הבצק עשוי עם שמן.
הנה מתכון
1 ק"ג
קמח לבן לערך
2 כוסות שמן (לשרית הבורקס לאחר הכנת הבצק)
2 כוס מים
1 כוס סודה מבקבוק
1 כף
חומץ
2 כפות שמן לבצק
כפית
מלח
1. בקערה גדולה מניחים את כל החומרים פרט לקמח ולשמן
2. מתחילם לשפוך את הקמח בזירזוף עדין ואיטי תוך
בחישה לתוך הכלי עם הנוזלים לשים את הבצק -
זה כמעט קילו קמח עד לקבלת בצק נעים ולא דביק
3. מחלקים את הבצק לשלושה - או 24 כדורים קטנים מניחים בתוך כלי עמוק
מכוסה בשמן למנוחה של שעה לפחות (עדיף ללילה)
4. מרדדים את הבצק עם השמן לעלה דק מאוד. (אין לקמח את הקרש או השיש)
5. ממלאים במלית הרצויה מגלגלים ויוצרים צורת שבלול
מורחים ביצה מפזרים שומשום
אופים ב180 מעלות עד הזהבה כמובן בודקים שזה מבושל.
ניתן להכין אותם בשבלולים קטנים או גדולים לטעמכם