בשרי בצלים ממולאים בשר של shira bira

Kings hwy

משתמש פעיל
@shira bira
קודם כל תודה על המתכון המוצלח והחגיגי,
הכנתי אותו בפסח שעבר (קורונה),
ועכשיו שוב לכבוד שבת קודש-שביעי של פסח.
אמנם דורש הכנה בתשומת לב אבל שווה, טעים ומיוחד מאד.

אני רוצה להגיש אותו בשבת בבוקר, זאת אומרת שהוא יהיה ה'חמין'.
איך את מציעה לי להשאיר אותו על הפלטה?
ישירות עליה אני חוששת שהבצלים שבתחתית ייחרכו.
להוסיף מים נראה לי לא כדאי כי גם הם לא יצליחו לחלחל עד למטה (הכנתי בסיר לא רחב במיוחד כך שיש לי קומות של בצלים), וגם הם יטפילו את טעם הרוטב.
אולי על כדורי נייר כסף שיחצצו בין הפלטה לבין הסיר, ובכך עדיין יישמר חום אבל לא מידי? זה לא יחמיץ (עגבניות רגישות)?

אשמח לשמוע עצה.
תודה רבה ומועדים לשמחה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
קודם כל תודה על המתכון המוצלח והחגיגי,
הכנתי אותו בפסח שעבר (קורונה),
ועכשיו שוב לכבוד שבת קודש-שביעי של פסח.
אמנם דורש הכנה בתשומת לב אבל שווה, טעים ומיוחד מאד.

אני רוצה להגיש אותו בשבת בבוקר, זאת אומרת שהוא יהיה ה'חמין'.
איך את מציעה לי להשאיר אותו על הפלטה?
ישירות עליה אני חוששת שהבצלים שבתחתית ייחרכו.
להוסיף מים נראה לי לא כדאי כי גם הם לא יצליחו לחלחל עד למטה (הכנתי בסיר לא רחב במיוחד כך שיש לי קומות של בצלים), וגם הם יטפילו את טעם הרוטב.
אולי על כדורי נייר כסף שיחצצו בין הפלטה לבין הסיר, ובכך עדיין יישמר חום אבל לא מידי? זה לא יחמיץ (עגבניות רגישות)?

אשמח לשמוע עצה.
תודה רבה ומועדים לשמחה.
תודה על המחמאות.
אין לי נסיון בהגשה בצורה כזו.
כמובן שאם את מנסה אז יש להניח על חום עקיף ולא ישירות על הפלטה.
עגבניות הן מוצר רגיש אבל צפוי מזג אוויר קר למדי וגם חמין טבית שמכיל עגבניות מחזיק מעמד.
בקיצור: לשיקולך.
 

Kings hwy

משתמש פעיל
תודה על המחמאות.
אין לי נסיון בהגשה בצורה כזו.
כמובן שאם את מנסה אז יש להניח על חום עקיף ולא ישירות על הפלטה.
עגבניות הן מוצר רגיש אבל צפוי מזג אוויר קר למדי וגם חמין טבית שמכיל עגבניות מחזיק מעמד.
בקיצור: לשיקולך.
תודה לך על המענה המפורט והמהיר.
תכלס אני מבינה שאת ממליצה על חום עקיף, וכך אעשה בע"ה.
רוב תודות לך!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה לך על המענה המפורט והמהיר.
תכלס אני מבינה שאת ממליצה על חום עקיף, וכך אעשה בע"ה.
רוב תודות לך!
בכל מקרה הייתי מחלקת את התבשיל לשתי מנות.
שאם יקרה משהו ח"ו המחנה השני יישאר לפליטה. אבל זו רק אני - פחדנית.
 

חנה תהילה

משתמש מקצוען
נראה לי שמצאתי:
כלים: סיר בינוני וכן סיר ממולאים (סוטאז') רחב ושטוח.
קערת ערבוב. מגש.
רכיבים:
לבצל
4-5 בצלים בינוניים שטופים ומקולפים.
למלית
בשר טחון מופשר
צרור כוסברה/פטרוזליה. מרוסק במעבד מזון או קצוץ דק מאד
בצל בינוני מרוסק במעבד מזון או בפומפיה.
מלח
פלפל
חצי כוס שמן.
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
4-5 עגבניות טריות מרוסקות
כפית דבש/ 2 תמרי מג'הול מגולענים
שבר מקל קינמון/ 1/5 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל
כפית גדושה פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצלים: בעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים).
2. בסיר קטן מבשלים את הבצלים במים חמים למשך 15 דקות עד לריכוך. מפרידים את הגלדים ומניחים בצד.
3. מערבבים את חומרי המלית היטב ולשים כחצי דקה.
4. ממלאים: לוקחים גלד ומניחים במרכזו בערך כף (תלוי בגודל הבצל) של מילוי וסוגרים בגלגול את הבצל. מניחים במגש כשהפתח כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל הבצלים..
מכינים את הרוטב:
5. מכינים רוטב: בסיר הסוטאז' מטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך ומוסיפים את העגבניות.
6. מאדים במשך כ-10 דקות.
7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
8. מניחים בעדינות את הבצלים הממולאים בשכבה אחת ובצפיפות כשהפתח כלפי מטה.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים עם כיסוי לפחות 40 דקות.
מדי פעם מנערים את הסיר למניעת חריכה של הרוטב.

נשמר מצוין בהקפאה.
 

מיסיט

משתמש פעיל
אני מכינה בגלל סיבה זו את המאכל הטעים הזה רק בהגים ולא בשבת אז את שולטת בזמן וכך בד"כ מניחה בלילה לפני שעולים לישון על פלטה קרה ומכוונת שתדלק בשעה כזו שישאר כ5-6 שעות עד לסעודה.
בכל מצב ניתן לשים פרוסות תפוחי אדמה בבסיס מקסימום הם נשרפים,
תכלי לשים בליל שבת-החג בערך ב12 בלילה או לפני שהולכים לישון רשתצליה מתחת לסיר או סכין מברזל שיחצוץ ומעיט את החום.
בהצלחה!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אצלנו ה'חמין' הוא "מחשי" - סיר ממולאים שעומד על הפלטה על הלילה. בקרקעית הסיר מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה או גזר, והיא נחרכת.
נראה לי שזה יעבוד גם כאן.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אצלנו ה'חמין' הוא "מחשי" - סיר ממולאים שעומד על הפלטה על הלילה. בקרקעית הסיר מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה או גזר, והיא נחרכת.
נראה לי שזה יעבוד גם כאן.
לא חושבת שזה דומה. בעיני ראיתי איך נחרך סיר של בצלים ממולאים מחימום ישיר וממושך.
 

Kings hwy

משתמש פעיל
אני מכינה בגלל סיבה זו את המאכל הטעים הזה רק בהגים ולא בשבת אז את שולטת בזמן וכך בד"כ מניחה בלילה לפני שעולים לישון על פלטה קרה ומכוונת שתדלק בשעה כזו שישאר כ5-6 שעות עד לסעודה.
בכל מצב ניתן לשים פרוסות תפוחי אדמה בבסיס מקסימום הם נשרפים,
תכלי לשים בליל שבת-החג בערך ב12 בלילה או לפני שהולכים לישון רשתצליה מתחת לסיר או סכין מברזל שיחצוץ ומעיט את החום.
בהצלחה!
ואת לא חוששת שכשהפלטה מתחממת יחד עם התבשיל, העגבניות יחמיצו? בבישול איטי כזה זה הפחד שלי.
לכן חשבתי לתת לו מכת חום-הרתחה טובה על הכיריים בערב שבת, ואז לפלטה עד למחרת עם חוצץ כלשהו, מקור חום לא ישיר.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה