוב לאות רק עד שמכון ודקה לא יוצר
אצלי זה 25 דקות ולפעמים טיפה יותר כל אחת מכירה את התנור דלה

בענין השוקולד- ענין של טעם. אם מספיק לכם 100 גרם, שימי רק 100 גרם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה