• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

בקשה בינה מלאכותית- קישור ליצירת שירים ע"י בינה שיר שמבוצע ע"י אמן אחד ע"י אמן אחר

אליש:)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יש איזה דבר בבינה מלאכותית שעושה שיר
אני רוצה ליצור שיר של מישהו על ידי זמר אחר
אפשר קישור לדבר הזה?
אשמח גם לבסבר איך עושים את זב

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

חברי הקהילה היקרים!
אולי חלקכם חושבים לעצמכם: מה עושה כאן סופרת שכתבה ארבעה ספרים?
האם לא הגיע הזמן שתתקדם לדרכה, תכתוב בבמות רגילות? הרי זו הדרך!
ומלבד העיתונות הכתובה יש גם במות דיגיטליות!

אז אספר לכם שאני שולחת רבים מהחומרים שלי לעיתונות או לבמות דיגיטליות, והם לא מתקבלים לשם.
כמובן שאינני מתייאשת כי כשיש לך פוסט או מאמר - הוא רוצה לצעוד הלאה, בלי קשר לתחושות ייאוש של הכותב.

אני מבינה שהבמה הזו, של פרוג, היא נהדרת אך כדאי להגיע לקהלים נוספים, אם אתם מכירים במה נוספת/כתובת מייל של במות נוספות,
אנא כתבו לי. תודה.

כמה מילים על בינה מלאכותית:

העולם מתפתח עם חוקיות משלו, אנחנו כבר לא מתפעלים מהעובדה שניתן לשוחח בטלפון או אפילו בוידיאו עם אנשים במרחק עצום, בקצה הגלובוס, זה נראה לנו טבעי ולא פלאי.

אבל כשבינה מלאכותית, שזה סך הכל רובוט משוכלל, מצליחה לחבר סיפורים, לקבל אפיונים, ליצור, וכולם טוענים שזו רק ההתחלה – תערובת רגשות לא מוגדרת עולה בי.

התנגדות עזה!

בתור אחת שקשה לה להכיל התפתחות טכנולוגית, אני לא מאמינה שיש כזה דבר, זה לא הגיוני.

טוענים שבשנים הקרובות זה יהיה משמעותי יותר.

ואני מנסה להבין מה זה אומר לי:
כיום, אני קוראת (כנראה) פעמים רבות תכנים שכתב רובוט, אבל אם יציעו לי לקרוא ספר שלם שכתבה בינה/ רובוט, אני לא בטוחה שארצה לקרוא הרבה ספרים כאלה (האמת שבכלל לא... אבל מי יודע?)

כי למרות שהספר שנכתב בידי הבינה יוכל לעורר בקורא קשת של רגשות, והוא יכול להיות נהדר ומורכב וספרותי ביותר, אני חושבת שיש בזה משהו לא נכון עבורי, כרגע.

כי כשאנו קוראים ספרים, אנחנו מתחברים לחשיבה של הכותבים, שהם אנשים כמונו, (והם לא מושלמים).

רובוט כותב בלי תחושה אנושית. הוא לא כותב, אלא מחבר מילים אפשריות לטקסטים מעולים, אבל...

......

אוף, אולי בעצם כן עדיף שרובוטים יתקשרו איתנו בהכל?

...

הם בלי ציניות, בלי תחכום, בלי אינטרסים, בלי לשפוט אותך, אי אפשר להעליב אותם...

*

וכאן באמת עולה לי השאלה:
למה אנחנו, בעצם, כותבים? למה אנחנו, בעצם, קוראים?
למה אנחנו עובדים?
מי נמצאים במרכז: הכותבים או הקוראים?
מי חשובים יותר?
ועבור מי או מה אנחנו עובדים?

*

התפתחות הטכנולוגיה המואצת ללא ספק מעמידה אותנו מול בירור ממעמיק, ועוד תעמיד אותנו בהמשך מול מצבים של רצון להבין את המטרות שלנו, מתוך הבנה שכדאי לדייק את עצמנו יותר גם כחברה וגם כאנשים פרטיים.

בינתיים שמעתי אפשרות מעניינת כל כך: בהמשך, ככל שהבינה המלאכותית תתקדם, כולנו נקבל קצבה בסיסית ונפסיק לעבוד.

וזה שוב מוביל אותנו לשאלה: האומנם? האם לא נאמר: "אדם לעמל יולד"? אילו פנים יהיו לחברה בלי מימוש עצמי? בלי הגשמה עצמית?

או שמא נפסיק לעבוד ונתחיל להגשים את עצמנו?

מה זו הגשמה עצמית, בעצם, כשסביבנו יש רובוטים חכמים מאתנו פי מיליון?

האם הגשמה עצמית זה להגשים את הכישרונות שלך?

*
האמת שאני רואה את התפתחות הטכנולוגיה בתור הזדמנות לחזק את החברה ואת יחסי החברה:
ככל שהתחום של רובוטים חכמים יתקדם, כך האנשים יזהו את הצורך החברתי ויפעלו לחזק אותו ולהעצים אותו, במקביל להעצמה אישית, וכך אנשים ילמדו לתקשר יותר ביניהם, כי הצורך החברתי אינו בר חלוף.

ושימוש ברובוטים יתכן ויתן לו מקום של כבוד!

*

התפתחות הטכנולוגיה המהירה היא, ללא ספק, חלק מתהליך של גאולה.

אבל צריך לנשום עמוק, לנסות קודם כל להבין מי אנחנו, מה המטרות שלנו, ולהאמין בה' שהוא מוביל את העולם למקום טוב ובטוח. מרחב של גאולה.

המציאות נעשתה מקבילה למדע בדיוני, פה ושם אני עוקבת אחרי חדשות טכנולוגיות, אך כעת זה מפסיק לעניין אותי כל כך, לפעמים אני אפילו די מבועתת ממה שמתחולל כאן מול עיני, במיוחד כי הדמיון שלי לוקח אותי למקומות בדיוניים מאוד.

אבל האמת, שכשם שהתרגלנו למכונת הכביסה, למחשבים ולקידמה העתיקה😉, אולי צריך אט אט להפנים ולקבל יפה גם החידושים האחרונים.

זה תהליך, ואולי ככה הרגישו העגלונים כשהמכונית הראשונה עלתה על הכביש.

לפעמים אני רוצה להניף לעולם תמרור "עצור"! ולומר לו: תפסיק להתפתח, להקדם, תן לנשום שניה, אנחנו לא עומדים בקצב.

אבל זה העולם.

ויש אנשים שחיים מחוץ לכל זה, מחוץ לכל הטכנולוגיה, נאמנים לאורח החיים הקודם וממשיכים לחיות טוב בלי בלבולי מוח, אשריהם.

כי לכל דבר יש מחיר, עלינו לבחון אם המחיר שווה?

אני לא בטוחה שהוא שווה.

מצד שני, אולי בהמשך נראה שזה מאוד מאוד שווה!

לסיכום: אני באופן אישי, לא רוצה להשתמש כל כך בבינה מלאכותית, אלא רק במקרים שצריך והיא יכולה ממש לתרום לי,
כי נראה שאין מנוס, זה כאן. רק צריך לבחון את המטרות שלנו, להבין שיש בבינה תועלת לפעמים, ולזכור להישאר נאמנים למטרה שלנו: להגיע ליציבות ולמרחב רגוע, תוך כדי הכרה בערך שלנו, ערך שהוא אמנם לא מושלם, אך זה כל היופי שיש בנו, שאנו לא מושלמים, ולהגיע להגשמה עצמית ולזכות לחיים יציבים וטובים.

כך שאם יש משהו בעולם סביב שפחות מתאים לנו, וגורם לנו לחוסר הסכמה, צריך להבין שיש שם משהו לא מדויק כרגע.
ולחפש את האמירה אישית שלנו - מול העולם.
והחיפוש הזה בעיני זה הדבר הכי מקדם והכי מתגמל בעולם.

כי תמיד לימדו אותנו שאדם צריך להיות עניו, ולא להוכיח את עצמו יותר מידי, אבל אני חושבת שיש מקום לחשוב על העולם כמו מגרש משחקים ענק, בו יש לכל אחד הרבה הזדמנויות, צריך לחשוב בגדול על העולם כזקוק לנו ולכישורים שלנו ולתרומה שלנו, ולפעול מתוך המקום הזה, מתוך רצון להגיע לעולם טוב יותר ובלי רצון לקבל טובה אישית מכך.

ואולי זה היתרון של האדם מול הבינה המלאכותית:
הרצון להתקדם ולהוכיח לעצמו ולעולם כולו שהוא יכול לשנות את העולם לטובה!
 תגובה אחרונה 
יש כלי שנכנס לחיינו, שמו AI. בעברית קראו לו "בינה מלאכותית".
ישנם כאלו שמפחדים ממנו, ישנם כאלו שאוהבים אותו.
ופה נכנס המקום של המדריך הזה.
איך להשתמש בו נכון.
אתם רוצים לכתוב משהו, בואו תראו איך עושים את זה.
אז למה צריך אותנו? את הכותבים? כי רק אנחנו נדע להפעיל אותו כמו שצריך, הרי יותר ממה שאנחנו כותבים מנוסים, אנחנו קוראים מנוסים. ונדע לדעת מה לא נכון, או לא הגיוני.
אז ככה.
שלב א.
כנסו
לאתר
יהיה לכם אפשרות כזאת.
צילום מסך 2024-12-12 195830.png
תלחצו על הסימון של התיקייה ובחרו בפקודה "canvas" פירושה הוא בד ציור משותף שלכם ושל הבינה ביחד.
ותבקשו ממנה מה לכתוב. (או תעלו קטע משלכם)
אני ביקשתי לתאר לי נקודת מבט של עני שמרים כסף שנפל באוטובוס.
קיבלתי את זה
צילום מסך 2024-12-12 200059.png
יש לכם אפשרות לבקש שינויים על כל פסקה בנפרד.
אתם יכולים גם לבקש ממנו שיציע לכם מה לשנות
צילום מסך 2024-12-12 200231.png
האפשרות הכי למטה, תציע לכם מה לשנות.
אחד מעל, תציע לכם לשנות את האורך.
עוד אחד מעל, את האיכות של הסיפור, סיפור לילדים או למבוגרים.
עוד אחד מעל, תיתן לכם ליטוש סופי 0זה יכול לחלק לכם את זה לקטעים, כדי שיהיה יותר ברור. ראו הוזהרתם)
ואחרון תוסיף אימוג'י.
בחרתי בראשון קיבלתי
צילום מסך 2024-12-12 200435.png
הערה מה לעשות בכל שלב בסיפור.

וכך קיבלתי את הסיפור הבא.

האדם העני נכנס לאוטובוס באיטיות, כתפיו שמוטות וידיו תחובות בכיסי מעיל בלוי שברור שאינו מתאים לעונת החורף הקשה. עיניו, עמוסות בעייפות של חיים מלאי דאגות, שוטטו לאורך הרצפה, כאילו מתוך הרגל, בתקווה קלושה למצוא דבר-מה שיציל אותו ולו לרגע.

כשהבחין בשטרות המונחים על הרצפה, ליבו החסיר פעימה. המראה הפתאומי של הכסף נטע בו תחושת פליאה, כאילו רגע זה עצמו חרג ממעגל שגרת חייו הקשה. מבטו התרכז בשטרות כאילו היו עוגן בים סוער. לרגע נדמה היה לו שהזמן עצר מלכת. רעשי האוטובוס דעכו ברקע, וכל עולמו הצטמצם לנקודה זו בלבד - הכסף המונח בחוסר סדר מתחת למושב.

רצף של מחשבות הציף אותו: מנין הגיע הכסף? האם נפל זה עתה מידו של נוסע? האם מותר לו לקחת אותו? הוא היסס, מרגיש כאילו כל תנועה קטנה עשויה לשנות את גורלו. כשידיו נגעו סוף סוף בשטרות, תחושת הנייר המחוספס מילאה אותו בחום מוזר ולא צפוי. המגע היה כל כך שונה מהחיים הקשים והמנוכרים שהכיר עד כה, כאילו היה עדות לכך שהעולם עדיין מסוגל להפתיע אותו לטובה.

כשהכניס את הכסף לכיסו, ליבו הלם במהירות כמעט מכאיבה. הוא העיף מבט חטוף סביבו, לוודא שאיש לא הבחין במעשיו. כשמצא פינה ריקה והתיישב בה, סערת רגשות שטפה אותו. תחילה חש הקלה עמוקה, כאילו נטל כבד הוסר מכתפיו, גם אם לרגע קצר בלבד. אך מיד אחר כך עלתה תחושת אשמה: אולי השטרות הללו היו מיועדים למישהו אחר? אולי אישה מבוגרת, הזקוקה לכסף לתרופות, או סטודנט המנסה לשלם את שכר הדירה?

חרף המחשבות המטרידות, הוא לא הצליח להימנע מלדמיין את האפשרויות שעמדו בפניו: ארוחה חמה שתשבור את תחושת הרעב הקבועה, כובע שיגן על ראשו מהרוחות הקרות, או אולי אפילו כרטיס נסיעה שייקח אותו למקום אחר, רחוק מהכאב והמוכר.

האוטובוס המשיך בנסיעתו, מתנדנד קלות. האיש הביט החוצה אל הרחוב, שבו אנשים צעדו במהירות, עסוקים בחייהם. בתוך כיסו נח הכסף, מונח בשקט ונוגע בעורו, כמו תזכורת מוחשית לכך שגם בעולם קשוח זה, ישנם רגעי חסד בלתי צפויים. המגע הפשוט של השטרות עורר בו מחשבות על שינוי. אולי הכסף הזה הוא יותר מסתם פתרון זמני; אולי הוא סמל לתקווה, להוכחה שיש בכוחו לעצב לעצמו עתיד אחר. הוא ידע שהשטרות הללו לא יפתרו את כל בעיותיו, אך לרגע קצר הוא חש, לראשונה זה זמן רב, שהוא אינו שקוף בעולם הזה.

gamma-logo-black.5914e71f.png

Gamma - פלטפורמת ליצירת תוכן דיגיטלי​

מהי Gamma?​

Gamma היא פלטפורמה חדשנית ליצירת תוכן דיגיטלי - מצגות, מסמכים ודפי אינטרנט - המשלבת מהירות, עיצוב מקצועי, ושימוש בבינה מלאכותית (AI). הפלטפורמה מתאימה לכל משתמש, בין אם יש לו רקע קודם בעיצוב ובתוכן ובין אם לא, ומאפשרת עבודה יעילה וחסכונית בזמן. הפלטפורמה מציעה חוויה אינטואיטיבית שמשלבת כלי עיצוב מתקדמים יחד עם אלגוריתמים ליצירת תוכן מותאם אישית.

אם אתם מחפשים כלי שמשלב מקצועיות, יצירתיות ואינטראקטיביות - Gamma היא הפתרון עבורכם! המערכת מאפשרת לכל אחד ליצור תוכן באיכות גבוהה, להימנע מעיכובים ובעיות עיצוב, ולהתמקד במסר ובמטרה העיקרית של התוכן.

יתרונות​

• מהירות: יצירת תוכן מתקדם תוך דקות בלבד, עם ממשק שמקצר את תהליך היצירה ומאפשר חווית עבודה זורמת וחסכונית בזמן.
  • עיצוב מקצועי: הפקת תוכן מרשים גם ללא רקע בעיצוב. התבניות מוכנות מראש, והעיצוב מותאם אוטומטית לסוג התוכן המיועד.
  • תמיכה מלאה בעברית: כולל אפשרות להתאמות עימוד ושפה בצורה מותאמת לכתיבה מימין לשמאל, כך שהתוכן ייראה מקצועי גם בעברית.
  • שיתוף פעולה בצוות: ניתן לשתף את התוכן עם חברי צוות ולעבוד יחד, תוך הגנה על התוכן באמצעות סיסמה.
  • ניתוח אינטראקציות: מעקב אחרי ביצועי התוכן שלכם באמצעות כלי ניתוח מובנים, כך שתוכלו לדעת איך התוכן שלכם מתפקד, מי צפה בו ומה הייתה רמת המעורבות.

למי מיועדת?​

• אנשי שיווק ותוכן - שצריכים ליצור תוכן במהירות ובאיכות, עם יכולת להתמקד במסר ולא בעיצוב.
  • מורים וסטודנטים - שמחפשים לייצר מצגות ולמידה חווייתית עם כלים שיעזרו להעביר את המסר בצורה חזותית ומרשימה.
  • בעלי עסקים קטנים - שרוצים לייצר חומרי שיווק מרשימים מבלי להיעזר במעצב גרפי, ובכך לחסוך כסף וזמן.
  • אנשי מקצוע ומנהלים - שרוצים ליצור תוכן מקצועי להצגת נתונים ורעיונות מול לקוחות או צוותים.
  • כל מי שרוצה תוכן מרשים בקלות ובמהירות - בין אם מדובר בהצגת רעיון חדש, בהצגת תוצאות או ביצירת חומרי שיווק.

מה Gamma מציעה?​

יצירת תוכן בעזרת AI​

Gamma מסייעת בכתיבת תוכן, בבחירת עיצובים וביצירת תמונות מותאמות אישית באופן אוטומטי. פשוט הכניסו רעיון או טקסט, ו-Gamma תייצר עבורכם מצגת, מסמך או אתר מעוצב בתוך שניות. המערכת מבינה את צרכי המשתמש ויודעת להתאים את התוכן לצרכים שלכם על בסיס ההנחיות שסיפקתם.

תבניות מוכנות מראש​

מאגר עשיר של תבניות מעוצבות המאפשר התאמה אישית לצרכים שלכם, כך שהתוכן יהיה מותאם למותג שלכם בצורה ייחודית ומקצועית. ניתן לבחור מבין מגוון רחב של תבניות - מעיצוב מינימליסטי ועד ססגוני - ולהתאים את הצבעים והאלמנטים לתוכן שאתם יוצרים.

הוספת מדיה ואינטראקטיביות​

Gamma מאפשרת הוספת גלריות, טבלאות, תרשימים וסרטונים בצורה דינמית וקלילה להעשיר את התוכן. תוכלו להוסיף אלמנטים אינטראקטיביים כמו קישורים, כפתורים וגרפיקה מותאמת אישית, מה שהופך את התוכן ליותר מושך ומרהיב עין.

ממשק ידידותי​

הממשק פשוט ונוח לשימוש, כך שכל משתמש יכול להתמצא בו בקלות. ניתן לשנות את סגנון העיצוב של כל התוכן בלחיצה אחת בלבד, מה שמאפשר גמישות מלאה בתהליך היצירה. בנוסף, הממשק מספק כלים לארגון תוכן בצורה אוטומטית, כך שתוכלו להיות בטוחים שכל עמוד ייראה טוב.

שיתוף ותמיכה בשיתוף פעולה​

אפשר לשתף את הפרויקטים עם חברי צוות ולעבוד יחד על תוכן, כולל הגנה באמצעות סיסמה לצפייה מוגנת. המערכת מאפשרת שיתוף התוכן באינטרנט בצורה קלה ומהירה, עם קישורים שיכולים להיות מוגנים בסיסמה או מוגבלים לצפייה לקבוצה מסוימת של אנשים.

מעקב אחרי אינטראקציות​

כלי ניתוח ואנליטיקות מאפשרים לעקוב אחרי האינטראקציות וההשפעה של התוכן שיצרתם. תוכלו לקבל נתונים על צפיות, זמן שהייה, ושיעור מעורבות המשתמשים. זה מאפשר לשפר את התוכן בצורה מתמשכת ולוודא שהוא מגיע לתוצאות המצופות.

כיצד לעבוד עם Gamma?​

התחלת עבודה​

Gamma מציעה שלוש דרכים להתחיל:

1. הדבקת טקסט קיים - העתקת תוכן מוכן כמו הערות או מתווים והמרתן לתוכן דיגיטלי מעוצב.
  2. יצירה עם AI - הזנת שורת הנחיה אחת ויצירת תוכן אוטומטי המותאם אישית לצרכים שלכם. הכלי משתמש בבינה מלאכותית כדי להבין את הכוונה שלכם ולהפיק תוכן שמתאים בדיוק.
  3. ייבוא קובץ או URL - העלאת קבצים מסוג PowerPoint, Word, PDF, או אפילו קישור URL להמרה ישירה לתוכן דיגיטלי מעוצב ומוכן לשיתוף.

1732813811459.png

התאמה אישית​

לאחר בחירת הפורמט הראשוני, ניתן לשנות עיצוב, לשלב תמונות, ולערוך את התוכן לפי הצורך. המערכת תומכת בייבוא טקסט מעוצב כ-Markdown, וכן בהוספת תמונות שנוצרו בעזרת AI. אתם יכולים לבחור אילו אלמנטים להוסיף ואיך לארגן את התוכן כך שהוא יתאים בדיוק למסגרת הרצויה.

תבניות עיצוב​

בחרו מתוך מגוון תבניות עיצוב מרהיבות והתחילו בקלות. כל תבנית מותאמת לסוגי תוכן שונים - בין אם מדובר במצגת עסקית, מסמך מידע או אתר אינטרנטי. התאימו את התבנית למותג שלכם בעזרת צבעים, גופנים ואלמנטים גרפיים מותאמים אישית.

עריכה ושיפור​

הוסיפו טקסטים, גלריות, טבלאות ותרשימים. שנו את מבנה הפרויקט והתאימו אותו לצרכים שלכם. ניתן לשלב מדיה חיצונית, לשנות סגנונות ולבצע עריכות מתקדמות כדי לשדרג את התוכן ולהתאים אותו למטרות שלכם.

פורמטים לתצוגה​

Gamma מציעה שלושה פורמטים לתצוגה: מצגת, מסמך או דף אינטרנט - לבחירתכם. כל פורמט מתאים לצרכים אחרים - מצגת להצגת רעיונות, מסמך להצגת מידע ודף אינטרנט לשיתוף תוכן אונליין. תוכלו לעבור בין הפורמטים בקלות כדי לוודא שהתוכן מתאים לצרכים שלכם.

שמירה ושיתוף​

שמרו את התוכן בפורמטים כמו PDF, PowerPoint או PNG. אפשר לשתף את התוכן באופן מקוון באמצעות קישור לצפייה. שיתוף זה מאפשר לכם להפיץ את התוכן בקלות רבה יותר, ולוודא שכל מי שצריך גישה יקבל אותה - בין אם מדובר בעמיתים לעבודה או בקהל הרחב.

1732814550639.png1732814995814.png1732814976631.png

תוכניות ותמחור​

תוכנית חינמית (Free): התוכנית ללא עלות ואינה דורשת כרטיס אשראי. כוללת 400 קרדיטים בהרשמה, יצירת עד 10 כרטיסים, ייבוא וייצוא בסיסי של קבצים ויצירת אתרים (בגרסת בטא). מתאימה למתחילים שרוצים להתנסות בשירות.

תוכנית Plus: בעלות של $10 לחודש (בחיוב שנתי יורד ל- $96), התוכנית כוללת יצירת תוכן ללא הגבלה, עד 15 כרטיסים, 10,000 אסימוני AI לכל הפעלה, תמיכה בעדיפות גבוהה, יצירת תמונות מתקדמות והסרת תג "Made with Gamma".

תוכנית Pro: במחיר $20 לחודש (בחיוב שנתי יורד ל- $180), מציעה את הכלים המתקדמים ביותר, כולל יצירת עד 30 כרטיסים, 25,000 אסימוני AI לכל הפעלה, יצירת תמונות פרימיום, דומיינים מותאמים אישית, ניתוחים וגופנים מותאמים, והגנה על תוכן בסיסמה.

להתנסות:​

Gamma - יצירת תוכן בבינה מלאכותית

הרשמה דרך הקישור כאן, תקבלו 200 קרדיטים נוספים במתנה. (גם אני אקבל קרדיטים נוספים - תודה על התמיכה!).
אחרי הרישום וקבלת הקרדיטים ניתן להיכנס לקישור זה: Gamma - בעברית והממשק יהיה בעברית.

אשמח לשמוע מכם: איך השתמשתם? ואיך הייתה החוויה שלכם?

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה